Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Kuinka aloitan filmikuvauksen? - ja miten jatkan?

Keskustelu osiossa 'SVHY ry' , aloittajana eggen, 12 Lokakuu 2023.

 1. eggen

  eggen Member

  48
  14
  8
  Suomen Valokuvahistoriallisen Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Pekka Hongisto pitää 15.11.2023 keskiviikkona klo 18 - 21 esitelmän filmille kuvaamisesta ja kuvien tekemisestä eri menetelmillä.

  Tilaisuus pidetään Finlandia Park Hotel Helsingissä, Pohjolankatu 38, 00610 Helsinki. Raitiovaunu 1 pysähtyy hotellin edessä, lisää yhteyksiä löydät reittioppaasta https://www.reittiopas.fi/. Hotellia ympäröivillä kaduilla on runsaasti maksutonta pysäköintitilaa.

  Tilaisuus on tarkoitettu vasta kuvaamista miettiville, jo kuvaamisen aloittaneille sekä myös vanhoille konkareille tietojen päivittämiseksi. Mukana on runsaasti käytännön kokemuksia ja neuvoja välineiden hankinnan sekä perinteisen kehittämisen lisäksi mm. ilmaisohjelmien hyödyntämisestä kuvaamisessa ja kuvien digitoinnissa sekä tietokoneella että matkapuhelimella. Saat myös kattavasti tietoa siitä, mitä kaikki tänään maksaa ja miten teet hankinnat mahdollisimman edullisesti.

  Esityksen aiheet: miksi filmille? millä kameralla? käytetyn kameran oston sudenkuopat, välineiden ostopaikkoja, ostaminen netistä, myös ulkomailta – mm. eBay, kameran kuntotestaus, voinko itse huoltaa vanhaa kameraani? filmin valinta, filmi metritavarana halvemmalla, valotusmittarin helppo tarkistaminen, valotuksen säätäminen käsin, filmin kehitys, BW, CN, CT, mustavalkokuvien vedostus suurennuskoneella, värikuvien vedostus suurennuskoneella, digitointi skannerilla vai kuvaamalla - myös värifilmit, skannaa negat ja kopioi diat helposti matkapuhelimella, skannauksen jälkikäsittely tietokoneessa ja matkapuhelimessa, kuvien vedostus tietokoneella, laboratoriopalvelut vaihtoehtona

  Ilmoittaudu 13.11. mennessä maksamalla 20 euroa MobilePaylla 0400 460360 tai pankkisiirtona tilille FI95 2058 2000 2098 28. Laita viestikenttään oma nimesi. Hintaan sisältyy väliajalla kahvi- ja voileipätarjoilu sekä luentomoniste kaikkine avaintietoineen.

  Tervetuloa! www.svhy.org
   
 2. keegan

  keegan Well-Known Member

  8 138
  1 184
  113
  Kiitos, pitääpä levittää tietoa, lähipiirissä on pari ihmistä jotka voisivat olla kiinnostuneita. Mutta hurjan paljon on kyllä mahdutettu asiaa kolmeen tuntiin semminkin kun välillä on tauko (tauko (ellei peräti kaksi) on toki pakko olla, ei kukaan pysty oikeasti keskittymään kolmea tuntia).