Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Led-paneelit

Keskustelu osiossa 'Valaisu ja studiokuvaus' , aloittajana RB, 28 Tammikuu 2020.

 1. RB

  RB Well-Known Member

  7 844
  266
  83
  Olisko olemas jotakin hyvän hintalaatusuhteen omaavia Led-paneeleita joissa on hyvä värintoisto ja akkukäyttökin olis suotava?

  jonkinsortin hömppävideota tulee tehtyä, niiden budjetti ei siedä mitään hankintaa mutta olisko noista pientä apua varjojen aukaisuun miljöö valokuvauksessa?

  samoin pimeinä pilvisinä talvipäivinä olis kiva kun olis hyvänvärinen roimasti valaiseva tuikku jonka valossa olis hyvä kattella tulostimen sylkemiä kuvia.
   
 2. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 587
  324
  83
  Godoxilta Led 260C tai joku Aputuren vastaava malli. Toimivat verkkovirralla ja Sonyn tai Canonin akuilla. Värilämpötila on portaattomasti säädettävissä 3200K-5500K ja tho säädettävissä 1-10 tjsp. Noiden kanssa pärjää, jos aloittelee tai tekeminen ei ole ihan totisinta tekemistä.
   
  forestgrapher tykkää tästä.
 3. RB

  RB Well-Known Member

  7 844
  266
  83
  Kun joskus oon ollut valaisukurssilla, kurssin vetäjä ei ollut kauheen innostunut noista säädettävällä lämpötilalla varustetuista ledeistä. Niissä oli puolet ledeistä kylmemmän sävyisiä kuin toisen puolen ledit. Värilämpötila säädettiin niiden suhteellista tehoa säätämällä ja teho ei ollut niin hyvä koskaan kuin pelkkää päivänvaloa tuottavalla paneelilla. Onko tähän tullut muutos?

  vaatiiko nykypaneelit jotakin softausta eteen jottei tuu kamala varjon reuna?
   
 4. forestgrapher

  forestgrapher Member

  141
  17
  18
  niffe suositti omaa suosikkiani halpiksista eli Godoxin LEDP260, ja PBlle, noissa Godoxeissa on koko pinta softia, ei tarvitse erillistä. Ledeillä on ollut sellainen ominaisuus, että väriläpötililaa säädettäessä läpimämmäksi lisääntyy värivirhe, jota ei juuri ole päivänvalo säädöllä. Eipä ole juuri haitannut enää, jos käyttää saman valmistajan valoja ja ihan uusinta polvea. Tällä hetkellä saa säädettävän väriläpötilan ledit suurinpiirtein samaan hintaan kuin päivänvaloledin, joillakin ei edes ole muuta kuin säädettäviä valikoimissa. Näitä voi kyllä käyttää 5600K asetuksella ja kalvottaa, jos epäilyttää. Ainakin tuossa Godoxissa on CR arvo käytännössä puhdas eli ainakin yli 90 päivänvalolla.
   
 5. RB

  RB Well-Known Member

  7 844
  266
  83
  Testattiin tuota:
  Aputure Amaran HR672S LED-paneeli, 672 x LED, CRI 95+
  todennäköisesti menee hankintaan. Tehokas suhteellisen kapeakulmainen valo, ei säädettävänä tehokkaampi kuin kaksvärisillä ledeillä varustetut. Mukana akut, kaukosäädin ja oranssi kääntösuodin.
   
 6. Hankitko sitten lopulta kyseisen paneelin? Jos hankit sen tau jonkun muun niin oletko ollut tyytyväinen?
   
 7. RB

  RB Well-Known Member

  7 844
  266
  83
  En oo vielä hankkinut, mutta kyllä se vieläkin mielessä on...
   
 8. Itselläni on 2x Viltrox VL-162T -lediä. Tilasin Amazonista myös paljon kehutun GVM:n 480 LEDin laitteet, mutta tehonlisäys oli niin vaatimaton noihin Viltroxeihin verrattuna, että päätin lähettää takaisin. Nykytehoilla pitäisi olla jotain lähemmäs tuhannen ledin valaisimia, jotta päästäisiin sellaiseen valotehoon, jotta voisin korvata salamat studiokuvauksessa.

  Nuo Viltroxit taisi maksaa jotain 30-40e / kpl ja ovat hinta/laatu-suhteeltaan hyviä. GVM:stä paistoi laatu läpi, mutta hintaakin oli sitten muistaakseni jotain 200-300€:n luokkaa (yhteensä siis - tosin tuli jalustat yms mukana). Eli hyöty hintaeroon nähden aivan liian vaatimatonta omaan käyttööni.
   
 9. ALe

  ALe Active Member

  170
  82
  28
  Tuli sitten hankittua tuo Aputure Amaran HR672S. Siinä ei ole värilämpötilan säätöä ja se on kyllä välttämätön, jos aiot käyttää tätä apuvalona siellä missä on muitakin valoja eri lämpötiloissa. Esim. Nanliten Pavotube toimii paremmin.