Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Kirkko

Keskustelu osiossa 'Kuvat ja galleriat' , aloittajana mlphotic, 12 Huhtikuu 2019.

 1. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  6 317
  2 342
  113
  Jos harrastaa kirkkojen kuvaamista, ei välttämättä kannata mennä jäämerta edemmäksi kalaan. Jäämeri1.jpg
   
  Jukka H, jalakanen, jaska26 and 8 others like this.
 2. motris

  motris Well-Known Member

  3 773
  425
  83
  Vähän ujo ingressi. Jos kirkkoja kuvaa, niin jo Suomesta löytyy kirkkoja moneen lähtöön.

  Ilmastoystävällinen ja luonnosta piittaava suomalainen käyttää kaikki lomansa kirkkoihin tutustuen tmv. Kirkoilla on hyvä aloittaa.
   
 3. ALe

  ALe Active Member

  191
  95
  28
  Samat harrastukset, juuri kävin meidän kirkolla... Pro Patria...
  [​IMG]
   
  PHP tykkää tästä.
 4. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  2 095
  952
  113
  Jäin katsomaan tätä Jäämeren kuvaa pitkään vaikken mikään kirkkojen kuvaaja olekaan. Silloin tällöin kuvaan arkkitehtuuria kylläkin. Siis mieluumin kuin ihmisiä. Rakennukset ei marmata kuvaajalle. :)
  Tätä kuvan kirkkoa ei ole korskeasti rakennettu kylän korkeimmalle paikalle painostamaan vaan lähelle ihmistä, vastaanottamaan mereltä tulevia kalastajia. Vrt. esim. merimieskirkko. Ilmeisesti ajatuksena luoda turvallisuuden tunnetta luonnon voimien parista palaaville.
  Kirkkokuva on varmaankin hyvä silloin, kun se saa kaltaiseni Jumalan kaikkivoipaisuuteen hyvinkin rationaalisesti suhtautuvan mietiskelemään kirkkojen tarkoitusta ihmisten elämälle.
  No joo, lyhyesti virsi kaunis vai miten se meni.
   
  niffe tykkää tästä.
 5. jaska26

  jaska26 Active Member

  234
  62
  28
  Kirkko meren rannalla ja tunturien juurella. Vaikka kirkko onkin pääosassa sen ympäristö on saatu väljällä ja tasapainoisella kuvan rajauksella hienosti mukaan. Värisävyt tuovat esiin pohjoisen tunnelmaa ja siellä tyypillistä valaistusta.
   
 6. jussident_fluor

  jussident_fluor Active Member

  308
  214
  43
  Mielenkiintoinen rinnastus, aiemmin kuivattuja kaloja ja Nessebyyn niemen ohittamaton kirkko.
  Valokuvaushetkellä ilma on sattunut koleaksi ja valo hiukan latteaksi, kuten vakavamielisten maiden uskonnot yleensäkkin. Meren pinnassa terävä peilaus...
  Hienoja paikkoja tuollapäin peräjälkeen, Vesisaari, Ekkeroy, Vuoreija...
   
 7. Matero

  Matero Active Member

  283
  157
  43
  Mielenkiintoinen aihe, nämä kirkot. Osallistuin viime lokakuussa leikkimieliseen haasteeseen jossa joka päivä piti julkaista yksi sinä päivänä otettu kuva ennakkoon valitulla kamera/linssi yhdistelmällä eli kuukausi kuvia samalla kameralla. Valitsin teemaksi kirkot, joita tuli kuvattua 31 lähinnä pääkaupunkiseudulla. No, lokakuussa valon määrä normi työajan ulkopuolella on lievästi sanottuna vähäinen. Muutama onnistunut kuva nyt tuli kuitenkin vaikka monta pakotettua näpsyä mahtui mukaan.

  Kirkkoja kuvatessa tuli tutustuttua niiden historiaan mikä avasi aihetta enemmän ja kuvatessa mietti niiden suhdetta ympäröivään yhteiskuntaan. Samalla tuli mietittyä miten maailma kirkkojen ympärillä on kovasti muuttunut. Uusia kirkkohankkeitakin vielä on maallistuvassa ja pienenevän väestön maassa, mikä sekin on varsin mielenkiintoista. Mutta ainahan niitä kirkkoja jokunen palaa ja etelän kalliilla tonttimaalla (Tikkurila) revitään kirkkoja maahan ja rakennetaan uusia. Ja on niitä kirkkoja suljettu huonon sisäilman vuoksikin.
   
 8. ookke66

  ookke66 Active Member

  220
  86
  28
  Kännykkänäpäys autosta...ja olivat näemmä laittaneet kirkon vähän vinoonki
  Kemin kirkko...
   
 9. oka

  oka Well-Known Member

  222
  456
  63
  Tuossa Norjan kirkkokuvassa on hauska yksityiskohta: vastarannalla on ilmeisesti tie, joka lävistää kirkon tornin täsmälleen siinä kohtaa missä tornissa on vaakasauma. Vangitsee katseen.