Vs: Leicakuva-lörpöttelyä ja erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys En tainnut onnistua selostamaan selvästi, mutta ei sinusta toisaalta tiedä. Jos virta on poissa päältä ja laittoi virittimen paikoilleen, sitten piti tietty laittaa virta päälle ja painaa laukaisinta todetakseen toimiko. Jos ei taas ruuvata irti viritin ja kokeilla uudestaan. Eihän siinä ollut mitään järkeä, kun pitämllä virran päällä ja vielä laukaisimenkin pohjassa samalla kun asetti viriitimen paikoilleen, kuuli heti milloin laukesi (jos ei ekalla niin liikuttamalla viritintä milloin kontaktit yhtävät uudestaan ja kamera saa virittimestä virran) niin pystyi kiristämään sormiruuvin. Näin siis virittimen kiinnitykseen ei kulunut kuin muutama sekunti.
Vs: Leicakuva-lörpöttelyä ja erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Tuota en pysty käsittämään, koska ne ensimmäinen ja toinen kampi on myös 3-cam versioissa. Mutta ei silti ole hirmuisesti mieltä hankkia muita kuin 3-cam versioita, sillä ne käyvät joka runkoon ilman että oleellinen modernin peilikameran ominaisuus poistuu eli täyden aukon mittaus. Toisaalta voi olla mielekästä hankkia halutessaan saman aikakauden objektiiveja kuin on runkokin. Mutta noissa vanhoissa on hienoa että niihin on paljon myös lisätty kampia. Vaan onhan Leicakin julkistanut joitain ilmeisesti ylivarovaisia yhteensopivuusvaroituksia.
Vs: Leicakuva-lörpöttelyketju: erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Ja sulla ei ole kykyä tuoda järkeä mihinkään keskusteluun. Olet kyvytön ja kateellinen vanhapieru.
Vs: Leicakuva-lörpöttelyä ja erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Oletan, että yhteensopivuus on ok, jos nuo vanhempien objektiivien kammet on jämäkästi paikoillaan, pelko perustui siihen, että vanhempia on käytetty jo niin paljon, ettei kammet ole enää tarpeeksi täsmällisiä liikeradoissaan, näin ymmärsin?
Vs: Leicakuva-lörpöttelyä ja erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Minä ymmärsin että jos ROM asennetaan jälkeenpäin 1 tai 2 kampiseen objektiiviin, pitäisi ensin asentaa se portaittainen kampi eli kolmas kampi. Eikun en tainnut ymmärtääkään. ( Leica R8-R9 - Wikipedia ) The same bayonet and stepped cam of earlier R cameras was used, but additional electrical contacts called "ROM Contacts" were added to convey lens focal length setting. Any lens fitted with the R stepped cam may be used, but very early lenses fitted only with sloped cams (1 or 2 cam lenses) may damage the ROM contacts and should first be fitted with the stepped cam. Ei kun joo. Siis ilmeisesti rungon rom nappuloiden vaurion vaarasta on kyse ja siitä päästään jos on modifioitu kolmekampiseksi (lisätty R stepped cam). Keksitkö itse sen kuluneisuuden ja klapin? Jospa siinä on kyse että kun laittaa objektiivia kiinni, ilman sisempään ja ulommas olottuvaa R-kampea voisi ehkä pystyä sohimaan jossain tietyssä vinossa asennossa rungon sähkökontakteja. -------------- Kaipa noista selviää. http://www.kehblog.com/2012/03/leica-r-lenses-understanding-cams.html http://www.photoethnography.com/ClassicCameras/Lens-R.html Leica R bayonet - Wikipedia Viimeisessä on tosiaan: 1-cam kohdassa: if the cam is out of specification it may damage those cameras' ROM contacts jep jep ----------------- Ja niin muuten, en minä sitä tiedä, tuleeko ROMin kautta myös tarkennuksen etäisyystieto, vaikka sellaisesta aiemmin mainitsin. Polttovälitieto ainakin. Mutta salamamittari taitaa olla uniikki juttu SLR_maailmassa? Sillä pystynee mittaamaan minkä tahansa salaman kameran läpi.
Vs: Leicakuva-lörpöttelyä ja erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Mutta minäpä tiedän, että rommin kautta tulee tarkennukseen huteruutta...
Vs: Leicakuva-lörpöttelyä ja erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Hörpöttelyketjussa päästiin ainakin yhteen totuuteen. Kuka tuohon vastaan väittää, voi todeta ettei hän ole kovin kokenut.
Vs: Leicakuva-lörpöttelyä ja erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Joo, TTL salamamittaus on varmasti hieno ominaisuus studiokuvauksissa. Niin, ja jostain sen yhden/kahden kammen väärän asennon, väljyyden tai vastaavan aiheuttamasta kontaktien rikkomismahiksesta luin, siinä jutussa perusteena oli että vanhassa objektiivissa ongelma oli todennäköisempää tai jotain, mutta en siis itse keksinyt
Vs: Leicakuva-lörpöttelyä ja erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys No, ei se minun mielestäni ainakaan ole mikään "big deal", koska joka ikisen valon joutuu joka tapauksessa fundeeraamaan erikseen ja kokonaisuuden mittaaminen yhtenä sotkuna ei ole hyvä ajatus. Vähän niinku turha ominaisuus...
