Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Kamerahuolto Tampereella?

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana Tero Leponiemi, 28 Tammikuu 2006.

 1. Tero Leponiemi

  Tero Leponiemi Member

  285
  0
  16
  Joskus kyselin tätä samaa edesmenneessä Valokuva.netissä, mutta muisti pätkii.

  Eli mitkä paikat huoltavat Tampereella objektiivejä? Onko muita kuin tuo Tampereen Kamera-Service?
   
 2. minusta ei ole.
  joskus oli sellanen vanha herrasmies stoccan takana kallioniemellä mutta firman linjaa on nyt linjattu syvästi ,)
   
 3. Servicessä saa niin huonoa palvelua, että kannattaa lähettää muualle
   
 4. samaa mieltä.
  hain juuri iskän vanhan vanhan pentaxin joka on kovasti huollon tarpeessa.
  K2sta nyt ei pahasti kannata huollataakaan tai ainakaan korjata mutta tää kulkis jo toisessa polvessa tää peli että ehkä alan kuitenkin.
  serviceen en vie vaan tanner, mustonen, jas linjoilla ajatelin olla. mikäs olikaan se hyvä ja halpa? ,D
  kamera-apu oli turun rajalan huoltomesta ja hirvittävän alhaisia hintoja ainakin palkeen korjauksissa pitivät... muistaakseni (en kyllä muista paljon mutta muistan että halpa).
  tannerhuolto vai mustonen & laine?
   
 5. Mun mielestä hki:n kamera-apu huoltaa kans aika edullisesti.
   
 6. Elä hemmetti? Itse ajattelin käyttää (kunhan sattuu löytymään budjetista hieman ylimääräistä) juurikin tuolla huollossa rakasta 28-105mm 3.5-4.5D IF:ää kun on aika kyseistä lasia hieman kaltoin kohdellut, myös 50mm 1.4D kaipaisi hieman "kiristelyä"...mutta pitääpä sitten harkita asiaa uudemman kerran. Eli jos Tampereelta ei mitään muuta paikkaa löydy niin minnekäs noita sitten kannattaisi viedä/lähetellä?
   
 7. Tero Leponiemi

  Tero Leponiemi Member

  285
  0
  16
  Palvelun heikkoutta muistelen juuri tuolla Servicessä ja sen takia muita kyselenkin. Täytyy siis viedä Helsinkiin. Tulee siellä kuitenkin töissä kuljettua, joten logistiikkakaan ei ole ongelma. Täytyy soitella maanantaina noihin Helsingin korjaamoihin ja vähän vertailla.
   
 8. Huonon palvelun vuoksi viimeksi kallioniemen kautta lähetin vanhan kameran maahantuojalle huoltoon
   
 9. Pentaxien kanssa paras huoltopaikka on Kamerapaja Ahvenainen Tikkurilassa Vantaalla. Mitä Ahvenainen ei tiedä Pentaxeista, niin sitä ei tarvitse tietääkään ;)
   
 10. Löysin ko. Herran puksun netistä ja hivenen jo ajattelin että uskaltaisiko tuota koittaa. Nyt kuitenkin kun täältä tuli suosituksia niin voisin tuota koittaakin.
   
 11. Asikaisen Ossin mukaan (se mies tuntee lähes kaikki Suomen kameramönttöörit) Ahvenainen oli aikoinaan maahantuojan huollon pomoja ja vääntänyt Pentaxeja Spotmatic-ajasta lähtien. Eli jos vaan hinnoista pääsette yksimielisyyteen, niin eiköhän se K2 korjaudu siellä parhaalla mahdollisella ammattitaidolla.
   
 12. Pälkäneeltä löytyy

  Pälkäneellä vaikuttaa tämmöinen firma:
  Optifocus
  Miekkonen oli monta vuotta ensin Kamerahuollossa ja sitten Suomen ICI:ssä vääntämässä Nikoneja ja Hasseleita. Mutta muutkin laitteet sujuu, firma on erikoistunut Nikonoksiin, niitä hän väänsi ICI:llä ainoana innokkaana. Kamera-Avun Vatasen lähdettyä ICI:ltä hän toimi nokkana, mutta pani Evep-nimisen firman pystyyn kun ICI:llä tuli syliväliharvennus ja sitten siirtyi Tikkurilasta Pälkäneelle, sai kuulemma tikkurilan kaksion hinnalla sieltä rivitalon jan maapläntin.
  Ota yhteyttä ja juttele, Eki on mukava jätkä.
   
