Tuli tuossa hankittua halpa digijärkkäri ja kittizoomi oli tietysti vaihdettava parempaan. Ostamani Sigma 24-60mm f/2.8 EX DG:n kuvakulma laajakulmapäässä slrgear.com:in mukaan on 84.1°, kun taas lyhyemmän polttovälin Sony SAL-1870 DT 18-70mm f/3.5-5.6:lla se on 76°. Mikä mättää? Vieläpä Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical IF:llä se on niinkin pieni kuin 78.8°. Käsitänkö nyt jotain väärin? t. Eisa Awards!
Vs: Kuvakulma vs. polttoväli? Ettei vaan Sigman pojat olis ilmoittaneet kuvakulmaa kinarille. edit: Niinjuu, noi DG-lasit taitaa vielä piirtääkin kinoruudun verran.
Vs: Kuvakulma vs. polttoväli? Sigman kuvakulma näyttää olevan väärin. Tuo 17-18 mm polttovälin tarjoama kuvakulma kropattuna digissäsi vastaa suunnilleen 26-28 -millisen kuvakulmaa kinoruudulla.
Vs: Kuvakulma vs. polttoväli? Sitäkö tuo tarkoittaa, kun tuolla samalla slrgear.com sivustolla sanotaan Sonyn osalta "Image Circle - APS-C", kun taas Sigman "Image Circle - 35mm"? Tuota Sigmaa on kuitenkin käytetty tietämäni mukaan digijärkkäreissä. Itse en ole vielä kokeillut, kun se on vielä postissa. t. Eisa Awards!
Vs: Kuvakulma vs. polttoväli? Juu, juuri sitä Pikkasen vielä edittiä: yleensä (ainakin Nikonin osalta kaikki) isomman koon piirtoympyrän (eli ne kinokameralinssit ) objektiivit ovat vähintäänkin riittäviä digiruudulle, toisin päin homma voi olla kinkkisempi (katselin taannoin digi 18-200 -objektiivin näkymää filkkarungon läpi ja niissä näyttää olevan ihan omia tsydeemejä, jotka eivät liity mitenkään piirtoympyrään - eli objektiivin sisällä olevia omituisia maskeja). Eli kinoon kelpaavat lasit kelpaavat myös digille
Vs: Kuvakulma vs. polttoväli? No, leikkaakos tuo Sonyn kenno sitten kuvan reunat pois mahduttaakseen otoksen kennolle? t. Eisa Awards!
Vs: Kuvakulma vs. polttoväli? Lyhyesti: juu Pitkän kaavan mukaan: 1. fiminpidin (tai digikennon raamit) rajaavat "turhan" pois 2. kuvakulma riippuu kuvaksen (filmiruutu tai digikenno) koon ja polttovälin suhteesta 3. katekikmuksessa kysytään. mitä se on eli: - mulla on yks kamerapakin parhaista objektiiveista Rodenstockin 115-millinen Grandagon - keskikoossa se on lyhyt tele (pilkkua viilaten pitkäpolttovlinen objektiivi, koska tele tarkoittaa polttoväliinsä nähden rakenteeltaan lyhyttä objektiivia) - 9x12 (tai 4x5") -koossa sama klasi on lievä laajakulma - 13x18 (tai5x7") -koossa kyseessä on jo selvästi laajakulmainen objektiivi - 16x24 (tai 8x10") -koossa kyseessä on superlaajakulma. Eli kaikki riippuu kaikesta