Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Kameralaukun Omakuvia alk. 2007

Keskustelu osiossa 'Kuvat ja galleriat' , aloittajana TuhtiPeura, 22 Heinäkuu 2007.

 1. canonmk4

  canonmk4 Well-Known Member

  1 594
  561
  113
  katso liitettä 289899 nämä voisi olla katu-uskottavia kameroita tai ainakin livenä näkee harvoin jos koskaan! Argus.jpg mercury II.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 8 Maaliskuu 2023
 2. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  3 169
  661
  113
  Edelleen on epäselvää, mihin ne välineet muka tuovat uskottavuutta? Siihenkö, että on hyvä valokuvaaja?

  Joo, ja minä pääsin pelkällä Canon A-1 rungolla sekä tietyillä työtarpeilla murhasta epäillyksi, kun tietämättäni olin kuvaamassa paikassa, josta hetki sitten oli löydetty ruumis.

  Kuulusteluissa poliisi sanoi: ”Valokuvaus on niin hyvä harrastus, että sen varjolla voi tehdä mitä vain”.

  Mistä tiedät, että tyyppi joka kanniskelee mukanaan Leicaa ja Rolleiflex:iä yms. yms. on juuri se hyvä valokuvaaja, eikä se välinefriikki?

  Mutta joo, kyllä monetkin tuotemerkit herättävät kiinnostusta joissakin ihmisissä.

  Jos esim. kesällä lähden kakkosmoottoripyörälläni (Honda vm. 1967) liikkeelle ja menen vaikka jonkin kioskin kulmille, niin varsin usein siihen tulee jokin papparainen kyselemään ensin pyörän vuosimallia, ja sitten alkaa muistelut. ”Juu, kyllä minullakin oli nuorena se Jaaaawa..” (miksiköhän jotkut ihmiset haluavat venyttää vokaaleita??).

  Siis, onkohan tuossakin kyse uskottavuudesta?

  Oikeastaan minun tekisi usein em. tilanteissa sanoa muistelijalle: ”Painu vi**uun selittämästä”, mutta en sitä tee kohteliaisuussyistä.

  En siis aja vanhalla pyörällä tai osta tietynmerkkisiä kuvausvälineitä siksi, että saisin jotain ”uskottavuutta”, vaan ihan vaan omaksi ilokseni.
   
  Tapio Jokinen tykkää tästä.
 3. saloma-3

  saloma-3 Well-Known Member

  1 802
  681
  113
  Brain fever on kanssa ihan hauska, jollei tykkää heilua kameran kanssa.
   
 4. Kona

  Kona Well-Known Member

  1 214
  1 128
  113
  Kun työskentelee kameran kanssa, uskottavuus on yksi kaikkein pienimerkityksisimmistä asioista.
   
 5. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  22 704
  3 237
  113
  Ammattilaiselle se on keskeistä. Kukapa soittaisi ja tarjoaisi keikkaa nuhjakkeelle, jolta puuttuu uskottavuus.
   
  D300 tykkää tästä.
 6. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  3 169
  661
  113
  Varmaan näin, mutta se uskottavuus tulee aivan muista asioista kuin joistakin tietyistä tuotemerkeistä työkaluissa.
   
 7. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  22 704
  3 237
  113
  Ihan totta. Asiakas ei yleensä niistä ole kiinnostunut pätkääkään, jos edes on alkuunkaan selvillä asiasta.
   
 8. RB

  RB Well-Known Member

  9 246
  1 171
  113
  91786B18-684A-42AE-A198-A27F563A9805.png

  4K Videolta kaapattu omakuva. Ilmettä oli vaikia saara mieleisekseen kun heppu puhui koko ajan.

  Päävalo Nanlite Forza 60, Elincromen 70x70 cm teltalla.
  Täytevalo Aputure Amaran led-paneeli EZ BOXII:lla höystettynä.
  Taustavalo Nanlite LitoLite 28F soptti-led värikalvolla varustettuna.
  Kamera Canon R6, EF 85/1.4L täyrellä aukolla.

  Tuntuu että tuo kamera tekee paljon hienomman ihonvärin videolle kuin valokuvalle. Samoin tekee heittämällä paremmat sävyt kuin Sony ZV-E10.
   
  Viimeksi muokattu: 11 Maaliskuu 2023
  niffe tykkää tästä.
 9. Kona

  Kona Well-Known Member

  1 214
  1 128
  113
  Näin on, mutta ammattilaiselle ns. kaluston tuomalla uskottavuudella ei ole pienintäkään merkitystä.

