Vs: Kulttuurin alasajo jatkuu http://www.yliopistokoulutus.fi/Yliopistot_ja_korkeakoulut__d3642.html [/quote] Ja mikä hulluinta, sivuilla puhutaan suomalaisista yliopistoista ja kuvissa heitellään näitä "jenkkilakkeja" Köyhää sanon minä.
Vs: Kulttuurin alasajo jatkuu No tuo on tosiaan sitä. Suomalaisen koulutuksen esittelyssä amerikkalaisia bulkkikuvia. Henkinen ja aineellinen köyhyys yhdistyvät kuin seurakunnan talousarviossa.
Vs: Kulttuurin alasajo jatkuu Fakta on se että esim Lapin yliopistoon pääsee sisään lähes kuka vaan ja sieltä valmistuu käsittämätyömän kevein perustein. Olisi kiva nähdä tilastoja 60-80-luvun ja nykypäivän, hakeneista, opiskelijapaikoista ja valmistuneista taideaineiden kohdalta. Selvää on se että 60-80-luvulla hakijoiden määrät oli murto-osa nykyisistä määristä ja suuriosa tuolloin opiskelleista ei pääsisi sisään nykyisin edes Lapin yliopistoon.
Vs: Kulttuurin alasajo jatkuu Älä usko kaikkea, mitä sanotaan, vaan käytä omia havaintoja tukena. (Sivuston laatija lienee sieltä humanistiselta puolelta...) Jos katsot tuota linkittämääsi juttua, niin väitteen alla on lueteltu seitsemäntoista (17) yliopistotasoista korkeakoulua. Edit: Lisäksi on huomattava, että ylemmän tutkinnon voi suorittaa jatko-opintoina kaiketi kaikissa 26 ammattikorkeakoulussa, joista osa on hyvinkin yliopistotasoisia (osa taas ei niin sanotusti siellä päinkään....). Vaikkapa poliisiAMK voisi kai hyvin olla nimeltään yliopistokin, jos opetuksen tasoa arvioidaan. Tutkimustahan niissä ei sitten niin painotetusti tehdä.
Vs: Kulttuurin alasajo jatkuu Ja vielä kivempi olisi tieto k.o. porukan sijoittumisesta työelämään. - Ne vanhemmat ovat kaiketi sijoittuneet hyvin, kouluttavat näitä nuorempia AMK:n osalta valmistuneet löytyvät k.o. koulujen sivuilta, ihan nimellä lueteltuina. Esimerkiksi Oulun AMK:sta valmistui viime vuonna yksi (1) muusikko ja neljä (4) tanssinopettajaa (Jarin iloksi yksi viimeksi mainituista oli porvoolainen.) Siinä valossa k.o. osastojen toiminta ei nyt niin hirmu taloudellista ole; ainakaan vähentämisen varaa ei ole paljoa ole - jos k.o. muusikkojen koulutus tuosta yhdelläkin valmistujalla vielä vähenee, niin minusta sen tosiaan voisikin vaikka lakkauttaa....
Vs: Kulttuurin alasajo jatkuu ...tai ei ole rahaa edes palkata valokuvaajaa, koska kansa haluaa halvempaa.
Vs: Kulttuurin alasajo jatkuu Minä nyt ajattelin, että joku muukin tekee niin. Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakouluhan on yhdistynyt taideyliopistoksi jo vuonna 2013. Maanpuolustuskorkeakouluahan ei sinänsä lueta varsinaiseksi yliopistoksi.
Vs: Kulttuurin alasajo jatkuu Luku tietysti pienenee vielä, jos muutamaa muutakaan ei lueta *varsinaiseksi yliopistoksi* - niin kuin toki oikeus ja kohtuus olisi
Vs: Kulttuurin alasajo jatkuu Luku on ihan hallinnollisesti määritettävä suure. http://www.minedu.fi/OPM/Koulutus/yliopistokoulutus/yliopistot/?lang=fi Maanpuolustuskorkeakoulu on eri hallinnonalalla kuin tässä ketjussa keskusteltava potti.
