Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

koirista, ja vähän kissoista, lapsista ja pyöräilystä..

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana Vita, 28 Kesäkuu 2005.

  *komp*

  oma periaate on se, että en anna koiran tehdä mitään sellaista, mikä vieraan koiran tekemänä häiritisisi minua. eli ei hypitä (35kg kultsua pomppimassa vasten ei ole kiva asia), ei kusta postilaatikoiden juurelle eikä portinpieliin, yms. onneksi niitä hälläväliä-koiranomistajia on aika vähän, ovat vaan turhan näkyvä joukko joka pilaa koiranomistajien mainetta..
   
 1. Yhdessä manneimitaatiossa valitettiin näin sanoen "99,9% manneista pilaa meidän loppujen maineen" :)

  Meillä on pari kissaa. Koirat on ihan ok jos ne käyttäytyy ok. Jatkuvasta räksytyksestä en tykkää. Sitä ei jaksaisi kuunnella pätkääkään. Tulee aina mieleen yksi koira mikä oli koulumatkan varrella ja sen jatkuva räksytys. Lapsuuden traumoja ;)

  Sepe
   
 2. Hjooh, no täällä meidän suunnassa ne hälläväliä-koiranomistajat on kyllä enemmistö, joten maine on mun silmissä mennyt lähes kaikilta koiriaan ulkoiluttavilta. Paitsi itseltä ;), meilläkin ulkoilutetaan koiraa aina silloin tällöin.
   
 3. Hohhoi, tossa viime viikolla tuli Vuosaaren Uutelassa ulkoilutiellä (hiekkatie) luonnonsuojelualuella vastaan kaksi vapaata koiraa (rotua en tunnistanut, juosten täyttä laukkaa vastaan, ja perässä tuli naispuolinen keski-ikäinen omistaja fillarilla vauhtia, jossa hän ei hallinnut ajokkiaan saati koiriaan mutkaisella hiekkatiellä. JA kehtasi vielä ruveta huutelemaan perään kun tulin kaverin kanssa maastopyörillä vastaan vauhdikkaasti, niin että täti meinasi ajaa tieltä. Käsittääkseni taajama-alueella, ei saa pitää koiria vapaana, ei vaikka se luonnonsuojelualue (jossa uskon olevan myös koirien vapaanapitokiellon erikseen) metsää hieman muistuttaisikin. Puhumattakaan siitä että niitä jahdataan pyörällä eikä selkeästi hallita tilannetta..

  Kummasti nämä perseettömimmät koiran-, lapsen-, moottoripyörän-, veneen- jne omistajat tuppaavat aina olemaan oikeassa omasta mielestään, ja tuntevat 'todella hyvin' tieliikennelain, jokamiehenoikeuden, kaupungin järjestyssäännöt jne, jotta 'Älä sinä poika tule minulle rähjäämään..' :D
   
 4. cam70

  cam70

  33
  0
  0
  Olen kyllä ollut lapsi, enkä sitä ole unohtanut. Siihen aikaan vaan vielä pahoja tehtyäni itse hain koivuherran vitsan. Nykyäänhän se taitaa olla laissa kiellettyä. Kyllä se aina jonkin aikaa muistutti mitä saa tehdä ja mitä ei.
  Lapsia ei ole, ja jos niitä joskus on niin aion kyllä kurittaa tarpeen vaatiessa.
   
 5. Jaa, että koivuherraa kaivataan. Meinaatko että lasten vanhempien pitäisi siinä nenäsi edessä antaa vitsaa, jos luonasi lapsonen jotain kivaa laitetta, esim. videota räplää ;-)?
   
 6. cam70

  cam70

  33
  0
  0
  Ei tietenkään. Pitää vaan sanoa, että ei kai se haittaa jos lapsi pikkasen videoita räpeltää, näinhän se nykyään menee.
   
 7. ehkä mielummin kieltää ja estää kielletty toiminta ja ennenkaikkea ohjata sallitun toiminnan pariin. jos nyt näin niinku tuire kaimion, ja monen muunkin, koiranpennun koulutusohjeita toisinnan :D
   
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Miksi pitäisi käyttää väkivaltaa? Lapsen saa tottelemaan, ilman että lasta hakataan.
   
 9. Lisätään tuohon tareonen sanomaan että yleensä. Joskus on tiukemmat otteet tarpeen, mutta että hakata....? ei, tukistaa kevyesti jotta osoittaa olevansa tosissaan pitäisi olla enemmän kuin tarpeeksi.

  Monella homma on vain lähtenyt käsistä, kun pikkupilttiä ei ole koskaan oikeasti kielletty ts. laitettu käskyn mukaan lopettamaan pahanteko tms. Älä nyt tee tuota, hyi ei saa, ja homma jatkuu samana. Pikkukaveri kun ei ole koskaan oppinut ottamaan äitylin ja isylin juttuja minään totena. Kunhan höpisevät, minä tässä määrään :)

  Ja lapsen vika se ei ole, vaan vanhempien.
   
 10. e-0r

  e-0r

  936
  0
  0
  Jeps. Ruumiillinen kuritus on useimmiten turhaa. Joskus tukistus on paikallaan. Tätini kolmevuotias hyppii äitinsä päälle ja potkii tätä. Vaikea siihen on mitään sanoa vierestä, mutta kyllä siinä jo omaa lastani tukistaisin. En tosin tiedä, mitä on täytynyt tehdä tai jättää tekemättä, että lapsesta tulee tuollainen.
   
 11. Vastaus on: Kondomi ;-)

  No joo, kyllähän jotkut ovat vaan luonnostaan niin vilkkaita ja/tai pahansisuisia, että ovat kakarana sietämättömiä, vaikka olisi kuinka osaavat vanhemmat. Ruumiillinen kuritus ei asiaa auta, ellei rammaksi hakkaa. Semmoisesta ne oppivat vain, että väkivalta on hyvä tapa ratkaista ongelmat muiden ihmisten kanssa.

