Ensimmäisiä arvioita tästäkin uutuudesta. On mukavaa, että nämä uudet valovoimaiset ovat joko parhaimmillaan tai ainakin todella lähellä sitä jo aukoilla f/2.8.... f/4 Panasonic Leica DG Nocticron 42.5 mm f/1.2 Asph. P.O.I.S. review - Introduction - LensTip.com
Vs: Leica DG Nocticron 42.5mm f/1.2 ASPH Power O.I.S Niin se taitaa pääsääntö aina olla ollut, että kaksi tai kolme aukkoa himmentäen on optinen huippu käyrissä - ihan myös vähemmänkin valovoimaisilla.
Vs: Leica DG Nocticron 42.5mm f/1.2 ASPH Power O.I.S Hassusti olet unohtanut viestiketjusta objektiivin valmistajan nimen - Panasonic. Tarkoituksellista? ;-) Lenstipissä tämä on nyt kuitenkin testattu ja aivan erinomaiseksi todettu. http://www.lenstip.com/2075-news-Panasonic_Leica_DG_Nocticron_42.5_mm_f_1.2_Asph._P.O.I.S._-_lens_review.html Eri asia on sitten se, että onko kennokoko sitten väärä jos tarvitaan m43 kameraan f/1.2 valovoimaa (tai peräti 0.95). En voi olla ajattelematta - kerettiläoisesti - että mikä tahansa täyskennoinen prutku ja simppeli 85mm/1.8 ajaa saman asian, ja vähän enemmänkin.Mutta ehkäpä tämä on heille jotka ovat m43:seen täysillä sitoutuneet eivätkä suostu sivulleen vilkuilemaan.
Vs: Leica DG Nocticron 42.5mm f/1.2 ASPH Power O.I.S Aika tyyris mutta varmaan kuitenkin hintansa väärti jos likviditeetti on ostajalla kohdallaan. Kuitenkin näyttää että objektiivien valmistajilla ja ammattikuvaajilla on usko m43:een koska kokoajan tulee uusia objektiiveja myö muilta kun (Zuiko, Panasonic) valmistajilta. Helkkarin nättiä jälkeä näyttää tekevän mm. bokeh ihan omaa luokkansa. Linkissä ainakin ylin otettu OM-D E-M1:llä, muista en ihan varma. http://www.cameralabs.com/reviews/Panasonic_Leica_DG_Nocticron_42-5mm_f1-2_H-NS043E/
Vs: Leica DG Nocticron 42.5mm f/1.2 ASPH Power O.I.S Olen aikalailla täysin sitoutunut m43-järjestelmään, ainakin tällä hetkellä, mutta en oikein silti ymmärrä näitä. Mikäs siinä jos rahaa on, mutta kyllä itsellekin tulee mieleen se täysikennoinen ja perus 85mm. Enemmän minua sitten kiinnostaa vaikka ne 0.95 aukon manuaalitarkenteiset, jotka ovat tietyllä tapaa erikoiskäyttöisiä leluja ja maksavat vähemmän. Tosin liikaa nekin. Mutta hyvähän se että m43-perhe laajenee.
Vs: Leica DG Nocticron 42.5mm f/1.2 ASPH Power O.I.S Eipä tuolla nykymaailmassa kauheasti väliä ole. Harva esim. Peugeot RCZ:sta tai Mini Countrymanista puhuttaessakaan ottaa puheeksi Magnan joka nuo autot tekee ja vielä harvempi pitää sitä hassuna
Vs: Leica DG Nocticron 42.5mm f/1.2 ASPH Power O.I.S Tuo tulee nopeasti mieleen. Kuitenkin jos tarkoituksena on pitää yksi järjestelmä niin m43 taipuu moneen eli tarvittaessa vaikka pannarilla todella pieni yhdistelmä ja silloin kuin on tarve irrottaa kohde taustasta otetaan tälläinen käyttöön. Ei kaikki halua pitää montaa järjestelmää, vaikka halpa FF runko + 85mm 1.8 olisi tuota halvempi.
Vs: Leica DG Nocticron 42.5mm f/1.2 ASPH Power O.I.S Olyn 45/1.8 otetaan käyttöön, ja kohde irtoaa taustasta 1200 taalaa edullisemmin. Aivan järjetön hinta tällä uutuudella, eikä vastaavaa hyötyä vs. f/1.8..