 13. Hain Pentaxin postista. K2sen huolto maksoi 160 euroa jossa 1,5 tuntia työtä ja melkein viidellä kympillä kuluja.
  Leikotähys on mahtava! Perusturvallisuudentunne palautui suljinaikojen tarkistusten ja kaikkien tiivisteiden vaihdon mukana. "hyvältä näyttää, hyvältä tuntuu"
  ..mutta ASA-kiekko edelleen jumissa vaikka Pentax-Ahvanaisen kanssa jorisin puhelimessakin asiasta (saatteen lisäksi). Yritin ihan käsivoimin ja siinä kohtaa kun piti alkaa hohtimia kaivaa avuksi, soitin Ahvanaiselle että miksei se ollut tehnyt pikeentyneelle kiekolle mitään.
  .. kotvan kuluttua olin jo oppinut vaihtamaan Pentaxista filmiherkkyyttä pikkurillin kynnellä. Olin lukenut kyllä manuaalin, mutta konsultaatiolla opin vasta vääntämään oikeaa kiekkoa ,D Ahvanainen oli todella asiallinen ja maltillinen mies puhelimessa. Kuulosti siltä että oli oikeasti läpikäynyt koko kameran.
  Tuossa kun kuvailin pikkurouvaa ja mietin että minkä väriset uudet nahat tuohon hivenen jo maalipintansa menettäneeseen Pentaxiin sopisi (CameraLeather.com Custom camera leather and leatherette vietetyt tunnit eivät asiaa olleet selvittäneet) niin tajusin että Ahvanainen oli laittanut etuosaan sen toisen puuttuvan nahan eikä operaatioon ollut näin tarvettakaan.
  Vittu että olen tyytyväinen tuohon huoltokeikkaan sekä Pahoittelut... Etsimääsi palvelinta ei löytynyt toimintaan ja palveluun.
  Kaikille puljua suosittelen ketkä vaan kysyy ja ekohippiä tässä kohtaa kiitän suosituksesta.
   
 14. Frank

  Frank Active Member

  7 255
  0
  36
  Vs: Kamerahuolto Tampereella?

  Kun tuolta toisaalta oli tänne linkki, niin tuli mieleen että tossa Akaassa on myös Kamera-Seppo, joka kuulemma on jossain määrin edullinen, eikä kovin kaukana Tampereelta.

  Toki varmaankin Pentaxit kannattaa Ahvenaisella huollattaa asiantuntemuksen vuoksi.
   
 15. Vs: Kamerahuolto Tampereella?

  Kamera-Seppo on SVY:n hallituksen jäsen ja innostunut, mutta itseoppinut kamerakorjaaja. Mies tuntuu kuitenkin saavan aikaan ihan kiitettävästi; mm. Leicaflex ja Voigtländerin Ultramatic onnistuivat, ja molemmilla on maine erityisen vittumaisina härveleinä. Edulliset hinnat johtuvat siitä, että Seppo on varsinaisesti maalikaupan omistaja, ja kiorjaus on osittain harrastus, ei mikään pääelinkeino.

  Mutta kyllä laite kannattaa sinne osoittaa, missä on eniten asiantuntemusta. Pentaxit Ahvenaiselle, Hasselit ja Nikonit joko Optifocukseen tai Helsinkiin Kamera-Apuun, sielläkin on entinen ICI:n pomo vääntämässä. Samassa verstaassa on myös mies joka oli aikanaan muuatman vuoden Finekassa korjailemassa Prakticoita, että sinne semmoiset vaan. Ennen oli Hesassa Eino Leinon kadulla, en nyt muista firman nimeä, kun on niin kauan siitä kun olin tekemisissä, osaa vanhat Topconit, siis Super DM jne. parhaiten ja taitaa olla varaosiakin. Olympukset ja Minolta Mustoselle ja Laineelle, Mustonen oli 20 vuotta Bensowilla niitä vääntämässä. Ja Urpo samassa virmassa tuntee Agfat oltuaan Agfalla samat 20 vuotta. Minox 35 Tannerille, huoltanut niitä ensimmäisestä  kamerasta lähtien ja kehittänyt mm. EL:n valotiivisteitä.

  Tampereen kamera Servikcen mies on todellisuudessa ihan leppoisa kaveri, mutta ei halua hukata aikaa juttelemalla asiakkaitten kanssa...
   
 16. Vs: Kamerahuolto Tampereella?

  entäs norita66?
   
 17. Frank

  Frank Active Member

  7 255
  0
  36
  Vs: Kamerahuolto Tampereella?

  Joo kävin Kamera Servicelle Mamiyaa tarjoomassa ja lupasi kyllä huoltaa, jos vain osat olisi (eli ne olisi pitänyt hommata). Antoi kuitenkin puhelinnumeron ja vaikutti ihan mukavalta. Eipä kai sitä jaksa jokaista antiikkikameraa varten paria palasta metsästellä kun pitää ehtiä ne kamerat huoltaakin.

  Päädyin kuitenkin tuon Mamiyan kohdalla lähettämään Fototeknisille, koska heillä näkyi yhä olevan Mamiyan huolto ja lupasivat homman hoitaa ja todella hyvin ja nopeasti ja kohtuuhinnalla se sitten hoituikin.
   
 18. Vs: Kamerahuolto Tampereella?

  Kylla se mulle aina jotain turisee, mutta ei se kyl silleen puoleks tunniks jaa mitaan selittaan :D
   
 19. villevee

  villevee Member

  154
  0
  16
  Vs: Kamerahuolto Tampereella?

  Maalikauppa on tänä vuonna lopettanut toimintansa. Sepon nykyinen päätyö on siis jotakin muuta.

  Huollatin Sepolla Moskovani. Kuntoon tuntui tulevan, mutta varmuutta asiasta ei ole, sillä rikoin kameran heti saman tien. Ehkä joskus vien sen takaisin korjattavaksi.
   
 20. Vs: Kamerahuolto Tampereella?

  oho, tämä olikin vana ketju