Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Konica Minolta lopettaa valokuvabusineksen

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana kto, 19 Tammikuu 2006.

  Niinpä, mutta mieti miten osakekurssille kävi, kun ilmoitettiin että pumppu pistetään kiinni ?
  Tais nousta, vaikka kaiken järjen mukaan rahantulo pienenee, niin firman arvon pitäisi laskea.

  Tää on vaan niin tätä.
   
 1. Jan

  Jan Member

  825
  0
  16
  Se suomihan siinä ongelma varmaan oli ehkä, eihän täällä halua kukaan pysyä, kaikki lähtevät pois.
   
 2. Mä olin siinä käsityksessä, että jostain piti supistaa ja Suomalaisista tehtynä se oli halvin ratkaisu.
  Jossain muussa maassa irtisanomisen korvaukset ois olleet hivenen eri luokkaa, noin kokonaisuudessaan.
   
 3. Boost

  Boost

  591
  0
  0
  Luetunymmärtämisessä ilmeisesti jotain vaikeuksia. Enkös juuri sanonut, ettei digiteollisuus muutu tappiolliseksi, ainakin yritin. Ja tämänhän sinä ansiokkaasti todistit jo aikaisemmin.

  Haet nyt vertauksia aivan liian 'kaukaa'. Mieti vähän. Alan kolmanneksi suurimman valmistajan lopettamista ei oikein voi verrata yhden (tai edes kahden) pienen valmistajan lopettamiseen. Varsinkin kun valmistajia taitaa tällä hetkellä olla vähemmän kun aikaisemmin.
  Eikä ole mitään 'filmiaikaa' ja 'digiaikaa'. Vaan on kyse kamerateollisuudesta, joka on kovaa vauhtia digitaalistumassa, ja sen kannattavuudesta. Aikaisemmin ko. teollisuus ilmeisesti oli kannattavaa, valmistajia oli useita. Nykyään kannattavuuden kanssa tuntuu olevan enemmän vaikeuksia.
   

 4. Taitaa tulla nuo tuotekehitykseen invstoidut reiät niin isoja, ettei kaikki katso sitä vaivan arvoiseksi odotettuun myyntiin nähden. Jotta kärjessä pysyy, pitää olla koko ajan tarjota uutta ja uutta.

  Canon ja Nikon porskuttelee, kun ovat kärkeen päässeet ja ilmeisesti tuotekehitykseen investoidut rahat on aikamoisia summia liikevaihdosta.

  Epäilen, että kohta tää 'uuden mallin nokitusralli' kuitenkin laantuu.
   
 5. Niin kauan, kun täällä on porukkaa, mikä omistaa juuri sen uusimman mallin, se ei varmaan laannu. Sen jälkeen kyllä luultavasti - jos sellaista aikaa tulee.

  Nimimerkki: Vanhoja kameroita kaapit täynnä (1DII, 20D ja D60)
   
 6. nokku

  nokku Active Member

  2 456
  0
  36
  I feel your pain ja olen samaa mieltä, mutta digiteollisuus ei ole yksin syypää tuohon, ilmiöhän on valitettavan klopaali :(
   
 7. No myy mulle halvalla tuo 1D2, niin pääset siitä eroon =)
   
 8. Mihin vaihtaisin sen? Uusinta mallia en tarvi, mutta hyvän kameran tarvin. Ehkäpä myyn sen sulle, kun 1DII N tai sen seuraaja ovat jääneet vanhoiksi pölypesiksi ja muille lähes tarpeettomiksi.
   
 9. Markus Hautaniemi

  Markus Hautaniemi Active Member

  1 263
  0
  36
  Olen kanssasi samaa mieltä. Hexar AF:aa löytyy HX-14 salamalaitteen kanssa ajottain eBay:sta, kun taas Hexar RF:aa löytyy eBay:sta todella harvoin.
  Itselläni on Hexar AF HX-14 ja HX18W salamalaitteiden kera. Olen ollut kyseiseen kameraan ja salamalaitteisiin erittäin tyytyväinen.
   
 10. adele

  adele

  55
  0
  0
  Ihme vinkumista ja surkuttelemista. Niin paljon jeesustelijoita tässäkin ketjussa, että josko Jeesuksen toinen tuleminen on tosiasia (ja saadaan vihdoinkin Vista myyntiin)?

  Kun ja jos tosielämässä ihmisellä on tarjota tuotannontekijöitä markkinoille(pääomaa, raaka-aineita, ideoita, työpanos) markkinoille hän haluaa sijoitukselleen parhaan mahdollisen korvauksen. Oli sitten kyseessä palkka, osinkotulo, korko tai muu kompensaatio.

