Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Kuvalaboratorio Harjun avajaiset: Filmien kehitys ja skannaus käsityönä jo seuraavaksi päiväksi

Keskustelu osiossa 'Filmikuvaus' , aloittajana Kuvalaboratorio Harju, 19 Elokuu 2019.

Kuulisin mielellään palautetta: olisitko kiinnostunut käyttämään Kuvalaboratorio Harjun palveluja?

 1. Kyllä, olen kiinnostunut

  83,3%
 2. En, olen tyytyväinen nykyiseen kuvalaboratoriooni

  0 ääntä
  0,0%
 3. En, kehitän kuvani mieluummin itse

  16,7%
  Keskusteluja on tullut täällä luettua pidempään ja ystäville kehitettyä filmiä, mutta nyt rohkaistuin tarjoamaan palveluitani laajemmallekin yleisölle ja aloittamaan Kuvalaboratorio Harjun toiminnan. Meiltä saa kaikenlaisten filmien kehityksen ja skannauksen käsityönä jo seuraavaksi päiväksi: avajaistarjouksena hinta vain 35 euroa. Lisäksi tilaaja maksaa filmin laboratorioon toimituksen, joka on toimitustavasta riippuen 0-4,80 euroa.

  Kehitämme ja skannaamme kaikenkokoiset väri- ja mustavalkofilmit huolellisena käsityönä Helsingin Harjussa aina jopa seuraavaksi päiväksi, myös viikonloppuisin. Nopein mahdollinen toimitus onnistuu pääkaupunkiseudulla: kun tilaaja jättää filminsä minkä tahansa metroaseman R-Kioskiin klo 16 mennessä, saa skannatut kuvasi sähköpostin linkkinä seuraavaan päivään klo 20 mennessä. Vaihtoehtoisesti voi tuoda filmin ennalta sovittuna aikana suoraan laboratorioon, osoitteeseen Harjutori 10 Helsingin Harjussa.

  Muualla Suomessa filmin voi jättää yksinkertaisesti lähimpään R-Kioskiin, josta se toimitetaan kehitettäväksi 2-5 arkipäivässä. Tilaaja saa ilmoituksen sähköpostiin kun filmi on vastaanotettu, ja valmiit kuvat saa sähköpostin linkkinä sitä seuraavana päivänä klo 20 mennessä.

  Meillä onnistuu yhtä nopeasti kehittää ja skannata liki kaikki filmikoot: kinoformaatin 135-kuvat ja xpan-kuvat (eli 35mm), keskiformaatin rullafilmien 120-kuvat ja 220-kuvat, sekä myös suurkuvakameroiden laakakuvat aina kokoon 4x5 saakka.

  Laadukas skannaus

  Skannaus on laadukas: kuvakoko riittää puolen metrin kokoisiin tarkkoihin tulosteisiin, joita voi tarkastella aivan vierestä laadun kärsimättä. Myös värit ja valotus ovat meillä kohdillaan filmistä riippumatta.

  Kuvat toimitetaan aina pakkaamattomassa tiff-tiedostoformaatissa. Kinofilmissä kuvakoko on yli 6000x4000px ja Xpan-formaatin kinofilmissä 10000x4000px. Keskikoon filmin skannauksissa pitkä sivu vaihtelee välillä 3500-5500px riippuen kameran kuvasuhteesta. Suurformaatin 4x5 laakafilmissä kuvakoko on vielä suurempi.

  Skannatut kuvatiedostot toimitetaan sähköpostin linkkinä, ja ne ovat kolmen viikon ajan ladattavissasi turvallisessa kotimaisessa pilvipalvelussa.

  Lisämaksuttomat erikoispalvelut: push, pull, stand ja arkistointi

  Push-kehitys aina kolmeen aukkoon saakka tai yhden aukon pull-kehitys kuuluu hintaan sekä mustavalkoisissa että värifilmeissä. Seisomakehitys (stand developing) on mahdollinen ilman lisämaksua niin mv-filmille kuin värifilmillekin, vaikka jälkimmäiselle sitä ei suositellakaan.

  Arkistoimme kehittämämme filmin kuvakoosta riippumatta aina korkealaatuiseen pergamiinitaskuun. Suosittelemme säilyttämään pergamiinitaskun kuivassa ja pimeässä esimerkiksi pahvilaatikossa vaatekaapissa, jolloin filmi säilyy todennäköisesti yli satavuotiaaksi. Toimitamme arkistoidun filmin viipymättä paluupostissa heti maksun vastaanotettuamme.

  Laatu- ja nopeustakuu

  Jos skannatut kuvat jostain syystä myöhästyisivät luvatusta, saa tilaaja 80% prosentin alennuksen tilauksen postikuluilla vähennetystä hinnasta. Jos kuvat puolestaan jostain syystä täysin epäonnistuisivat, ei tilaaja maksa mitään. Lisäksi tilaaja saa paluupostissa ilmaisen samanlaisen uuden filmin ja seuraavan kehityksen ilmaiseksi.
   
  Viimeksi muokattu: 12 Syyskuu 2019
 1.  
 2. Miiqu

  Miiqu

  21
  1
  3
  Mahtavaa että kotimaahankin saadaan laadukas kehitys- ja skannauspalvelu!

  Hinta on toki 2-3x enemmän kuin vastaavat palvelut ulkomailla joten sen puolesta ns. "näillä palkoilla" en kyllä pysty tätä käyttämään.
   