  Amattilaisella on porfoliot, vankka koulutus, kokemuksen tuomaa näyttöä osaamisesta, kuratoiduista näyttelyistä, kontaktit apurahakanaviin ja verkostot medioihin, mainostoimistoihin, kuvatoimistoihin, taidegallerioihin, kuraattoreihin, näyttelyagentteihin niin Suomessa ja maailmalla, sopimuksia, nimeä, ammattilainen kuvaa yleensä vanhemmalla Nikonin tai Canonin kalustolla. Kenenkään ammattilaisen ei omarahoitteisesti ole järkevää kuvata ns uusimmalla kalustolla. (Toki joku yksittäinen huippukuvaaja voi saada kalustoa käyttöönsä maahantuojalta. Tällaisia kuvaajia lienee Suomessa 2-3.).

  Oikeastaan koko keskustelu kuvaajan uskottavuudesta on täysin turhaa, vaikka sille taisin itse antaa kipinän todetessani Jukan omakuvasta täysin huumorimielessä Leican lisäävään uskottavuutta. ;)
   
 10. JPu

  JPu Well-Known Member

  5 412
  181
  63
  Ihan naurettavaa kaupunkilegendaa jonka ihan olet itse keksinyt, ainakin yleistät asiaa omien olettamustesi pohjalta. Ainakin minä kun ammattilaisena vielä kuvasin, ostin laadukkaita ja uusia kameroita / objektiiveja, kalustoa käytetään paljon ja vanhat loppuun kuvatut laitteet eivät kestä.. kun kuvaa ammatiksi, ei kalusto saa hidastaa tai vähentää mahdollisuuksia ottaa kuvia, sen pitää toimia ja hyvin. Kukaan ei kameroita lahjoita käyttöön, ellei ole työsuhteessa, mutta eipä moni ole nykyään, vaan yritys yritykselle myynti menee ja kalusto on yleensä yrittäjän omaa.
   
 11. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  3 169
  661
  113
  Luulisi, että ammattilaisen kannattaa kuvata tarkoituksiinsa sopivimmalla kalustolla, uudella tai vanhalla, tapauksesta riippuen.

  Eli, jos valokuvauksella pitäisi itsensä elättää, niin silloin kalustohankinnoissa painaa raha eikä joku ”fiilis”.

  Jos esim. harkitsen sivutoimiyritykseeni jonkun koneen tai laitteen hankintaa, niin mietin tarkkaan , toisiko hankinta toimintaan sellaista tehokkuutta lisää, jonka avulla hankinta maksaisi kohtuullisessa ajassa itsensä takaisin.

  Asiakkaalle on kuitenkin täysin yhdentekevää, minkälaisilla välineillä hänen tilaama työ tehdään, kunhan työ itsessään täyttää ne vaatimukset ja odotukset joista on tilauksen yhteydessä sovittu.

  Luulisi, että samaa periaatetta käyttäisi suurin osa muistakin yrittäjistä(??).

  Silti toistuvasti selität, kuinka ”välineillä on väliä” ja väännät joitakin ”Leica-mies” vitsejä yms.

  Silloin kun olit vielä ”mlphotic”, syytit meikäläistä huumorintajuttomuudesta, kun ei nuo Leica-vitsit oikein jaksa täällä huvittaa.

  En ymmärrä sitäkään, mitä ihmeellistä ko. kameramerkissä edes on? Onhan se toki selvästi kalliimpi kuin monet muut kamerat, mutta ei kuitenkaan niin kallis, etteikö esim. meikäläinen ja varmaan moni muukin voisi sellaisen ostaa ihan omilla säästöillään, jos haluaisi.

  Mutta, jos ja kun ko. tuote ei ainakaan täällä herätä minkäänlaisia intohimoja suuntaan taikka toiseen, niin säästänpä nekin rahat johonkin mielenkiintoisempaan.
   
 12. Kona

  Kona Well-Known Member

  1 214
  1 128
  113
  Kun uusia/päivitettyjä malleja tulee kaikilta isoimmilta merkeiltä 2-3 vuoden välein markkinoille, ei kukaan päivitä jatkuvasti uusimpaan malliin. Syy on se, että siinä ei ole kuvaamisen kannalta mitään järkeä eivätkä kalustoinvestoinnit näin toimien maksa itseään koskaan takaisin. (Toki leasingkalustolla kuvatessa sopimukset ovat yleensä 3-4 -vuotisia, jolloin pääsee kauden päättyessä uuteen kalustoon taas kiinni. En kylläkään usko monenkaan toimivan näin.).
   
 13. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  12 310
  6 045
  113
  Onko olemassa mitään dataa, millaisella kalustolla ammatikseen kuvaavat kuvaavat? Muutenhan tässä mennään vain mielikuvilla.
   
 14. RB

  RB Well-Known Member

  9 246
  1 171
  113
  Ammatikseen kuvaavia on tosi moneen lähtöön.
  Toisilla on uutta kalustoa mutta osa kuvaa vanhemmalla.
  Siinä vaiheessa kun Nikonilla ja Canonilla tuli kinokennoiset kamerat niin vaihtotarve hidastui….siihen asti piti vaihtaa useimmin uuteen kun niillä vanhoilla ei tahtonut saada tarpeeksi hyvää aikaiseksi…

  ja tämä on mun käsitys asiasta.
   