Vs: Leica DG Nocticron 42.5mm f/1.2 ASPH Power O.I.S Sama juttu Nikonilla esim. 35/2 rajalalla 399 ja 35/1.4 1799 eli 4.5 kertainen hinta. Leica on aukonvalovoimassa huomattavasti maltillisempi: 35/2 2580 euroa ja 35/1.4 4425 euroa eli merkittävästi alle kaksinkertainen hinta. Nikonilla järjettömän kallis hintaero yhdellä aukolla!
Vs: Leica DG Nocticron 42.5mm f/1.2 ASPH Power O.I.S Mutta jos siirtyy täyskennosta m43:seen ja haluaa jaluaa ottaa "85 millisellä" potretteja kuten aikaisemmin oli ottanut, niin muita vaihtoehtoja ei ole. f/1.4 valovoimaiseen täyskennoisen objektiiviin verraten Panasonicin hintakin on jo paremmin linjassaan.
Vs: Leica DG Nocticron 42.5mm f/1.2 ASPH Power O.I.S - Eipä ollut tarkoituksellista. - Minusta on verrattava FF-runkoon saman valovoimaista optiikka, eikä verrata terävyysaluetta täydellä aukolla. Ei valovoima katso kroppeja. Käsittääkseni f/0.95 -valovoimainen 85-millinen on iso ja maksaa sekin aika lailla.
Vs: Leica DG Nocticron 42.5mm f/1.2 ASPH Power O.I.S Tämä on se ikuisuuskysmys johon ei ole oikeita vastauksia. On kuitenkin paljon tilanteita joissa valovoimainen objektiivi valitaan vain ja pelkästään sen takia, että saataisiin ohut terävyysalue - ja silloin formaatin koko on myös tärkeä muuttuja. Lisäksi täysikennoisella kameralla voi kuvata 1-2 aukkoa suuremmalla herkkyydellä kuin m43:lla, joten valon riittävyys ei ole samanlainen ongelma. Sinänsä toki hieno jos saadaan tehtyä f/1.2 objektiivi joka on hyvä jo täydeltä aukolta alkaen. Kunnioitettava tekninen saavutus sinänsä. Enkä edes hinnasta niin kamalasti valita. Erikoisobjektiiveja tehdään pienissä sarjoissa, mikä jo yksistään nostaa niiden hintaa. Vähän vastaava esimerkki on Nikonin 32mm/1.2mm, joka sekin maksaa 800-900e. Aikamoinen hinta lillerikennoisen järjestelmän potrettitelestä.
Vs: Leica DG Nocticron 42.5mm f/1.2 ASPH Power O.I.S Olen aika tietämätön...mutta eikös 40mm:llä potreissa kuvattavalle tule iso nenä ja pienet korvat (kennon koosta riippumatta)? Muistelisin, että objektiivi muotokuviin kannattaisi valita >80mm...
Vs: Leica DG Nocticron 42.5mm f/1.2 ASPH Power O.I.S Milleillä ei ole mitään merkitystä. Ainoa millä on väliä nenän ja korvien kokoon on kuvausetäisyys. Jos sulla on 2x kroppikenno, niin saat samalta etäisyydeltä about saman näköisen kuvan 40mm polttovälillä kuin kinokennolla 80mm polttovälillä. Naaman ja kaiken muunkin perspektiivi sekä mittasuhteet ovat täysin identtiset (siis jos objektiivit ovat optisesti virheettömiä).
Vs: Leica DG Nocticron 42.5mm f/1.2 ASPH Power O.I.S Täällä tuosta objektiivista näköjään tykätään: http://www.imaging-resource.com/news/2014/01/16/panasonic-42.5m-f-1.2-lens-review-theres-a-new-king-of-sharpness-bokeh-and
Vs: Leica DG Nocticron 42.5mm f/1.2 ASPH Power O.I.S Hmmm. meneekö näin hieno objektiivi "hukkaan" u4/3 pienen kennon kanssa ? Kts. HiRes-kuvat http://www.ephotozine.com/article/panasonic-leica-dg-nocticron-42-5mm-f-1-2-asph--lens-review-23872