  Toisaalta joskus justiin näistä sietämättömistä kakaroista kasvaa erityisen kyvykkäitä ja luovia aikuisia. Monen suuria aikaansaaneen sanotaan olleen hankala lapsi. Tietty joistain kauhukakaroista sitten kasvaa ihan vaan retkuja ja rikollisia myös.
   
 12. eli sitä energiaa ja tiedonhalua pitää ohjata oikeaan suuntaan, eikä antaa tenavan toteuttaa itseään esim. rikkomalla naapurinsedän videoita.
   
 13. 4x5

  4x5

  1 986
  0
  0
  Ilmeisesti tämä on provoa, mutta tuollaista tapahtuu metsäteillä ja -poluilla jatkuvasti. Suoranaisia häiriköitä nämä maastopyöräilijät. Lisäksi tuohoavat polut ja kasvillisuuden kaikkialta missä kuviorenkaillaan survovat.

  Ei kyse ole välttämättä taajama-alueesta, vaikka ko alue onkin kaupungin rajojen sisäpuolella. Sen sijaan metsästyslaki määrää tässä tapauksessa koirat pidettäviksi kiinni.
   
 14. Aika huonoa provoa. Maastopyörä ei tuhoa paljoa sen enempää niitä juuria ja havunneulasia kuin kumisaapaskaan, paitsi lukkojarrutuksissa, joita yritetään välttää. Puhumattakaan maastopyöräilijöiden vähäisyydestä. Pelkkien koiranulkoiluttjaien aiheuttama kuormitus luonnolle on kovempi, suuremmasta määrästä johtuen.
   
 15. 4x5

  4x5

  1 986
  0
  0
  Yhdenkin maastopyörän jäljet valitettavasti näkyvät sammaleisessa kalliomaastossa vuosia, ehkä jopa vuosikymmeniä. Poluilla tuo näkyy siten, että ne on survottu kurakoiksi, jotka eivät enää ilman toimia palaa ennalleen.
  Pyörän renkaan paine maahan on moninkertainen verrattuna saappaan aiheuttamaan, lisäksi paine kohdistuu pehmeää pintaa leikkaavalla tavalla maahan, toisin kuin jalkineiden kohdalla. Lienee mahdotonta edes laskea jalankulkijoiden ja maastopyöräilijöiden kuluttavan vaikutuksen suhdetta, mutta jokainen tilannetta seurannut voi päätellä itse. Käsittääkseni tuohon on havahduttu jo päättävilläkin tahoilla, ja pyöräilyä ollaan rajoittamassa juuri sen maastoa kuluttavan vaikutuksen takia.
  Maastopyöräilyn asiaa ei muuten edistä tippaakaan holtiton suhtautuminen muihin kulkijoihin..
   
 16. XC-kilpailut kyllä jättävät rumat jäljet maastoon, kun kymmenet kilpailijat tahkoavat jotain yhtä reittiä ympäri kerta toisensa jälkeen. En tiedä kuinka herkässä luonnossa niitä saa järjestää, sillä en XC:tä harrasta. Endurokisat (suomalainen uudempi maastopyöräkisojen muoto) ovat sinänsä varmaan kevyempiä luonnolle, että polut (erikoiskokeet) ajetaan vain kertaalleen tai kahdesti, jolloin kuormitus on pienempää.

  Kerrotko tarkemmin miten maastopyöräilyä ollaan rajoittamassa? (Kummasti siitä ei ole harrastajien piirissä tai alan ainoassa kotimaisessa lehdessä) keskusteltu.

  Sen tiedän, että luonnonpuistoissa pyöräily on kielletty (kuten aika moni muukin liikkumismuoto), ja että esim. kansallispuistoissa pyöräilijöitä ohjataan eri reiteille kuin kävelijöitä, ihan vain esim. nopeuseroista johtuvien konfliktien välttämiseksi. Tämä toki onkin ihan fiksua.

  4x5: Sen kyllä haluan nähdä, kun ajan vaikkapa noiden lähikallioiden lävitse maastopyörälläni, ja tuon sinut sitten 10 vuoden päästä näyttämään, että mistä on ajettu... :D
   
 17. 4x5

  4x5

  1 986
  0
  0
  Juuri tuota luonnopuistoissa liikkumista tarkoitin. Sen perusteena oli kylläkin kekustelu-vaiheessa kulku-urien kuluminen, ilmeisesti sitten tuon liikkumisen nopeus-eron lisäksi.
  Kyllähän tuo koko maastopyöräily on hiukan ristiriitainen aihe, lajissa on paljon hyvää, mutta tapojen sovittamisessa ympäristöön on joskus (ehkä alueellisesti) vaikeuksia, On tiedostavia ja vastuuntuntoisia harrastajia ja sitten se pieni prosentti.
  Ihan niinkuin koira-asioissakin.
   
 18. http://www.metsa.fi/luo/lpuistot/alku.htm

  Jotta ei sekoiteta luonnonpuistoja, kansallispuistoja ja luonnonsuojelualueita.. Luonnonpuistoja on aikas vähän. Kansallispuistoissa pääsääntöisesti käsittääkseni saa pyöräillä, mutta vain poluilla (kuka hullu nyt jossain kanervikossa tms. polun ulkopuolella ajaisikaan), kuten kävelläkin..
   
 19. 4x5

  4x5

  1 986
  0
  0
  Kansallispuistoissa liikkuminen on vapaata jalkaisin, hiihtäen tai soutaen.
  Pyöräilyä koskevat kuitenkin omat säännöksensä, voivat ehkä vaihdella alueittain.