Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Kuka opettasi minulle digijärkkärin käyttöä?

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Hevoskuvaaja, 13 Syyskuu 2006.

  1. Henna

    Henna

    510
    0
    0
    Re

    Vai hevos immeisiä, no täällä toinen ;) Ne vapaaopiston kurssit oli parina iltana viikolla. Ja voisithan paikallisesta kameraseurasta kysyä, eli menisit paikalle kun he treffailevat. Ainakin helsingissä tosi hyvin jakaantuneita, eli voi valita porukan mihin liittyy, mitä ikenään kuvailee. Siellähän on aloittelijoille hyvin tarjolla asiantuntevaa apua, voi korjailla jos väärin olen ymmärtänyt.

    Kirjoja, joo niitähän on..Vaikea vaan alussa ymmärtää niiden sisältöä.
     
  2. diagonal50

    diagonal50 Member

    755
    0
    16
    Tällainen löytyy meidän paikallisesta...
    EDIT: siis Helsingin Kameraseurasta

    25.9. - 16.10.2006 DIGITAALISEN VALOKUVAUKSEN ALKEET

    Neljänä maanantai-iltana viikon välein klo 18 - 20.30. Tämä kurssi sopii sellaisille, jotka ovat jo pitkään harrastaneet kuvaamista perinteisillä menetelmillä, mutta haluavat nyt tutustua sähköiseen kuvaamiseen. (Vasta-alkajilla samat asiat sisältyvät Valokuvauksen perusteet -kurssiin). Aiheita: digin ja filmin erot, kameran valinta. Kameran perusasetukset ja säädöt kuvattaessa. Resoluutio ja pakkaustaso, kuvien siirto tietokoneelle. Varmuuskopiointi ja arkistointi. Tehtäviä. Hinta: seuran jäsenet 50 eur / muut 65 eur

    Yhteyshenkilö: Reino Havumäki (09) 6811 4914


    terv. Jukka
     
  3. Kaarne

    Kaarne Active Member

    1 359
    0
    36
    Re: Re

    Itse luin ekaksi kirjaksi Klaus Kirjavaisen kirjoittaman Valokuva - valokuvauksen perustiedot. Muistaakseni teos oli tuonniminen, mutta kirjastosta löytyy varmasti kirjoittajan nimellä. Oli tosi kivasti ja kansantajuisesti kirjoitettu sellaiselle, jolle esim. aukkolukemat olivat melko mystisen näköisiä.
     
  4. JuhaH

    JuhaH

    92
    0
    0
    Pari neuvoa hevosia jonninverran kuvanneena.

    Ensin pitää määritellä mitä halutaan. Jos haluat dokumentoida kisoja yms. niin välineesi ovat ihan ok, mutta jos haluat ns. hienoja hevoskuvia, niin silloin neuvoisin hankkimaan jonkun valovoimaisen kiinteän objektiivin, esim 50 tai 85 millisen.

    Hevonen on iso eläin ja sen irroitus taustasta ei onnistu aukon avulla mitenkään käyttämilläsi objektiiveilla, ainakaan jos hevonen ei ole laajalla kentällä missä etäisyyttä taustaan on hyvin paljon. Vaatii käytännössä vähintään sen 2.8 valovoiman objektiiviin. Vaihtoehdoiksi jää siis sen valovoimaisemman objektiivin hankinta tai liike-epäterävyyden hyödyntäminen irroittamiseen. Kokeile laittaa valotusaika jonnekin 1/60s hujakoille ja kuvata hevosta seuraamalla juoksevaa hevosta. Onnistumisprosentti ei todennäköisesti ole kovin hurja, mutta harjoittelemalla se paranee.

    Kiinnitä huomiota valoon sen suuntaan, esimerkiksi hevonen valossa, tausta varjossa tuo hevosen esiin taustasta.
     
  5. Kyllähän tuli tuhti paketti oppia tänään pyöröpolarisaatiosuotimesta, suljinnopeudesta, aukosta, herkkyydestä ja erityisesti terävyysalueesta. Kiitos asianomaiselle valokuvaajalle hienosta opetuksesta!

    (Ihmeellistä nykypäivänä, että jotkut haluavat jakaa osaamiaan valokuvausasioita avoimesti muillekin ihmisille.)
     
  6. Minä kun luulin että sitä pyydettiin ;-)
    Ei maar, kyllähän kaikki harrastajat ovat kuin uskovaiset: tyrkyttämässä omaa juttuaan mahdollisimman laajalle.

    Mikä opetuksessa oli nimenomaan digiproblematiikkaan keskittyvää?
     
  7. Tällä taidettiin hieman potkaista palstalaisia nilkoille kun eivät syöksyneet porukalla avittamaan apua tarvitsevaa :)
     
  8. Polttoväli ja syvyysterävyys, jotka ovat erilaiset verrattuna filmikameraan. Oppi meni perille, kiitos opettajalle!