Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Kuvatankki CFExpress-kortille?

Keskustelu osiossa 'Muut kameravarusteet' , aloittajana Petri, 17 Helmikuu 2023.

 1. Petri

  Petri

  10
  0
  1
  Joskus kauan sitten kun muistikortit oli pieniä ja kalliita markkinoilla oli "kuvatankkeja" (esim. Neu: Der Bildertank Colorspace UDMA 3 mit USB 3.0 |) eli akkukäyttöisiä kannettavia kovalevyjä joissa oli integroitu muistikortinlukija sekä sen verran älyä että muistikortin saattoi kopioida kovalevylle ilman että tartti raahata läppäriä tms. mukana.

  Nykyään muistikortit on isoja, mutta koska tollasen 512GB kortin kuvaa kuitenkin nopealla kameralla hyvinkin äkkiä täyteen ja toisaalta tilanteita joissa sitä ei pääse koneelle tyhjäämään ei ole kovin usein niin ei huvittais ostaa "varmuuden vuoksi" toista kallista CFexpress-korttia siltä varalta että jossain tapahtumakuvauksessa tai parin päivän reissulla kuvaankin kortin täyteen ennen aikojaan.

  2TB SSD olis paljon halvempi ostaa kuin toinen 512GB nopea kortti ja siihen mahtuis neljän 512GB kortin sisältö ja kopiointikin luulis sujuvan nopeasti. Google löysi kyllä monenlaisia adaptereita joilla SSD:tä voi käyttää CFexpress-korttina ja myös adaptereita joilla CFexpress-kortin saa PC:n PCIe-väylään SSD:n tapaan levyksi, mutta yhtään kuvatankkia en löytänyt.

  Ilmeisesti siis ainoa vaihtoehto on raahata läppäri mukana? Tätä varten vaan pitäis olla läppäri missä on se 2TB SSD, tai joutuu raahaamaan vielä ulkoisen kovonkin.
   
  Viimeksi muokattu: 17 Helmikuu 2023
 2. Pan

  Pan Well-Known Member

  2 541
  1 260
  113
  Mulla on 1TB M.2 lätkäinen n. 4*10cm kokoinen kotelo USB3 piuhan-päässä. Ei tarvi akkuja tms, kunhan on esim. tabletti tai läppäri ja kortinlukija, mihin kykeä. Tosin raahaan reissuissa 13" muutaman sentin paksuista läppäriä samanlaisella 1TB M.2 levyllä (Ryzen5) sekä erillistä kortinlukijaa tuon kotelon lisäksi. Ei lopu tila kesken ja tehokin riittää.
   
 3. Petri

  Petri

  10
  0
  1
  Totta kyllä että ulkoinen levy menee noin pieneen tilaan. Ite en läppäriä normaalisti kuvaushommissa käytä ja työantajan työläppäriä en mielellään ottais harrastuskuvausreissuille mukaan tämän tarpeen takia.

  iPad Pro löytyy ja siihen sais kai ton mun CFexpress-kortinlukijan kiinni, mutta koska siinä on vain yksi USB-C -liitäntä niin ei saa samaan aikaan ulkoista kovoa kiinni. Ja iPad:in sisäisellä 128GB muistilla ei paljon mitään varmuuskopioida. Eli tarttis hommata edullinen läppäri jossa riittävästi USB-liitäntöjä tai kaksi sisäistä M.2 SSD-slottia että ei tarttis alkaa systeemiä siirteleen isommalle SSD:lle jos sellaisen haluaa sisäiseksi asentaa. Hintaa tulee kuitenkin sen verran että lienee sama ostaa se toinen 512GB CFexpress-kortti.
   
 4. Pan

  Pan Well-Known Member

  2 541
  1 260
  113
  Noilla spekseillä ei taida edullista löytää, edes käytettynä. Mennee 1K€ asti.
   
 5. Kippari

  Kippari

  7
  2
  3
  Petri tykkää tästä.
 6. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  21 276
  2 352
  113
  Eihän semmoinen 512 GB kortti maksa kuin parisataa. Tonnin maksavalla kuvapankilla hankinnan tosiaan voi kiertää, mutta.... :)
   
 7. Petri

  Petri

  10
  0
  1
  Kiitos vastauksista, tilasin pari päivää sittten 1 TB kortin toiseksi kortiksi. Toivottavasti se ratkaisee ongelman. Eilen tuli 512 GB kortti täyteteen 5,5 tunnin kuvaushommassa.
   
 8. RB

  RB Well-Known Member

  8 771
  910
  113
  Ittellä meinas kuvat kadota kun oli yhden kortin varassa, vuodesta 2002 digijärkällä oon kuvannut ja ekan kerran teki tempun toissavuonna.
  Mitään ainutkertaista en enää kuvaa ykskorttisella kameralla.
   
  SakkeM tykkää tästä.
 9. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  21 276
  2 352
  113
  No juu, eipä ole tullut mieleenkään, vaikka kuvaankin vain harrastekuvia. Harmittaisi siinäkin, että koko päivän puuhailu ja mahdollisesti mallinkin päivä menisivät sen tien. Kortteja on aina kaksi.
   
  RB tykkää tästä.
 10. Petri

  Petri

  10
  0
  1
  2004 asti kuvannut satojatuhansia kuvia digijärkkärillä, koskaan ei ole kuvia kadonnut kortin sekoilun takia. Sandiskin kortteja ollut ja 1-2 Lexaria joskus käynyt myös kamerassa. Mutta eihän se varautuminen tietenkään mitään haittais.
   
 11. JPu

  JPu Well-Known Member

  5 257
  126
  63
  Sama mulla, ainakin 10 erilaista digikameraa (reilu 20 vuotta) ja monen sorttista korttia, eikä koskaan ole yhtään kuvaa mennyt "susille", eli ehkä sitten tuuria mukana. Vaikka mulla on tuplakorttikamera, niin siinäkin kuvaan ensin toiselle ja jos täyttyy niin kamera ryhtyy tallettamaan niitä toiselle.
   
 12. RB

  RB Well-Known Member

  8 771
  910
  113
  Kerran kun oli läheltäpititilanne kortin kanssa niin saa mielen varovaiseksi.
   
  JPu tykkää tästä.