Vs: Kuvien varmistus ja talletus reissussa nykyaikana? Viime kesän kuvausreissuilla käytin SD korttien varmuuskopiointiin Kingstonin mobiililukijaa. Laitteessa on sisäänrakennettu akku joka jaksaa lukea kortteja ja pyörittää ainakin ssd usb-levyä kohtuullisen kauan. Operointi kännyyn ladatulla appsilla ja ainakin omena laitteella kopiointi toimi ihan kivasti. Lisäksi laite toimii myös tarvittaessa ulkoisena usb laturina. Laitteesta on nyt tullut uusi kolmos versio josta tarkemmin http://www.kingston.com/en/wireless/wir ... ders/mlwg3"]http://www.kingston.com/en/wireless/wireless_readers/mlwg3
Vs: Kuvien varmistus ja talletus reissussa nykyaikana? Kopioituuko data suoraan kortilta USB-laitteelle vai kiertääkö kännyn kautta. Tarvitseeko ulkopuolisen WiFi-verkon?
Vs: Kuvien varmistus ja talletus reissussa nykyaikana? Laiteessa on ymmärtääkseni pieni arm pohjainen linukka joka hoitaa kopioinnin suoraan kortilta kovalevylle. Känny komentelee laitetta wifin yli eli ensin pitää liittyä laitteen wifi verkkoon jonka jälkeen käynnistetään puhelimen sovellus ja kopioidaan kuvat kortilta kovalevylle.
Vs: Kuvien varmistus ja talletus reissussa nykyaikana? Johan sitä laakafilmiäkin syntyi sen 100+ tuollaisessa reissussa. Saatikka kinoa tai rullaa... Varsinkin kinodiaa kun automaattihaarukointi lauloi. 10 000 kuvaa matkalta ei nyt ole ihme. Pelkästään maisemaan tai matkan dokumentointiin keskittyen tuollaista ei synny, mutta jos kuvaa jotakin liikkuvaa niin syntyy. Toinen kuvia helposti synnyttävä on pinoamisen käyttö ja/tai tähtikuvaus. 100 ruutua aiheesta on vielä normaalia.
Vs: Kuvien varmistus ja talletus reissussa nykyaikana? näköjään kovin samanlainen kuin kokeeksi hankkimani Ravpower. Kingston nimenä tietysti antaa aihetta olettaa ehkä paremmin toimivaan känny-appiin ja nopeampaan tiedonsiirtoon.
Vs: Kuvien varmistus ja talletus reissussa nykyaikana? Ha, nykyisin tule kuvattua tosiaan jotain tähtitaivasta tms reilusti, mutta matkalla kuvaaminen vähenee järkyttävästi; viime reissu vain 4000 kuvaa! Videoitua tuli pokkarilla hiukan enemmän, ja se syö tietty valokuvaukselta aikaa ja ajattelua.
Vs: Kuvien varmistus ja talletus reissussa nykyaikana? Kuvausmatkalla tietysti tulee kuvattua enemmän kuin reissussa, jossa keskittyy muuhun kuin kuvaamiseen.
Vs: Kuvien varmistus ja talletus reissussa nykyaikana? Laitteen nopeus voisi olla toki parempi mutta johtunee pääasiassa siitä että data luetaan ja kirjoitetaan usb:n läpi. Toisaalta pitää muistaa että laiteen hinta on vain muutamia kymppejä joten ei mopolla mahdottomia. Ihan toimiva peli hintaisekseen ja tekee sen mitä lupaa. Läppäri on ehkä kätevämpi ja monipuolisempi mutta tämä on edullinen vaihtoehto älypuhelimen haltijalle.
