Elikkäs onko tämän Suomenkielinen nimi sitten parabolinen varjo ? Itse kysymys tietääkö kukaan saako näitä euroopasta mistään ? Omat googlettelutaidot eivät löytäneet. -Late
Vs: Kysymyksiä parabolic umbrellasta Kaikilla valmistajilla taitaa olla sen tyyppisiä sateenvarjoja kaupan. Eihän se ole kuin tietyllä tavalla muotoiltu sateenvarjo. Ainakin Broncolor tekee, Fototekniset Lahdessa edustaa. Profoto samoin, Fimeko edustaa. Elinchrome, Colorkolmio edustajana. Osa noista on aika hinnakkaita, luulen sinun etsivän halvempia.... alempi linkki siis http://www.bhphotovideo.com/c/product/5 ... rella.html"]http://www.bhphotovideo.com/c/product/584955-REG/Profoto_100320_505_456_Giant_Parabolic_Umbrella.html https://paulcbuff.eu.com/cms/
Vs: Kysymyksiä parabolic umbrellasta Kuvassa esimerkki sieltä tuhdimmasta päästä, Bronin 330 cm:n paraboliheijastin ja sama Wanhassa Satamassa Fototeknisten osastolla (kuvan herrasmies kyseisen yrityksen tj Reijo Veijalainen).
Vs: Kysymyksiä parabolic umbrellasta Kiitkosia Tuon profoton löysin itsekkin ja hinta ei ole oikein sopiva minun tilipussille Katselin tuosta paulcbuff varjosta videon ja tulin siihen tulokseen että saman rimpulan teen itse avaruuspeitosta joka maksaa 3 euroa... Tämöstä lähinnä tarkoitin hinta siltikin suolainen vaikka on profotoa hieman edullisempi. http://konovaphoto.com/softbox/para-grand.html?SID=mgr2jvkkq0blgjsabc5aojqpe6 Jatkan siis etsiskelyä.
Vs: Kysymyksiä parabolic umbrellasta Ei tuo minusta ihan rimpulalta näytä: ei tietystikään satasella saa samaa laatua kuin tonnilla tai kymppitonnilla. https://paulcbuff.eu.com/cms/index.php? ... t&Itemid=1"]https://paulcbuff.eu.com/cms/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=18&category_id=17&option=com_virtuemart&Itemid=1
Vs: Kysymyksiä parabolic umbrellasta Olet tainnut missata tuon "parabolisen" idean ! Oikealla etäisyydellävalo on aivan tasainen, mutta tuo etäisyys on ratkaiseva, niinkuin parabolisen muotokin. Jos laitat yksärillä sähköpostiosoitteesi niin laitan sinulle piirustuksen miten tuo muoto mitataan ja piiretään samaten kuin miten tuon valolähteen kohta mitataan. Jos sinulla on hajua miten ellipsi piiretään niin siinä on hiukka osviittaa sinulle.
Vs: Kysymyksiä parabolic umbrellasta Toi paul Buffin Parabolinen on aivan höpöhöpö viritys, aivan tavallinen hopeavarjo jonka kaarevuus on vakio. Profoton ja Bronin sensijaan on oikeita eli aluksi on jyrkkä kaarevuus joka loivenee asteittain eli ellipsin toinen puolikas Bronissa on lisäksi sellainen hienous (kuvan mukaan) että flässiputkena on pitkä suora putki joka tavallaan lisää valon intensiteettiä, kun tuo "polttopiste" ei ole niin kriittinen
Vs: Kysymyksiä parabolic umbrellasta Ja jos on hajulla siitä, miten paraabeli piirretään, niin on vielä pitemmällä oikealla tiellä....
Vs: Kysymyksiä parabolic umbrellasta Kuvassa se Buffin juttukin näytti hiukan oikean muotoiselta, mutta kangastahan se tietysti on, eikä niin heijastava kuin Pron tai Bronin. Jollei nyt jalkapallokentän yli tarvitse valaista, niin saattaisi sekin jonniinverran toimia. Ihan triviana: ellipsi ja paraabeli ovat eri juttuja, samaa sukua tosin. Valonheittimen heijastimen poikkileikkaus on nimenomaan paraabeli.
Vs: Kysymyksiä parabolic umbrellasta eikös tuo paraabeli ole geometrisesri sama asia kuin iso fresnel? saapi vaan isommalta avaruuskulmalta kimputettua valon. valo polttopisteeseen ja menox.
