Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Kuvan siirto

Keskustelu osiossa 'Tutoriaalit ja DIY / TSI (Tee-Se-Itse)' , aloittajana motris, 1 Joulukuu 2018.

 1. motris

  motris Well-Known Member

  3 585
  372
  83
  Kuvien siirrosta pari kysymystä. Onko kukaan tehnyt Polaroidilla tai tulostetuista?

  Polaroidista kiinnostaa, mille kaikille materiaaleille onnistuu. Onnistuuko esim. lasille? Tai mikä on toimiva materiaali? Onko suomen kielistä ohjetta jossain? Youtube siitä, mitä tarkoitan:


  Sama kysymys tulostetuista kuvista. Youtubessa on tutoriaaleja puulle siirrosta liimalakan (Mod Podge) kanssa. Onko kellään tietoa, toimiiko kummallakin; sekä sublimaatio- että suihkutulostetuilla? Entä alusta, jolle siirretään? Tutoriaaleja tuntuu löytyvän vain puulle, mutta entäpä esim. mattalasi?
   
 2. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 426
  282
  83
  Ihan mihin vaan saat sen tarttumaan. Emulsio on irti ja siirretään sitten varovasti esimerkiksi vesiväripaperille. Isokuituiset vesiväripaperit olivat omasta mielestäni miellyttävimmän näköisiä.
   
 3. motris

  motris Well-Known Member

  3 585
  372
  83
  Joo, kiitos. Mitään kokemusta ei ole, ja jotain taiteellisia ajatuksia tuli mieleen, niin siksi kyselin. Itse mietin kanssa, että joku 250 g/m² tai yli akvarellipaperi voisi olla kiva. Mutta sitten mietin myös lasia. Mattalasiin puhalletulle puolelle luulisi kiinnittyvän, mutta rapiseekohan sileältä puolelta pois kuivuttuaan..? Ja jos kirkkaaseen lasiin esim. laittaa.

  Tapoja on monia, niin ei tiijä miten harrastuksen vuoksi alkaa testailemaan. Ja joutuu näkemään paljon vaivaa ja aikaa kuluu. ;) Onnistuukohan tuo polaroid-siirto muuten vanhoista kuvista, esim. yli vuoden vanhoista? Vai hapertuuko emulsio ajastaan siten, että liotuksessa hajoaa pieniksi palasiksi?

  Liimalakkasysteemi voisi myös kiinnostaa. Jo senkin takia, että tuohon tarkoitukseen riittäviä sublimaatiotulostimia voisi saada edullisesti myös käytettynä. Mutta kun turhaan ei viitsisi rojua hankkia nurkkiin pyörimään mahdollisesti vain yhden kokeilun takia.
   
 4. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 426
  282
  83
  Sen muistan, että emulsio meni helposti rikki ja repeili reunoilta. Kahta samanlaista kuvaa ei taatusti syntynyt. Pintakuviollisia värivedoksia on tehty myös ihan tavallisesti värinegatiivipaperista, jonka emulsion tuki on parempi, kun oppii ensin kynsimään sen irti oikein.
   
  motris tykkää tästä.
 5. Pan

  Pan Well-Known Member

  2 183
  746
  113
  MV-laserin tulosteita vaimo on siirtänyt paperille lyijykynän pyöreällä päällä hinkkaamalla. Hyvällä menestyksellä. Ja vielä paremmin Xeroxin valokopiokoneella tehdyistä tulosteista.