  Jos antaa aikaa ja osaamistaan työnantajalle haluaa työstään mahdollisimman hyvän korvauksen. Tätä ei yksikään palstan vinkujista ihmettele. Samoin jos lainaa miljoona euroa yrityksen käyttöön haluaa mieluummin, että pääomalle saa tuottoa, kun että hillot katoaa savuna ilmaan. Kaikille tuotannontekijöille on maksettava. Maksu onnistuu vain ja ainoastaan, jos yritys tuottaa voittoa.

  Maailma muuttuu ja sen mukana firmat. Ne jotka eivät ole hereillä kuihtuvat ja kuolevat. Menneisyyden mahdolliset klooriat eivät riitä. Tämmöiset leicaminoltakonicacontaxieirit saavat vain ja ainoastaan syyttää itseään kun ovat nukkuneet ruususen unta kun muu maailma on mennyt eteenpäin. On vaarallista jos yhtiöiden johto ryhmitetään näillä jokaiselta valokuvauspalstalta tutuilla filmiänkyröillä, joilla lyö vanteille. En ymmärrä juuri mistään mitään, mutta kun ostin ensimmäisen digini tammikuussa vuonna 2000 niin päivän käytön jälkeen ymmärsin, että paluuta vanhaa ei ole. Filmiänkyrät sössöttävät vieläkin jotain falsetissa, vaikka juna on jo mennyt ja nyt menevät firmat mukana

  Ps. Tipe en tiedä millä resolla itse puuhastelet, mulla on leveyssuuntaa 2560 joten voin levittää sivua, jotta linkkisi näkyy, mutta niille muutamalle , jolla on vain joku mikkihiiri reso (joku 1600 tai alempi) käytössä muodostuu ketjut lukeminen huomattavan työlääksi.
   
 11. Onko adelella vaihtikset vai miten siitä on tuommoinen tullut?
   
 12. emerik

  emerik Active Member

  5 791
  3
  38
  Kuulemma jaguari ei käynnisty pakkasessa. Vähemmästäkin katkeroituu.
   
 13. adele

  adele

  55
  0
  0
  Seuraan viitoittamallasi tiellä.
   
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ei sitä tartte käynnistellä. Eiköhän adelen palvelijat pidä sen lämpimänä 24/7.
   
 15. anti-moire

  anti-moire Member

  197
  3
  18
  Ei tuo Minoltan kameroiden valmistuksen lopettaminen suuri yllätys ollut.
  Viimevuoden loppupuolella oli jossain Suomalaisessa talousjulkaisussa digikameroiden valmistajista juttua, todettiin sivuhuomautuksena, että puolet valmistajista tekee kameroita tappiolla.

  Se, että voidaan tappiolla valmistaa johtuu pelkästään siitä, että nämä valmistajat ovat osa suurempaa konsernia.
  Siellä johto antaa tietyn ajan puitteissa mahdollisuuden tehdä bisneksestä tuottavaa, jos ei onnistu lappu lyödään luukulle.
  Seuraavana huhutaan Pentaxin olevan kameravalmistajana lopettamisuhan alaisena.
  Jatkajaksi on jo tulossa Samsung, jonka kanssa Pentax tekee yhteistyötä.
  Pentaxin taru kameroiden valmistajana on ollut katkolla parinkymmenen vuoden aikana useamman kerran.
  Edustaahan kameroiden valmistus Pentaxin omistajan liikevaihdosta vain 7-9%.

  Huvittavaa tuossa Minoltan kameroidenvalmistuksen lopettamisessa on se suuri spekulaation määrä joka on tullut Minoltan osakkeen hinnan odotetusta noususta kannattamattoman kameravalmistuksen lopettamisen johdosta.
   
 16. Mulle on aivan sama... linkki toimii noin moninkertaisenakin... vai pitääkö olla 1:llä rivillä mäkissä ?
   
 17. Kaarne

  Kaarne Active Member

  1 363
  0
  36
  Ei saatana, kyllä tässä vähän huolissaan taas saa olla:
  --
  --
  Tai pitihän se oikeastaan arvatakin: jotain haistapaska-rihkamajoulukuusia sieltä taas on tulossa. Pääasia, että komeelta näyttää ja tavara kulkee, laadulla, käytettävyydellä, kestävyydellä ja korjattavuudella ei ole paskankaan arvoa.

  Tätä se on tämä nykyteknologian "tuotekehitys". Voi v***u. Hävettää jos tommoseen sony-skeidaan joutuu runkonsa päivittämään. Taidan jatkaa filkassa tappiin asti.
   
 18. nokku

  nokku Active Member

  2 456
  0
  36
  Digi on paska koska sony tekee paskaa...hämmentävän hupaisa logiikka, jaksamista! :D