Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Kevyt jalusta luontoon?

Keskustelu osiossa 'Muut kameravarusteet' , aloittajana motris, 13 Helmikuu 2021.

 1. m-kooteevee

  m-kooteevee Well-Known Member

  362
  457
  63
  Ensimmäinen kenttäkoeponnistus Genesis C5:llä suoritettu. Enkä ole ehkä ihan täysin tyytyväinen, vaikka resultanteissa kuvissa näkyy hirveän vähän syytä olla tyytymätön. Käyttötuntuma tuntuu sanovan, että vakaudessa olisi vähän sanomista. Kuitenkin kaikki päivän kuvat olivat tarkkoja, vaikka valotukset olivat pitkiä (1/6-11 sekuntia).

  Ensimmäisellä kenttäkokemuksella en ihan varauksetonta suosittelua tälle jalustalle kuitenkaan antaisi. Toimii, ilmeisesti hyvinkin, kun kuvat ovat prikulleen teräviä. Mutta hieman tuntumassa jäi jokin vaivaamaan. Ehkä minulla on vain odotukset liian korkealla...

  Saman valmistajan kuulapäästä ei tähän mennessä kenttäkokemuksen perusteella pahaa sanottavaa. Hintaansa nähden varsin kapine.
   
  motris tykkää tästä.
 2. m-kooteevee

  m-kooteevee Well-Known Member

  362
  457
  63
  Eh. Pyörrän eilisen pahat puheeni, ihan kelpo kinttu tuo Genesis on taas tämän päivän parin tunnin ulkoilureissun perusteella. Ainakin kun jalkojen kumitutit heittää hiiteen ja kuvaa piikkien varassa. Noihin kumeihin suhtaudun edelleenkin vähän epäilyksellä.

  Tämänkin päivän kuvista kaikki teräviä huolimatta tuulisemmasta kelistä. Eli kai tuollekin merkille varovaisen suosituksen kehtaa sitten antaa.
   
  motris tykkää tästä.
 3. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 821
  359
  83
  Älä heitä pois niitä kumeja. Sitten parketilla kuvatessa saattaa tulla mieleen, että kumi olis kiva...
   
  motris tykkää tästä.
 4. m-kooteevee

  m-kooteevee Well-Known Member

  362
  457
  63
  Juu, en minä niitä jonkkaan ole nakkaamassa. Mulla kun on tapana pitää jalustaa tallessa työhuoneessa tammiparketilla... Ja saattaahan tolla olla tarvetta joskus muutenkin sisätiloissa. Vähän kovempaa kamaa silti sietäisivät olla.
   
  motris ja niffe tykkäävät tästä.
 5. motris

  motris Well-Known Member

  3 959
  445
  83
  Tässä kävi niin, että lopulta hommasin Velbonin V4:n. Tilasin jo kuun vaihteessa Siruin, mutta sen toimituksessa oli vaikeuksia, joten peruin sen. Nyt Top Shotissa oli alennuksessa tuo V4 170 eurolla. Plussaa oli, että pehmustettu laukku mukana. Mulla sattui olemaan entuudestaan 494RC2 minikuulapää, jonka tuohon laitoin. Kierteenmuuntimen tarvitsi väliin, jalustassa kun on 1/4" ruuvi..

  Pikainen tuntuma, että tukeva ja ajaa asiansa minun tarpeisiin. Kuulapään kanssa painoa 1,53 kg. Neljään kiloon pitäisi riittää sekä jalusta että pää. Pituus kokoontaitettuna pään kanssa noin 54 cm. Vähän lyhyempi (9-14 cm) olisi saanut olla, ja 200-400 grammaa kevyempi, niin olisi ollut aika täydellinen. Mutta kaikkea ei voi saada.
   
 6. motris

  motris Well-Known Member

  3 959
  445
  83
  Nyt kun tuota vähän enemmän hypistellyt, niin pari asiaa mietityttää.

  Keskiputkessa on 1/4" kierretanko alapäässä. Olisihan se ollut kiva, jos siihen olisi tullut mukaan esim. koukku tai silmukka. Mistähän tai millä hakusanoilla sellaisen voisi löytää..? Nostosilmukkamutteri tuottaa turhan järeitä ja metrisillä kierteillä... Erilaiset koukkuvariaatiot tuottaa lähinnä kalavehkeitä. Kameraliikkeiden verkkokauppoja selaamallakaan en löytänyt.

  Keskiputken saa lyhennettyä, kun siinä kierteet. Kameran saa siis maan rajaan, jos tarvitsee. Kierteet on tosi tiheät. Mitenhän tuota uskaltaa jossain metsässä katkoa. Pari hiekanmurua kierteissä, niin se oli sitten siinä..? Linssinpuhdistusliina tai joku pieni mikrokuituliina oltava melkein mukana..

  Keskiputken kiristysmuhvi(?) on aika heppoisen oloista muovia. Mitenkähän lie pakkasessa kestää..? Jossain halvassa aikoinaan korjasin siipiruuvilla, mutta sellainen viritys kyllä rikkoo keskiputken, jos innostuu liikaa.

  Mitenhän ylipäätään nuo kierteenmuuntimet kestää? Hommasin Haman kierteenmuuntimen. Niitä myydään näköjään 10 kpl paketeissakin. Vaikea sanoa, mutta olisiko jotain luokkaa 4.6 lujuutta..? Jos pään joutuu irrottamaan, niin muunnin jää jalustaan ja pihdeillä väännettävä irti? Voiko tuollainen muunnin ihan haljeta, jos pikkaisen kopsahtaa?

  Osaako joku sanoa, tai onko kokemusta?

  Muutenhan tuo tosiaan vaikuttaa hyvältä ja vastaa oikein hyvin tarpeita. Ja alennuskin kun oli 50 %, niin oli köyhälläkin varaa vähän kalliinpaan jalustaan.
   
 7. jaska26

  jaska26 Active Member

  257
  69
  28
  Kierteeseen kokonaan uppoavat pikkuadapterit ovat todella hankalia. Pään kiinnittämieksi jalustaan kannattaa käyttää nimen omaan siihen tarkoitettua muunninta, jossa on mukana kiekko. Sen saa karhennetusta kiekosta vääntämällä irti ilman työkaluja, ja on se kestävämpikin. Minulla on toisessa jalustassa Manfrotton kiekko ja toisessa halvempi "tarvike", enkä ole niissä huomannut mitään eroa. Ks. esim. digitavikkeen tarjontaa.
  Manfrotto
  Manfrotto 088 lbp adapter small 1/4 to 3/8
  ja tarvikeversio (tämä ei tosin ole sama kuin minulla)
  Studioking kiekkomainen kierreadapteri 1/4'' to 3/8'' (MC-1061)
   
  motris tykkää tästä.
 8. motris

  motris Well-Known Member

  3 959
  445
  83
  Tuo Haman muunnin uppoaa kokonaan. Siinä on myös ohut laippa ja kolo "alapäässä". Ikään kuin väärästä päästä saa irti, jos sikseen tulee. Pitää katsella. Kiitos tästä.
   
 9. motris

  motris Well-Known Member

  3 959
  445
  83
  Heh. Tuo hakemani koukku, käyttöohjeet ja "rock-bag" oli niin hyvin piilotettu kantolaukun pohjalle, että löysin ne vasta tänään sieltä.