Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Kokemuksia kehityspurkista Paterson MOD 54 ( 4X5" )

Keskustelu osiossa 'Filmikuvaus' , aloittajana sapeli, 13 Tammikuu 2019.

 1. sapeli

  sapeli

  10
  0
  1
  Kun nyt näyttää siltä , että markkinoilla myydään ( Telefoto ) vain yhdenmerkkistä 4X5" kehityspurkkia , niin tiedustelisin käyttökokemuksia . Onko hintansa ( 69 e ) väärtti ? Onko helppo ladata ?
   
 2. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 326
  218
  63
  Onhan tästä ollut puhetta filmikuvauksen osiossa, mutta kokemukset taitaa olla vähissä. Siitä on myös kehitysversioita ilmestynyt, mutta en tiedä kuinka tärkeitä parannuksia. Itsellänikin kokemukset edelleen rajoittuvat siihen että näyttää ihan kivalta ja se on pimiössä valmiina. Jobon myin kuitenkin pois, koska en tykännyt sen lataamisesta ja sain pilattuakin osan lapuista kun meni toinen syrjä samaan uraan. Allaskehitys pimeässä on myös aina vaihtoehtona, se on mennyt ihan hyvin.

  Mod 54 on mitoitettu Patersonin 3-spiraalin purkkiin ja purkin kanssa sen saa edullisimmin suoraan pääkallopaikalta tilattua. Vain 59£ kun Telefotossa 69+53=122€. Collections filmiäkin tarjolla näämmä

  Kolmen spiraalin purkki sattuu olemaan käytettynä varsin harvinainen. Viiden malli on paljon yleisempi ja kahden mallia on kaikki paikat täynnä.


  Voisiko tämän siirtää filmipuolelle?
   
  Viimeksi muokattu: 15 Tammikuu 2019
 3. sapeli

  sapeli

  10
  0
  1
  Mikäs tuo 53 euroa tuon 69 euron lisäksi oikein on ? Hinnoitellaanko purkki ja spiraali erikseen ? Jää kyllä tuo TELEFOTO " käymättä " , ja taitaa tällaiselle ikäkalkkikselle olla tuo " Collections " liian vaikea pala .
   
 4. Jojje

  Jojje Member

  723
  5
  18
  Kärsivällisyyttä.
  Itse sorvasin, oliko se just 3 rullan vanhaan Patersoniin uuden keskiputken (polkupyörän satulan kannatinputki), siihen pohjan, ja jaoin koko komeuden neljään lohkoon messinkipeltilärpäkkeillä, jotka niittasin keskiputkeen. Ajatuksena siis taco-tyyppinen filmin rullaus osastoonsa. No, en ehtinyt koekäyttääkään, kun täällä myytiin Combi Plan -tankkia!
  Eikä nuo Fomapan-filmit kalliita ole, minusta.
   
 5. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 326
  218
  63
  Telefoton sivulta katsoin että tokihan ne erikseen on. Mod54 ei ole Paterson mutta siis siihen suunniteltu. Linkkini oli MOD54 sivuille, jossa kerrotaan myös tuon keksinnön historia. Siellä maksutapoja näkyi ainakin Mastercard, Visa ja Paypal. Visaksi kelvannee myös Visa Electron. Itse suosin Paypalia johon pitää vaan perustaa oma tili ja sinne voi liittää kortin tai ihan vain siirtää tilisiirtonakin.

  MOD54 Photographic Supplies- Home to the MOD54 Film Processor

  Jos nettiostosten tekeminen kiinnostaa, kannattaa pyytää apua joltakulta jolle se on tuttua. Sinänsä tuokin kauppa on tuiki tavallinen EU-nettikauppa. (Ainakin vielä... ja punnan kurssi on alhainen juuri). Kimppaostoksiakin voi funtsia, jos paikkakunnalla löytyy muita tilaajia. Saksan erikoisliikkeet kannattanee myös tsekata. Ja ebay.de + ebay.uk käyettyjenkin osalta. Ja voit laittaa myös ostoilmoituksen tänne meille.
   
  Viimeksi muokattu: 14 Tammikuu 2019
 6. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 326
  218
  63
  Aattelin että tacot voisi helpottaa kehitystä ihan vaan altaassakin. Ei tarttis ainakaan varoa niin paljoa naarmuuntumista. 50mm viemäriputki saattaisi olla hyvä 4x5'' koolle.

  sheet film taco - Google-haku

  Ja tuollahan näkyi ihan vaan Patersoniin työnnettyjä kumilankatacoja myös. Keskiputken saa pysymään suorassa helpommin että saa kannen kiinni kun laittaa spiraalin puolikkaan alimmaiseksi.
   
  Viimeksi muokattu: 14 Tammikuu 2019
 7. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 326
  218
  63
  Tarkkaan ottaen taitaa olla siis niin, ettei uutena saa enää yhtäkään laakafilmille suunniteltua kehityspurkkia ja MOD54 on suunniteltu Patersonin kino- ja rullafilmipurkkiin. Muistelisin että Jobojenkin valmistus jo päättyi jokunen vuosi sitten.

  Mutta eihän purkit ole laakoihin välttämättä mitenkään ensimmäinen ja halutuin kehitystapa, vaan pikemminkin vain yksi konsti omine vaikeuksineen.
   
  Viimeksi muokattu: 15 Tammikuu 2019