Vs: Kuvien varmistus ja talletus reissussa nykyaikana? Tietenkin Se vaatiikin itsehillintää kun pääsee kuvauksellisten maisemien ääreen tai ihmisiä vilisevään kaupunkiin, että ottaa siinä kiihkossa sitten just ne oikeat 36 kuvaa niin kuin jotkut ehdottelee... Jos ajatellaan, että 25 hyvää kuvaa olisi kiva matkamuisto ja, että vanhan säännön mukaan yhdessä filmirullassa on yksi hyvä kuva, niin tämä tuottaa tarpeen kuvata 25x36 kuvaa, eli 900 kuvaa. Mutta koska kuvataan digille, ja digi on viisaampien mukaan ratkaisevasti huonontanut valokuvien laatua, niin 4000-5000 kuvaa lienee kohtuullinen lähtökohta. Näin ainakin kun kuvaajana on kaltaiseni tavallinen osaamaton ja malttamaton tallukka. Eli otetaan kohtuullisen reissun normiksi 500 kuvaa päivässä - ainakin. On siinä sekin hyöty, että noita ei ehdi aivan hetkessä käymään läpi. Voi sitten syksyn pimetessä tutkiskella reissun materiaalia tietokoneella, että josko siitä jotain vielä irtoaisi. Saa vähän kuin tuplahyödyn matkailusta.
Vs: Kuvien varmistus ja talletus reissussa nykyaikana? Taidan olla aika jäärä kun kuvan korkeintaan 100 päivässä noin keskimäärin kun olen erityisesti kuvausmatkalle mennyt. Moni reissu on jäänyt reilusti alle tuhannen..
Vs: Kuvien varmistus ja talletus reissussa nykyaikana? Useimmissa digikameroissa on onneksi se takatöllö, jonka kanssa voi heti perata 24 huonoa 25 kuvasta, jolloin 5000 laukausta tuottaa 200 tallennettavaa kuvaa. Kaikista kuvista ei toki ole heti ihan varma, joten sanotaan 500.
Vs: Kuvien varmistus ja talletus reissussa nykyaikana? Toisaalta tuollaiset takatöllöt syö akkuja niin, että oltiin sitten etsimässä laturia Canoniin Roomasta kun kuvaajaneiti halusi katsella tarkkaan joka kuvan mitä oli ottanut. Ja "kun ei sitä pokkariakaan tarvinnut ladata kuin kerran vuodessa" ;-D Ja on noista takatöllönkatsijista muutenkin kokemusta, toinen kaveri ei saa koskaan otetua kuin sen 10 huonoa kuvaa, kun pitää aina katsella sitä takatelkkua viisi minuuttia joka kuvan jälkeen. Nimimerkillä "kyllä sanottiin häissä että kuvaa ny saatana" ;-)
Vs: Kuvien varmistus ja talletus reissussa nykyaikana? Takaruudulta näkee tietysti aivan perseelleen menneet, mutta sellasiahan en juuri kuvaakaan - miksi ihmeessä niin tekisi? Pieniä eroja ja kuvan kelvollisuutta jatkokäsittelyyn ei takaruudulta näe, siihen tarvitaan isompi näyttö.
Vs: Kuvien varmistus ja talletus reissussa nykyaikana? Minusta aivan turha kameraa pulskistava väline tuo töllö.
Vs: Kuvien varmistus ja talletus reissussa nykyaikana? Suoraan sanottuna, eihän kukaan lomamatkalla jaksa koko aikaa kuvata. Aina en edes kuljeta kameraa. Mutta toisaalta jos eksyt Oxford Streetille katukuvaamaan, niin vaikea sieltä on alle 500 kuvan päästä pois.
Vs: Kuvien varmistus ja talletus reissussa nykyaikana? Kokonaan toisenlainen lähestyminen: Mun kamerassa on rinnakkain kaksi muistikorttia. Tulee se varmuuskopio samantien kuvattaessa, Kun matkassa on muutamia muistikortteja, ei tarvitse kopioida matkalla mitään mistään. Lisää kortteja saa aika helposti, jos tarve yllättää.
Vs: Kuvien varmistus ja talletus reissussa nykyaikana? Toi on kyllä se helpoin tie. Kunhan ei sitten hukkaa molempia samalla kertaa...
Vs: Kuvien varmistus ja talletus reissussa nykyaikana? Kopiot pilvessä antaa turvaa varkauden, matkatavaroiden katoamisen, jne. varalle
Vs: Kuvien varmistus ja talletus reissussa nykyaikana? Tarkistan nyt vielä, että J.Vuokolla oli mielessä kaksi, periaatteessa eri asiaa: 1. Kuvien tallennus kamerasta "jonnekin", jolloin muistikortti voidaan käyttää uudelleen. 2. Tallennettujen kuvien varmistus (varmuuskopiointi) "jonnekin" muualle. Fyysisesti eri paikkaan.