Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Keskeyte sitruunahaposta

Keskustelu osiossa 'Filmikuvaus' , aloittajana jaahv, 1 Maaliskuu 2014.

  1. mohikaani

    mohikaani Active Member

    1 681
    2
    38
    Vs: Keskeyte sitruunahaposta

    Maustehyllyssä tuota on. Tällaisia purkkeja mulla ollut. Epäilen, että noita on lähes joka marketissa. Viimeksi ostin prismasta pari viikkoa sitten.
     
  2. Kimo

    Kimo Well-Known Member

    12 415
    1 066
    113
    Vs: Keskeyte sitruunahaposta

    Kertokaa Gurut miksi keskeytteenä ei käy vesi ? Mikäli ei käy niin miksi?
     
  3. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 779
    749
    113
    Vs: Keskeyte sitruunahaposta

    OK.  Arvasin että Sallisen kun katselin paikallisessa marketissa maustehyllyä tänään.  Koko täsmäsi ja oli mm. ruokasoodaa, muttei sitruunahappoa. Isommat marketit kuten Prismat täältä puuttuu.

    Kimo yrittää taas aloittaa noin kerran vuodessa käytävän ikuisuusaiheen!  ;D  On niitä vesigurujakin.  Sitten jos paikalle sattuisi valokuvalaborantin  koulutuksen käynyt, saisimme sen alan gurun selostuksen.  Vedellä voi keskeyttää vaikkei se tee muuta kuin laimenna kehitteen, ja viimeistään kiinnite hoitaa kyllä homman.  Vesi siis käy, ihan vapaasti. Vähintään baryytille laittaisin kyllä oikean keskeytteen, koska sen mukana siirtyy niin paljon kehitettä, mutta kaikki ei tee sitäkään. Filminkehityksessä tuo lie aika paljon vain tottumus, kun se on vaivatonta ja valmiina huoneenlämpöön temperoitunut keskeyte (kuten kiinnitekin).
     
  4. Kimo

    Kimo Well-Known Member

    12 415
    1 066
    113
    Vs: Keskeyte sitruunahaposta

    Ok, kertoisiko joku minulle sen eron  vesi/keskeyte lopputuloksessa /kuva . Kimmo voi aloittaa.
     
  5. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 779
    749
    113
    Vs: Keskeyte sitruunahaposta

    Kerroin jo kaiken.  Lisäsin edelliseen.  Minullakin on sinulle kysymys:  Pidätkö niitä hölmöinä, jotka tekevät jotakin mikä ei näy lopputuloksessa?
     
  6. Kimo

    Kimo Well-Known Member

    12 415
    1 066
    113
    Vs: Keskeyte sitruunahaposta

    Pidän ..jos keskeytteenä käy pelkkä vesi . Toki ajassa voi joutua jotain tinkimään mutta puhdasta tulee
     
  7. Vs: Keskeyte sitruunahaposta

    Tänään oli just kaffeepöydässä kaverin kanssa tästä(kin) asiasta puhetta. Väitin siinä kaffetta hörppiessä ja lihistä sahaillessa, että keskeytteen käyttö parantaa negojen tasalaatuisuutta. Ei se nega keskeytteellä paremmaksi muutu mutta oman kehitysprosessin sillä saa taas pikkuisen verran tasalaatuisemmaksi mikä on aina hyvä asia pidemmässä juoksussa.
     
  8. JLN

    JLN Active Member

    4 099
    0
    36
    Vs: Keskeyte sitruunahaposta

    Jos käyttää vaikka ilfostoppia one-shottina, niin kinon kanssa hinnaksi tulee n. 0.5€ per kehitys, joten tässä kohdin ei jaksa hakea vaihtoehtoisia tapoja.
     
  9. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 779
    749
    113
    Vs: Keskeyte sitruunahaposta

    Siinäpä se on kalleimmillaan.  Taitaa olla kallein keskeyte markkinoilla ja lisäksi pikkupurkissa (1/2l) ostettuna ja tuhlaavasti oneshottina käytettynä saa tuollaisen kulun.

    Itse katson että joissain tapauksissa tuo on vielä siedettävä hinta filmikehitteelle. Jotkut käyttää kiinnitettäkin oneshottina.  Ajatus tökkii minun arvomaailmaani vastaan:  Säästäväisyys ei liity vain rahaan. 

    Leivänkin pyrin syömään loppuun enkä leikkaa kustakin vain yhtä palaa, mutta sen verran tykkään laadusta että sopivassa vaiheessa loppu menee muihin suihin, koiralle tai kompostiin.  Hyvästä en tingi kehityksissäkään.
     
  10. Kimo

    Kimo Well-Known Member

    12 415
    1 066
    113
    Vs: Keskeyte sitruunahaposta

    Arvostan laatua ja kysynkin, onkos vedellä keskeyttäminen turmiollista?
     
  11. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 779
    749
    113
    Vs: Keskeyte sitruunahaposta

    Minun tietääkseni ei ole, ainakaan filminkehityksessä.  Minun työtavoillani keskeytteen käyttö siinäkin on a) tottumus b) helpointa c) nopeinta.

    Seuraavana PE-paperit ja viimeisenä baryytit, joille ilman muuta laittaisin hapokkaan keskeytteen.  Ehkä jotkut tekee baryyttiakin ilman, mutta pitäisi olla nyt se valokuvalaborantti tms, joka sanoisi mitä tapahtuu siellä kuvassa kun täynnä kehitettä oleva paperi laitetaan kiinnitteeseen.  2-kylpykiinnitys tietty on ihan normi jos kuvia tekee vähääkään enempää ja sujuvalla tasalaatuisella prosessoinnilla.
     
  12. JLN

    JLN Active Member

    4 099
    0
    36
    Vs: Keskeyte sitruunahaposta

    Sä olet Kimo turmiollisella polulla... :)
     
  13. Mirrored

    Mirrored Well-Known Member

    23 779
    749
    113
    Vs: Keskeyte sitruunahaposta

    Tuota helppoutta eilen jo vähän valotin, mutta tarkemmin se liittyy siihen että minulla on kehite ja sen mahdollinen laimennosvesi, keskeyte ja kiinnite aina valmiina kanistereissa.  Ne ovat tasalämpöisiä ja vailla juuri hanasta lasketun veden ylimäärää liuennutta kaasua. Pöntöt vesihauteeseen jos tarvis, mutta usein ne ovat sopivassa prosessointilämpötilassa valmiiksi.

    ed.  Hanavedestä vapautuvalla kaasulla on suurin merkitys seisotuskehityksessä ja yleisemmin sanoen kehityksessä (kehitteessä).
     
  14. niffe

    niffe Well-Known Member

    13 453
    563
    113
    Vs: Keskeyte sitruunahaposta

    Käyhän se, mutta on paljon hitaampi kuin hapan keskeyte, eikä puskuroi kiinnitettä pH:n nousulta.