Vs: Kysymyksiä parabolic umbrellasta Onko jollain tietoa millä funktiolla syntyy paras paraabeli tähän tarkoitukseen? Vai pitääkö alkaa matlabilla arvailemaan Bronin kuvan päälle.. Itsekkin käynyt mielessä tehdä pieni kokeilu ompelemalla sekä taipuisilla muoviripoilla..
Vs: Kysymyksiä parabolic umbrellasta Jos tarkka yrittäisi olla, niin se välähdyspään paikka on se tärkeä juttu, tärkeämpi kuin paraabelin muoto. Jos välähdyspään saa asetettua just polttopisteseen, niin sitten se heijastimen muoto määrittää lähinnä keilan leveyttä. Sehän sitten on sellainen kuin halutaan. Joskus ainakin Elincalla oli hyvin syviä ja kapeita sateenvarjotyyppisiä, tarkoitettu hiusvaloiksi. Keila oli lähdössä jotain 40 cm eikä paljon huonetiloissa levinnyt.
Vs: Kysymyksiä parabolic umbrellasta Mua on jotenkin radioteknikkona epäilyttänyt noi beutydishihtävät varjot, että onko sillä kaarevuudella niinkään silminnähtävää vaikutusta valon laatuun. Onko kenelläkään laittaa vertailukuvia tavallisen barabolisen heijastajan, jonka polttopiste on reunan ulkopuolella ja tuollaisen kuupan, jossa valonlähde on siellä sisällä, välisistä eroista. Oletuksella, että valon lähtökulma on molemmissa sama. Ajatus ymmärtääkseni noissa on, että on kaareva heijastin, johon lykätään valoa niin, että sen koko pinta valaistuu ja heijastaa valon takaisin. Kaarevuus määrittää lähtökulman ja polttopisteen paikka hyötysuhteen. Mitä pistemäisempää valoa, sitä kovemmat varjot.
Vs: Kysymyksiä parabolic umbrellasta EN nyt edes oikein ymmärtänyt, mitä vertailua haet... Parabolisen etu kait on se, että sillä voidaan valaista kaukaa. Valon laatu.... pienillä sellaisilla, missä vilkku on edessä, luulisi sen varjostavan aika tavalla. Metriä suuremmilla sillä ei taida olla väliä. Valon laadussa en usko näkemättä olevan suurempaa eroa. Jos erityistä syytä pysyä kaukana ei ole, ei semmoisella erikseen taida suurempaa käyttöä olla. Monella muulla vekottimella saa samalla tavoin suunnattua valoa.
Vs: Kysymyksiä parabolic umbrellasta Metsään menee koko jengiltä, laitoin jo kysyjälle yksärillä oikeita vastauksia
Vs: Kysymyksiä parabolic umbrellasta Onhan tuo hienoa, että meillä on "oikea totuus", mutta tosiaan jaa toki tietosi meidän valaistumattomien kanssa. Epäilys toki on, että jollakin tavallisella huonolla heijastavalla pinnalla ei saavuteta mitään amplitudin kasvua suuntauksesta huolimatta, vaan tehoa hukkuu tuohon pintaan enemmän. Ehkäpä Tuorlassa hiotulla peilillä saataisiin jotain lisäarvoa. Valon luonnehan taas riippuu valonlähteen koosta ja etäisyydestä. Siksipä epäilen, että oli se heijastin minkä muotoinen tahansa, niin ainoastaan se valaisevan tason läpimitta ratkaisee. Mikäli nyt puhutaan valosta, joka heijastetaan jonkin pinnan kautta. Saattaa kyllä olla, että tuollaisella syvällä kuupalla saavutetaan jotain harvinaisen hankalasti hallittavia heijastuksia, kunhan se tuupataan riittävän läheelle kohdetta.
Vs: Kysymyksiä parabolic umbrellasta Suht. tasainen ja voimakas valokeila. Ei hukata valoa sinne sun tänne ja juuri sen vuoksi niin isoja, että saadaan malli/mallit valaistua kokonaan.
Vs: Kysymyksiä parabolic umbrellasta Parabolinen heijastin on periaatteessa joka lampussa fikkarista ja polkupyöränlampusta alkaen autonlamppujen kautta ilmavalvontavalonheittimiin. Pallopinnasta hiukan parannettu muoto. Ei sen ihmeellisempää. Joka nurkalla pönöttävät satelliittiantennit, linkkimastojen linkkipeilit, tutkien antennit.... sama periaate kaikissa, säteily joko tulee tai menee. http://licoda.com/iesie-data/img/parabo ... lector.jpg"]http://licoda.com/iesie-data/img/parabolic-reflector.jpg