Vs: Leicakuva-lörpöttelyä ja erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys No mutta entä ihan tavallinen harrastelija ja vaikka ihan missä vaan, vaikka makrotkin. Voi laittaa minkä salaman vaan tai useitakin ja antaa välähtää vaan. Sen pystyy mittaamaan ja filmillä asialla on jopa merkitystä.
Vs: Leicakuva-lörpöttelyä ja erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Makroilussa varsin käyttökelpoinen ominaisuus. - Niinkuin sitten TTL esim. Nikonissa about 10 vuotta aikaisemmin.
Vs: Leicakuva-lörpöttelyä ja erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Kymmenen vuotta aiemmin 1986 ilmestyi R5 johon sai TTL-salamaa. Nikonilla oli F3:ssa jo 1980. Tuo mistä puhuttiin on eri juttu. (Flash pre-exposure measurement allows the camera's meter to measure manually controlled flash) Toki R8:ssakin on TTL-salamamahdollisuus. Tuolla mm.tuotantomäärät. Leicaflex and Leica R Cameras - R3 R4 R5 R6 R7 R8 R9
Vs: Leicakuva-lörpöttelyä ja erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Mulla oli just se F3, johon kaapelointi tuli siihen toisen puolan päähän, eikä sillä ainakaan mitään virkaa ollut. Eikä ollut T90-kameran läpimittaavallakaan salamalla, koska näissä dinosauruksissa ei ollut matriisimittausta, vaan ensimmäisessä jokin hikinen keskustapainotteinen arpajaisgeneraattori ja jälkimmäisessä sen lisäksi yleiskuvaukseen aivan liian kapoinen pistemittari. Suurinpiirtein koko kuva-alaa nuuskiva matriisimittaus oli se esim. f801:n mukana tullut mullistus, joka "räjäytti pankin" automaattivalotuksen käytettävyyden osalta suhteessa näihin esituotantokokeiluihin.
Vs: Leicakuva-lörpöttelyä ja erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Kuka on keksinyt kääntää cam-sanan kammeksi eli veiviksi? Mitään veivejä objektiiveissa ei ole. Tekniikan sanakirjan mukaan cam on 'epäkesko' tai 'nokka'. Vrt. camshaft 'nokka-akseli'.
Vs: Leicakuva-lörpöttelyä ja erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys F3 TTL-salamahan toimi kuin junan vessa, ja toimii kai vieläkin. Sehän oli reaaliaikainen, filmin pinnalta mittaava systeemi, joka ei ollut muuten missään tekemisissä kameran valonmittausmenetelmien kanssa. TTL taisi olla niin uusi juttu silloin, että ongelmia oli käyttäjien osaamisessa ennemminkin kuin tekniikassa. Samanlaisia zydeemejä oli ainakin Olympuksen OM4:ssa ja Pentaxin LX:sä. Joskus niitä testailin, ja erittäin luotettavasti toimivia olivat kaikki. Heitot valotuksessa olivat pieniä.
Vs: Leicakuva-lörpöttelyä ja erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Taisi jäädä filmiaikana kuitenkin vielä tekemättä se salamaa TTL:nä mittaava matriisi....
Vs: Leicakuva-lörpöttelyä ja erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Jossain 80-luvun Kameralehdessä on se silloin tehty TTL-salamatesti. >Jos joku on arkistoinut kyseisiä journalismin helmiä, niin kaiketi löytääkin. Mittausmenetelmä oli yksinkertaisesti sellainen, että laitettiin salamamittari suuren harmaan pinnan eteen ja räiskittiin kuvia. Katsottiin sitten mittarista, valottiko salama oikein. Ja juu, kyllä se valotti. Joku erikoisfilmi saattoi olla ongelma, esim. Polaroidin pikadiafilkka oli melkein mustaa kuvapinnaltaan. Vaati kompensointia, mutta sekään ei iso vaiva tietenkään ollut.
Vs: Leicakuva-lörpöttelyä ja erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Tosiäijillä oli sitten toisenlaiset vermeet, laikat olivat amattöörien kamaa... http://25.media.tumblr.com/7e0c01d66666 ... 1_1280.jpg"]http://25.media.tumblr.com/7e0c01d666665bf0b0cb1d2f38644b22/tumblr_mw4kytMYlE1r8vlx8o1_1280.jpg
Vs: Leicakuva-lörpöttelyä ja erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys R8:ssa taitaa olla myös sellainen, muttei toki reaaliaikainen mitä ajoit takaa vaan juuri tuo salaman esimittausmahdollisuus. En ole kyllä tarkkaan tutkinut sen toimintavaihtoehtoja. Siis taitaa kai.. kuka tietäisi? ed. Onhan se tietenkin niin että erityiset tekniset hienoudet ovat tositekijöillä harvoin käytössä tai mielenkiinnon kohteena. On niin totuttu tekemään sitä kuvaa yksinkertaisemmalla tekniikalla, ettei usein kauheasti ehdi hienouksia kaivata. ed2. Vaan paha yleistellä. Kuitenkin toimivat helpottavat uudet tekniikat aina myös vakiintuvat. Vaikea esimerkiksi uskoa että monetkaan nykyään mieluummin muuta käyttäisivät tilannekuvauksessa kuin TTL salamaa.