Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Kolmen pikkusalaman studio

Keskustelu osiossa 'Valaisu ja studiokuvaus' , aloittajana Keni, 27 Marraskuu 2018.

 1. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 074
  200
  63
  Kalusto huomioiden meni oikein hyvin. Pikkusalamat ovat vähän konkeloita käyttää, kun ne ovat valonlähteinä niin pieniä, että hotspoteilta yms. vitsauksilta on vaikea välttyä. Näissä kuvissa olet hienosti selvittänyt tämän ongelman ja valo on muutenkin sopivan muotoilevaa, ettei tullut mitään lattavalokuvia. Hyvä!
   
  Keni tykkää tästä.
 2. Keni

  Keni Well-Known Member

  5 995
  1 061
  113
  Otin tällä viikolla muutamia lisäpotretteja koska yhtiön johdossa on jo nyt tapahtunut joitakin muutoksia. Tässä potretissa mietityttää vasemman silmäkulman silmälasien aiheuttama pystyviivavarjo. Kokeilin jo vaalentaa varjoa, mutta jotenkin alkoi tuntumaan siltä, että varjon kuuluu olla siinä. Mitä sanoo asiantuntijaraati?
   
  Viimeksi muokattu: 24 Tammikuu 2020
 3. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 276
  331
  83
  Nämä on niin mielipideasioita. Jotakuta ei haittaa, toista paljonkin.

  (Jos tuon olis kuvatessa huomannut, olis vonut pitää kuvattavan paikallaan ja siirtää kameraa vähän oikealle, olis saanut tuon varjon joko sangan taakse tai ainakin lähemmäs.)

  Mä koittaisin, käyttötarkoitus huomioiden, vähän vaalentaa, tai paljonkin, mutta tiedän, että on monta, jotka ei niin tekisi. Mutta mun mielipiteellä on kovin pieni paino näissä, mä en juurikaan tällaisia kuvaa.

  Mä katsoin tuota sarjaa muuten, tuossa näyttäis olevan mahdollisuus jonkun verran koko kuvan kirkkauttakin lisätä. Se veis jo vähän siihen suntaan...
   
  Keni tykkää tästä.
 4. Keni

  Keni Well-Known Member

  5 995
  1 061
  113
  Kiitos Olli, tämä oli jälleen kerran sellainen tyypillinen kuvaustilanne, että oli muutama minuutti aikaa ottaa kuva. Olin äärimmäisen helpottunut kun silmälaseissa ei ollut pahoja heijastuksia, joten en uskaltanut lähteä siirtämään valoja mihinkään. Itseäni en vaan tajunut siirtää.
   
 5. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 074
  200
  63
  Anna olla vaan. Johonkin se varjo aina lankeaa ja tässä tapauksessa se ei ole kovin pahasti silmän päällä.
   
  Keni tykkää tästä.
 6. RB

  RB Well-Known Member

  7 447
  124
  63
  Passikuvan kelju virkaalija hylkäis tuon varjon takia, muuten tuossa kuvassa ei haittaa. Kova varjo lähellä olevasta paksusta sangasta tulee, sille ei voi mitään.
   
  Keni tykkää tästä.
 7. Keni

  Keni Well-Known Member

  5 995
  1 061
  113
  Mallilla oli mukana kahdet silmälasit, joten ehdotin että otetaan molemmilla. Silmälasien vaihto kun ei montaa sekuntia vie. Jotenkin vaan pidän enemmän ekasta kuvasta, varjosta huolimatta (tai ehkä juuri siksi).

  katso liitettä 251752
   
 8. Kasimir

  Kasimir Well-Known Member

  9 728
  429
  83
  Makuasioita pitkälti. Nyt kun lähdetään viilaamaan, niin viilataan sitten: Jälkimmäinen kuva enemmän mieleeni. Lasien varjot korostuvat ensimmäisessä liikaa ja vasemman lasin heijastumat latistavat. Magentaan kukertavat pokat korostavat väriä jotenkin epätasaisesti. Oikean silmän kiillot voisi hieman häivyttää, etteivät hyppää liian päälle. Samoin nenänpään kiilto, se kirkas täplä. En tiedä, miten isona kuvaa tullaan käyttämään, mutta jos mennään vaikkapa aaneloseen ja ylikin, niin hilseet olisi syytä poistaa takista. Erityiskiitosta hiusvalolle, joka ei pala muodikkaasti puhki. Asiantuntijaraatiin en kuulu, mutta huutelen vain lämpimäkseni täältä sivusta.

  Kapa
   
  Keni tykkää tästä.
 9. Keni

  Keni Well-Known Member

  5 995
  1 061
  113
  Kiitos Kapa, hyviä pointteja. Putsailen vielä hieman.