  Kuvalaboratorio Harju tykkää tästä.
 3. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 497
  245
  83
  Viimeksi kun katsoin linkkejä, en bongannut tekijöitten nimiä enkä firman tietoja. Onko se vasta suunnitteilla?
   
 4. Toiminta on itse asiassa lähtenyt yllättävän vauhdikkaasti käyntiin, kiitos kiinnostuksesta! Useamman tilaajan filmejä ollaan kehitetty ja skannattu, nopeimmat ovat ehtineet jo maksaa laskunsakin meille. Tilausten joukossa on ollut niin kinokokoa, keskiformaattia kuin laakaakin.

  Joidenkin tähänastisten asiakkaiden kommentteja:

  ”Hyvin toimii, ja nähdään taas uudestaan!”

  ”Pätevää ja nopeata palvelua!”

  ”Upeeta jälkeä skannauksessa ja kehityksestä!”

  Hesarin etusivulle ei olla ostamassa mainostilaa, eikä värikkäitä neon-mainoksia ole tulossa Harjutori 10:n katolle. Myöskään meidän Y-tunnusta on turha etsiä YTJ:n tietopalvelusta, koska ainakin toistaiseksi on kustannustehokkaampaa antaa ulkoisen laskutuspalvelun hoitaa laskutus ja palkanmaksu (tässä tapauksessa FREE-Kevytyrittäjä).

  Tervetuloa kuitenkin tutustumaan toimintaamme Helsingin Harjutorille! Laita vain yksityisviestillä milloin olisit tulossa, niin pistetään kahvi tippumaan.
   
 5. E-6-prosessin kehitystä diafilmeille on toivottu meiltä paljon, joten nyt myös E6 filmin kehitys Helsingissä onnistuu tuttuun tapaan seuraavaksi päiväksi ja kaiken kokoisena. Toki tehdään edelleen myös ristiinkehitystä diafilmeille C-41-prosessissa mikäli tilaaja niin toivoo.
   
  Viimeksi muokattu: 6 Syyskuu 2019
  jounitapani tykkää tästä.
 6. Est

  Est Well-Known Member

  12 873
  516
  113
  Toisin muutaman kymmentä filmiä mutta suoraan sanottuna niistä koostuva maksu olis noilla hinnoilla liian suuri. Joten kylppärikehitys, skannaus järkkärilla jne. jatkuu...
   
  KeppiHevonen tykkää tästä.
 7. Kasimir

  Kasimir Well-Known Member

  9 694
  398
  83
  Eikös järkkäriskannaus=reprokuvaaminen ole tuollakin se toiminta ainakin isommille filmeille? Kumma tuo hinnoittelu kolmelle filmille.
  Kyselin, että mikä on hinta neljälle laakafilmille, kun yleensä kasettiin mahtuu kaksi filmiä ja ne valotetaan varmuuden vuoksi eri tavalla.
  Ei vastausta. Eikä ole selvinnyt laakakehityksen hinta ilman reprousta/skannausta. Sellaisen teen helposti itsekin, mutta värinegaa en lähde itse kehittämään.

  Kapa
   
 8. Hei Kasimir! Missä mediassa mahdoit laittaa meille kyselyä? Ei näy ainakaan täällä Kameralaukun yksityisviesteissä eikä myöskään sähköpostissa. Yritetään pitää meidän hinnoittelu mahdollisimman yksinkertaisena ja läpinäkyvänä, mutta suosio laakakuvaajien parissa on suoraan sanoen yllättänyt.

  Pelkkää kehitystä me ei mielellään tarjota, joten siksi pelkälle kehitykselle on suhteessa hieman korkeampi hinta.
   
  Viimeksi muokattu: 11 Syyskuu 2019
 9. Olisikohan tällainen hinnoittelu suurformaatin väelle järkevämpi?
  • Laakakuvan kehitys ja skannaus (4x5, 9x12cm): 12e/kpl (minimiveloitus 48e)
  • Laakakuvan pelkkä kehitys (4x5, 9x12cm): 8,50e/kpl (minimiveloitus 34e)
  • Laakakuvan pelkkä skannaus (4x5, 5x7, 9x12cm, 13x18cm, 8x10): 5e/kpl (minimiveloitus 15e)
   
  Viimeksi muokattu: 11 Syyskuu 2019
 10. Suuria uutisia suurformaatin ystäville: Meillä onnistuu nyt kehittää kaikenlaiset laakakuvat aina kokoon 8x10 saakka!

  Koosta riippuen 48 euron vähimmäistilauksella saa kehityksen (väri/dia/mv) ja tarkan skannauksen 1-4 laakakuvalle. Suurinta laakakokoa (8x10 tai 18x24cm) saa yhden, keskimmäistä kokoa (5x7 tai 13x18cm) saa kaksi, ja tavanomaista pienintä laakakokoa (4x5 tai 9x12cm) saa tuttuun tapaan neljä. Kehitämme myös harvinaisempaa panoraamakokoa 4x10.

  IMG_1987.jpg
   
  Jojje ja L and Scape tykkäävät tästä.
 11. Helpompaa tilaamista helsinkiläisille! Otamme jatkossa filmiä vastaan naapurin ystävällisessä antikvariaatissa Punaisessa Planeetassa (Harjutori 12) aina sen aukioloaikoina, eli silloinkin kun itse olemme kiireisinä pimiössä.

  Eli filmiä saa tuoda näinä aikoina ennalta erikseen ilmoittamatta:
  • arkisin 10-18
  • lauantaisin 10-16