Vs: Kulttuurin alasajo jatkuu Leikkaamisen sijasta tosiaankin kannattaisi keskittää opetusta. Kautta aikainhan sitä on jouduttu koulutuksen perässä muuttamaan ainakin väliaikaisesti. Tiheään asutuissa maissa ei ole niin paljon yliopistoja kuin suomessa, mutta entäpä muut pohjoismaat? Äkkiä katsoen esimerkiksi Ruotsissa on myös paljon yliopistotasoisia laitoksia.
Vs: Kulttuurin alasajo jatkuu Totta, eri hallinoalallahan se. Lukumäärä on ihan sovittava asia sen mukaan, mikä otetaan mukaan, mikä ei. Esimerkiksi Kokkolassa on käytännössä yliopisto, mutta luvuissa se ei ole mukana, koska se on vain "yliopistokeskus", eikä hallintoyksikkö samalla tavalla kuin "varsinaiset" yliopistot. Opetustarjonta on kuitenkin aika laaja. https://www.chydenius.fi/opiskelu
Vs: Kulttuurin alasajo jatkuu Jos alueelliset osastot lasketaan mukaan, on Suomi takuulla ykkönen sillä mittarilla. Ei kai täällä isompaa kuntaa ole, jossa ei ainakin kesäyliopisto toimisi. Vaikkapa se Oulu: alueelliset yksiköt Raahessa, Pyhäsalmella, Kajaanissa, Sodankylässä, Kokkolassa, Nivalassa. Kuusamossa ja Hailuodossa, nyt ainakin. - Tutkimusasemilla ei tietenkään perusopintoja harjoiteta, lähinnä opiskelun loppuvaiheen opinnäytetöitä. Laajamittaista opetustoimintaa on kaiketi Kokkolassa, Kajaanissa ja Nivalan alueella.
Vs: Kulttuurin alasajo jatkuu Ruotsissa taitaa olla toisenlainen hallintosysteemi, siellä ei ole yhdistetty eri aloja samaan muodolliseen hallinto-organisaatioon kuten meillä nykyisin. Vaikkapa maatalousala on oma yliopistonsa, Suomessa se on kautta aikain ollut yhtenä tiedekuntana Helsingin yliopistossa.
Vs: Kulttuurin alasajo jatkuu Minusta ennemmin hajauttaa kuin keskittää. Pienelläkin yliopistoyksiköllä on varsin positiivinen vaikutus pienen paikkakunnan elämään, esim. Savonlinnan opettajankoulutusyksiköllä. T Jukka
Vs: Kulttuurin alasajo jatkuu Juu, kyllä julkisen puolen rahan pumppaaminen pikkukuntaan aina sitä piristää. Kunhan vaan maksajia löytyisi.
Vs: Kulttuurin alasajo jatkuu Yliopistokeskusten valtionrahoitustahan ollaan juuri nyt leikkaamassa ja kaupunkien rahoitusosuus on entisestään kasvamassa. Toisessa ketjussa toista ja toisessa toista.
Vs: Kulttuurin alasajo jatkuu Ei pääkaupunkiseudulle ainakaan tarvittaisi enää mitään keskittää, siellähän on kaikki niin kallista, asuminen, rakentaminen ja kaikki. Asuntopulakin on huutava.
Vs: Kulttuurin alasajo jatkuu Savonlinnan yksikkö oli juuri siinä lakkautettavien listalla, puhuimme menneestä.
Vs: Kulttuurin alasajo jatkuu Kaiketi, ettei MPKK ole opetusministeriön alainen, ja sen sektorin rahoista oli osin puhe. Omilla sivuillaan MPKK kyllä kertoo olevansa "Suomen ryhdikkäin yliopisto" http://maanpuolustuskorkeakoulu.fi/tietoa-meista