Photoshopilla muokattu, ja kyllä tuo terävöitys taitaa nykyään löytyä ihan kaikista kuvankäsittelyohjelmista, myös ilmaisista. Kannattaa tutustua esim. Gimp -nimiseen ohjelmaan.
Nyt menee ulkomuistista ja kamerakin on A510, mutta ISO-arvoa voi muuttaa kaikissa muissa, paitsi auto-tilassa. Eli valitset esim. P:n sieltä kuvaustapakiekosta, sitten niistä LCD-näytön alla olevasta kolmesta napista joko keskimmäistä tai oikeanpuoleista. LCD-näytölle tulleesta menusta sitten ohjailet ristiohjaimella alaspäin, kunnes tulee herkkyysvalinta (muistaakseni siinä keskivaiheilla). Käyttöohje osaa varmasti kertoa paremmin.
ketä palvelee viisastelevat kommentit tyyliin "on aika opetella kuvaamaan"? eikö nykypäivän digikameroissa ole automaattiasetus juuri niitä tilanteita varten, jolloin ammattitaito on poissa, mutta kuva pitäisi saada? Sampoh:n ottama kuva on mielestäni erittäin kiinnostava. on myös kiinnostava fakta se, että digikameran automaattiasetuksella voi saada hyviä kuvia, mutta ei millä tahansa kameralla. jos kuvaajien taidoissa on eroja, niin on myös kameroissakin eroja; 2002 vuonna ostetulla kahden megapikselin Poweshot A40 kameralla sain automaattitoiminnolla huomattavasti tarkempia kuvia (ilman minkäänlaista ammattitaitoa) kun mitä Sampon nettiin laittama kuva on. en epäile etteikö A530 pystyisi parempaan kuin A40, käyttäen "osaamista" ja manuaalisäätöjä, mutta itse olen ylläpitänyt sellaista illuusioita, että mitä uudempi kamera, sitä käyttökelpoisempi automaattitoiminto. näin ei sitten näköjään ole, tai sitten Sampon kuvat on muuttaneet koostumustaan matkalla nettiin.
Toivottavasti kuvaajaa. Valokuvaus ei kuitenkaan mitään salatiedettä ole ja moni voi kokea ahaaelämyksen, kun ymmärtää vähän enemmän kameransa ja valokuvauksen päälle, että ei se kamera mikään taikalaatikko ole, vaan valokuvaus on muutaman asian yhdistelmä ja helppoa kuin heinän teko: aukko, aika, tarkennus ja rajaus kohdalleen, niin johan tulee hyvä. Kamera ei voi millään ymmärtää joka tilanteessa mitä kuvaaja haluaa. Mikä kohta valottaa oikein, mikä on haluttu wb, missä sen tarkennuksen kuuluu olla ja mikä on kaivattu st-alue. Jos kuvaaja edes hieman ymmärtää valokuvauksen perusasioita (aika, aukko) ja kameran automaatin toimintaperiaatetta (tarkennus, valotuksen mittaustapa), on käyttäjän mahdollista käyttää automaattiasentoa huomattavasti tehokkaammin esim. eri tavoin kameraa "huijaamalla".
Itseasiassa tuo mun ottama kuva on otettu juuri automaatti toiminnolla. Mutta niin kuin Raparperi sanoi niin siinä alkuperäisessä kuvassa oli resoluutio aika hurjan suuri. Kun sitä oli Raparperi hieman muokannut eli pienentänyt sitä suurin piirtein puolella niin se näyttikin jo ihan siedettävältä kuvalta.