Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Kumiosien tahmaisuus

Keskustelu osiossa 'Filmikuvaus' , aloittajana Kimo, 25 Joulukuu 2022.

 1. RB

  RB Well-Known Member

  8 952
  991
  113
  Vähästä on kiinni kumi-ja muoviosien tahmaisuus.

  Ostin vanhaan traktoriin heijastimet takalokasuojiin, samassa lähettyksessä oli aerosolimaalia pari purkkia. Toisesta purkista pääsi ilmeisesti ponneaineet pihalle, siihen muovisen heiastimen päälle. Heijastin liukeni käyttökelvottomaksi. Ei auttanu putsaamiset, vaan lopuuksi heijastin pehmeni ja meni palooksi.

  Canonin kumiosat ei mulla oo menny miksikään ja on pysyny kiinni. Laatukamaa.
   
  Viimeksi muokattu: 5 Heinäkuu 2023
 2. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  2 495
  499
  83
  ^ Joo, niitä kumiosia on niin monenlaisia ja monissa paikoissa. Ei minullakaan ainakaan vielä ole Canon-kameroiden kumiosien kanssa ollut ongelmia, mutta sen sijaan Microsoftin nimellä myytävien parin PC-hiiren kanssa sitäkin enemmän.

  Toisen niistä jo heitin asianmukaiseen kierrätykseen tahmeiden kumipintojen vuoksi, ja toinen lähtee varmaan kohta perässä.

  Myöskin vuonna 1978 valmistetun Texas Instruments TI-59 laskimen kumiset jalat alkavat muuttaa olomuotoaan joksikin muuksi kuin kumiksi, mutta sitä laitetta en pois heitä, vaan hankin siihen jostain uudet kumijalat.
   
 3. Joo ne ponneaineet yleensä "valuu" vanhojen heijastimien päälle, sillä niitä heijastimia ei yleensä laiteta vanhojen kumitraktorien canoneihin, muihin laatukamoivin kylläkin jos ne vaan niihin liukenee...
   
 4. Ti-59, ihan super muistoja mullakin ko laitteesta, niin ja sen lämpöpaperitulostimesta ja magneettikorteista! Pidä hyvää huolta siitä!
   
 5. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  2 495
  499
  83
  Kas, muillakin on kokemuksia ko. laskulaitteesta.

  Kovasti on kestävä laite. Käytän sitä harva se päivä töissäni. Lämpöpaperitulostimen myin jo aikapäiviä sitten pois, mutta magneettikortteja sekä lisämoduuleja on, ja ne toimivat loistavasti.

  Laskimen akut on kyllä kennotettu ties kuinka moneen kertaan.
   
 6. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 919
  449
  83
  Ehdottomasti helmiä sioille, mutta anna tulla vaan, jos on jokin konsti "palauttaa" vastaavien kumiseosten ominaisuuksia. Reaalielämän havaintojen mukaan Nikonin kumiosien kanssa ovat juuri par'aikaa hyvät neuvot tarpeen.
   
 7. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  21 749
  2 589
  113
  Oletko kokeillut sitä siihen kumiin?
   
 8. Aladdin

  Aladdin Member

  84
  19
  8
  Itse käytin Nikon D800:n alkoholia ( ilmajarrujen jäänesto, eli jotain 96%) ja lakananpalaa ja hyvin lähti. Nuorisoleijona on kait liian limsaa. Mutta voihan olla, että kumiosat on kehittyneet vuosien varrella.
   
  niffe tykkää tästä.
 9. No, olin seiskutluvun lopulla puolisen vuotta Texas Instruments Finland Oy:n huollossa "kesätöissä" ennen inttiä. Tehtiin mm "Jyväskylän Suurajojen" pätkä ajanottoon ja kokonaiskisan seurantaan softaa Ti59:lle, niitä magneettikortteja copy/pastesin vapaa-aikana päivätolkulla ja jaettiin ne TI:n orkkis korttilompsassa asianosaisille "virkailijoille". Tulostivat lämpöpaperille ja sieltä saatiin virallisesti sia tuloksia...
  ...mun henkeen koht vehkeet pöllittiin inttiaikana,mutta en niitä ikinä takaisin saanut... No se on kok toinen juttu eikä liity muuten tähän mtnkn...
   
  Jari_S tykkää tästä.
 10. JPu

  JPu Well-Known Member

  5 338
  156
  63
  :)
   
 11. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  2 495
  499
  83
  Hauska muistelo. Näköjään monenlaiseen TI-59 on ollutkin käytössä.. :)

  Siellä Texas Instruments Finland Oy:ssä oli hyvä asiakaspalvelu.

  Oman laskimeni ostin käytettynä eräältä henkilöltä, joka oli juuri saanut kovan uurastuksen jälkeen DI:n paperit Espoon Otaniemestä, ja oli ilmeisesti sitä mieltä, että ei enää tarvitse laskinta.

  Omat opiskeluni olivat vasta alkamassa, joten hyvä laskin oli tarpeen. Harmi vaan, että myyjällä ei ollut minkäänlaisia manuaaleja laskimeen. Otin sitten yhteyttä sinne Texas Instruments Finland:iin ja sieltä sain laskimeen erittäin laadukkaan ja vieläpä suomenkielisen manuaalipaketin, jonka avulla pääsi harjoittelemaan laskimen ohjelmointia.
   
  Jikipistehvi tykkää tästä.
 12.  
 13. Kyllä siellä oli silloin se henki, että me tehdään tätä ihan oikeasti käyttäjien I. asiakkaiden tarpeeseen. Samaa ajattelutapaa olen soveltanut myöhemmissä toimenkuvissani kansallisissa ja monikansallisissa firmoissa "aftersales" -hommissa. Nykyisin samaa ajattelutapaa sovellan AV-systeemien räätälöinnossä ja ohjelmoinnissa asiakkaiden tarpeiden mukaisiksi. Eihän näillä hommilla mtn itsetarkoitusta voikaan olla...
   
 14. Kimo

  Kimo Well-Known Member

  12 386
  1 044
  113
  Mulla oli F 80 , vaikka ehkä noloa mutta laimea tiskiaine ja karhunkieli, toimi erittäin hyvin. Jokainen kokeilkoon omalla vastuulla.
   
 15. Toimiko se tahmean kumin poistamiseksi, vai neutralisoiko se kumin "sulamisen"?
   
  Kimo tykkää tästä.
 16. Kimo

  Kimo Well-Known Member

  12 386
  1 044
  113
  Ei hajuakan miten toimii mutta toimi hyvin ja pinta ei kärsinyt. Sitten mustaa kenkälankkia pari tippaa ja villasukalla kiillotus, ei ole vitsi.
   
  keegan ja Jikipistehvi tykkäävät tästä.