 15. Tuojuk

  Tuojuk Well-Known Member

  1 524
  1 545
  113
  Ne harvat kerrat, kun oon elantonsa valokuvauksesta saaneiden kanssa jutellut, niin he ovat käyttäneet 1-2 sukupolvea vanhoja kameramalleja. Niitä saa edullisesti ja näin tehdystä työstä jää enemmän rahaa käteen, kun työvälineisiin ei mene niin paljoa rahaa. Kamerat ovat jo kauan olleet riittävän hyviä kaikkeen käyttöön.
   
  Kona ja niffe tykkäävät tästä.
 16. JPu

  JPu Well-Known Member

  5 412
  181
  63
  Jokainen ammattilainen (pari taidekuvaajaa myös), jonka kanssa olen ollut tekemisissä on ostanut rungon uutena, yleensä luokkaa alle vuosi julkaisusta. Kameraa ei osteta (en muista kenenkään ostaneen) koska tuli uusi malli (pl kun julkaistiin FF-kennoiset), vaan kun vararungossakin alkaa olemaan riittävästi ruutuja kuvattuna ja pitää varmistaa, että kuvaaminen ei lopu sulkimen hajoamiseen, tai objektiivin himmentimen pettämiseen.. tarvitaan vaihtolaitteita ja tietoa paljonko kameralla on oikeasti kuvattu ja siksi se yleensä on järkevintä ostaa uutena.

  Toki ammattilaisuutta on monenlaista, eikä kaikilla ruutuja edes niin paljoa tule, riippuu siitä mitä myy. Meni niin tai näin, alv pitää voida vähentää ja käytettyjen osalta usein vaikeaa, kuten sekin miksi ei itse myy vaihtolaitetta liikkeeseen vaan suoraan harrastajalle, jos siis myy kalustoa
   
 17. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  3 169
  661
  113
  Mainittakoon vielä, että ammattikuvaajaksi voi ryhtyä varsin pienellä panostuksella, verrattuna moneen muuhun yritystoimintaan ryhtymiseen.

  Esim. omaan tuttavapiiriini kuuluu nuori naisihminen, joka on jo useita vuosia elättänyt itsensä tekemällä pääasiassa hää- ja lapsikuvauksia, sekä nyt vielä lisännyt tarjontaansa Boudoir-kuvauksen.

  Koulutuksena hänellä on ammattiopiston media-assistentin tutkinto, sekä kuvauskalustona Nikon kroppikennoinen D 7000, sekä muutama halpa objektiivi, jalusta ja pari Nikonin pikkusalamaa.

  Vastaavan kaluston voisi hankkia moni ihminen yhden kuukauden kuukausipalkallaan.

  Studiotilana hänellä on vanhasta teollisuusrakennuksesta vuokrattu pienehkö huone.

  Hyvin on likka kuitenkin pärjännyt. Hänellä on ilmiselvästi sellaista ”taiteellista silmää”, minkä vuoksi hän saa kuviinsa mielenkiintoisuutta ja lisäksi esim. lapset pitävät hänestä, ja siksi hän saa heidänkin kanssaan kuvat onnistumaan ja kuvauksen tilanneet vanhemmat tyytyväisiksi.
   
  SakkeM tykkää tästä.
 18. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  22 704
  3 237
  113
  Alv tietysti on merkityksellinen. Se pitää voida vähentää. Toki sivutoimisena toimivalta saattaa vuoden liikevaihto jäädä rajan allekin.

  Valokuvaajan työkalut eivät kuitenkaan maksa niin paljoa, että niillä olisi merkitystä. Vaikkapa taksikuskin tilanne on toinen. Mersu lisää sitä uskottavuutta Skodaan verrattuna melko paljon, mutta hinta on myös merkitsevä tekijä. Rekkakuskilla merkki ei taida olla niin merkityksellinen, mutta kaluston hintaluokkakin pyörii siellä neljännesmiljoonan kahden puolen.

  Eri töissä on erilaiset työkalut. Tossa kylillä näyttää lunta aurailevan yrittäjä, jolla on pari tuommoista vihreää traktoria.
   

  Liitetyt tiedostot:

  JPu tykkää tästä.
 19. Tuojuk

  Tuojuk Well-Known Member

  1 524
  1 545
  113
  Täällä päin on 20 vuotta vanhempia trakroreita, vaikka kilometrin päässä on traktorikauppa
   
 20. RB

  RB Well-Known Member

  9 246
  1 171
  113
  Meillä on 3 traktoria, uusin on 22 vuotta vanha ja puimuri on 37 vuotta vanha. Uurempihin ei oo oikeen varaa.