Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Kuvaus tietokoneen kautta.

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana kurkimies, 10 Elokuu 2019.

  Kuinka moni kuvaa digitaalisella järjestelmäkameralla tietokoneen/puhelimen kautta eli johto kameraan kiinni/esim. Canonin älypuhelimille tehdyn ohjelman kautta?
   
 1. Jari_S

  Jari_S Active Member

  283
  29
  28
  ^ Onkohan tuo jokin ”gallup-kysely”? Nykyajan tekniikka on kyllä niin hienoa, että aina ei tarvita edes sitä johtoa, vaan voidaan hyödyntää jotakin langatonta yhteyttä.
   
 2. Pan

  Pan Well-Known Member

  1 984
  583
  113
  Älypuhelin tarvii OTG-piuhan ja puhelimesta OTG tuen, jotta se piuhalla onnistuisi. Mutta kuten jo mainittu, niin langattomastikin onnistuu. Mutta langattomalla (Canon) siirtyy vain jpg-kuvat puhelimeen. RAWia varten tarvitaan se tietokone softineen, wifillä tai piuhalla.

  Eli molempia tapoja olen käyttänyt.
   
 3. Tavallaan on ja ei ole.
   
 4. motris

  motris Well-Known Member

  3 345
  278
  83
  Aikoinaan Pentax *ist D:llä kuvasin piuhan kautta jonkun kuvan. Käyttömukavuus oli sitä luokkaa, että unohdin, enkä ole nähnyt syytä kokeilla uudestaan, vaikka tekniikka onkin kehittynyt. Sittemmin joillakin pokkareilla olen kuvannut wifin kautta. Itse näkisin hyödyksi lähinnä selfieissä, mainoskuvissa ja koulukuvissa. Piuhan kautta kaksi viimeistä.
   
 5. Pan

  Pan Well-Known Member

  1 984
  583
  113
  Mun isoin homma piuhalla kuvaamisessa oli 13000 dian digitointi projektorin, läppärin ja digijärkkärin makron kanssa. Lippaallinen tallentui 2s/kuva ja jälkikäsittelyyn meni jonkin verran lisää aikaa. Siis makrolla kuvaus suoraan projektorin kuvaportista ilman projektorin optiikkaa. PS:n actionilla sitten kuvan kääntö oikein påin ja kroppausta. Siis vuonna 2008. Sen jälkeen kuvannut pesiviä lintuja mökillä sekä pitkällä piuhalla että wifillä kamera jalustalla ja itse saunatuvassa sisällä. Myös lähikuvauksessa erittäin käyttökelpoinen homma, varsinkin tarkennuspinojen kuvaamisessa. Softa hoitaa tarkennuksen muutokset ja kuvat tallentuu suoraan läppäriin ja siitä edelleen Zerenelle prosessoitavaksi. Ja yksi tuttu kuvaa ohjelman avulla niitä pisararoiskeita.

  Myös LR:n tethered shooting on varsinkin studio-olosuhteissa käyttökelpoinen. Vaikka aika rajoittunut ominaisuuksiltaan. Windosille on ControlMyCanon/ControlMyNikon softa, jolla voi noita tarkennuspinoja ja valotuksen haarukointia automatisoida. Tai kuvata timelapsejä. EOS Utilitylläkin voi kuvata piuhalla tai wifillä, mutta ominaisuudet ovat hieman rajoittuneet. Mutta paremmat kuin LR:ssä.

  Uusissa Canonin R-sarjassa on jo mukana tarkennuspinojen kuvaus. Varmaan monessa muussakin uudemmassa kamerassa,
   
  niffe tykkää tästä.
 6. RB

  RB Well-Known Member

  7 410
  116
  63
  Oon joskus kuvannut läppärin avulla pikkuesineitä studiossa. Läppärin näyttö on vaan ala-arvoinen ja pöytäkone ei oo lähellä studiota. On jäänyt aika vähiin.

  Vajaa viitisen vuotta sitten kuvasin Canon 5D Mk3 wifi-kortilla jiipekit tabletille. Tosi hyvä ja kätevä systeemi esitellä asiakkaille mitä tuli kuvattua. Sitten kortti lakkas toimimasta eikä homma oo sen jälkeen kovista yrityksistä huolimatta onnistunut. Pitäis vaihtaa uurempi runko, mutta ei kannata.

  Olyn OM-D E-M1:llä ei onnistunut käsivaralta kuvaaminen tabletille...olipahan patska värkki, kuukauden tuskan jälkeen lähti veks.
   
 7. Toisaalta taas Canonille tietyille kameroille magic lantern on oikein hyvä apu timelapse-videoiden tekoon eikä maksa mitään kuin (pienellä varauksella) asennuksen kameraan.
   
 8. olliR

  olliR Member

  476
  11
  18
  Koulukuvaus alkaa mennä langattomastikin kohtuullisen hyvin - siinä kun riittää JPEG, eikä sen tarvitset olla täysikokoista. USB-johdon käyttö rikkoo kameran USB-portin ennemmin tai myöhemmin.
   
  niffe tykkää tästä.
 9. Pan

  Pan Well-Known Member

  1 984
  583
  113
  Ainakin mun 7D2ssa USB3-piuha laitetaan ruuvilla kiinni kameraan, joten kytkennässä ja irroitettaessa pitää olla huolellinen. Mutta kameran portin hajoaminen kuvatessa on tuon kiinnityksen myötä pienempi riski. En tosin ole kertaakaan kuvannut piuhan kanssa käsivaralta.
   
 10. oka

  oka Well-Known Member

  168
  374
  63
  Silloin tällöin kännykällä Olympuksen IO.Sharella. Wifillä, ei piuhaa.
   
 11. olliR

  olliR Member

  476
  11
  18
  Mihin se ruuvi tulee (tuo reikä HDMI:n alapuolella?), missä kaapelissa on ruuvi, töissä olisivat kiinnostuneita:
  https://www.dpreview.com/files/p/articles/9790157941/images/ports.jpeg
  Näyttäisi olevan samanlainen 5D mkIV:ssä, mutta ei sitten 10-sarjassa.

  Tässä on lisää asiaa noista kortinreunaliittimistä:
  Why Side-Mount Buttons and Ports Break on Cameras
   
 12. Pan

  Pan Well-Known Member

  1 984
  583
  113
  Tällainen systeemi. Eli USB3 tai HDMI piuha tekee S-lenkin , jolloin itse liittimeen ei kohdistu vääntöä tms.
  Kunhan on huolellinen tuon "kauluksen" asennuksessa. Ensin siis kaulus paikoilleen ja vasta sen jälkeen liitin. Ja purku päinvastaisessa järjestyksessä.
  20190815_215007.jpg
   
 13. olliR

  olliR Member

  476
  11
  18
  OK. Kiitos, tuo oli uusi systeemi.
   
 14. rarehanu

  rarehanu Member

  190
  12
  18
  Tuo on siinä mielessä vähän outo, kun ruuvi on vain alhaalla. 5Ds:ssä on muuten hyvin samanlainen, mutta ruuvi ylhäällä ja alhaalla.
   
 15. Pan

  Pan Well-Known Member

  1 984
  583
  113
  Kun ruuvi on kiinni, niin kaulus on upotettuna kolossaan tukevasti eikä heilu, yhdestä ruuvista huolimatta.
  Ilmeisesti 5Ds:n runko on suurempi ja tilaa on kahdelle ruuville.
   
 16. Vissiin eri luoka tuotteita kuitenkin