Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now

Kennon puhdistukseen myrkkyä? MYYTY

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana JPu, 15 Syyskuu 2005.

  1. JPu

    JPu Well-Known Member

    5 476
    219
    63
    Olen etsinyt ja kokeillut kaikenlaisia aineita, isopropyylialkoholia, etanolia (denaturoitua puhd. bensalla) ym. tuotteita. Kuitenkin kun sopivasta kulmasta katselee puhdistustulosta on havaittavissa jonkinlaisia raitoja.

    Asiaan totaalisen kypsyneenä meinasin jopa tilata vartavasten asiaan tarkoitettuja 30eur /1dl maksavia mömmöjä, mutta en, vaan ostin apteekista hillittömän paperisodan jälkeen teknistä metanolia, jossa ei ole sekoitettuna muita aineita. Tuota ainetta taitaa käyttää esim. Jasc tekniikka.

    Kävi niin, että sitä ei voi ostaa järkevää annosta (esim 1dl tai 2dl), vaan pakkomyydään litra. Nyt ainetta on minulla liikaa, eli onko jollakulla halua ostaa siitä pieni erä, puolet, 2 dl tms?

    ?
    On oikeasti myrkkyä, jota ei pidä jättää lasten ulottuville tai käyttää väärin, annan kopion toki käyttöturvallisuustiedotteesta...

    ENÄÄ EI OLE MITÄ MYYDÄ, ELI LOPUT JÄÄ OMAN KENNON LÄÄPPIMISEEN
     
  2. Hui Hai ranskiksen läpi ja kierteellä kurkusta alas ;)
     
  3. HIIIIIIIIJOOOOOOOO!! Ja elämä hymyilee kuin Mona Lisa.
     
  4. Teemu Laine

    Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

    4 725
    125
    63
    Hai hai, paa mulle tosta hinnat 2dl ja 5dl satsille? Katotaan jos tekis boolia! ;D

    Ei vaan, ihan tosissaan voisin ostaa ainakin 2dl jos hinta on inhimillinen.
     
  5. Oliskohan Spiritus Fortis (96% puhdasta etanolia) mitään tähän hommaan, tai jättäisköhän sekin rantuja?
     
  6. JPu

    JPu Well-Known Member

    5 476
    219
    63
    Ei, ehdottomasti ei, tuota ainetta ei voi juoda missään muodossa, mietenkään suodatettuna, tappaa varmasti. Metanoli ei ole sama asia kuin etanoli, jota juodaan..
    Alkoholin valmistuksesta:
    Kun pontikkaa keitetään syntyy etanolia. Jos pontikkaa keitetään liian alhaisella lämpötilalla, syntyy metanolia, joka on myrkkyä ja pieninä annoksina nautittuna tekee nauttijansa sokeaksi tai muuten vajaatoimiseksi. Sokeutumiseen riittää 2-4% metanoli/etanoli sekoitus, vaikka veteen sekoitettuna.

    Siis VIELÄ KERRAN, AINE JOTA TARJOAN TAPPAA TAATUSTI, JOS SITÄ JUO!

    Lääkinnälliseen käyttöön tehty spiritus fortis (esim hammaslääkärin desifiointiaine) ei jätä rantuja, koska dentarointiaine on tislattu vesi. Tuote on hyvää tarkoitukseen, joskin se haituu metanolia hitaammin, eli ei ole paras kennon putsaukseen työergonomisesti. Lisäksi sillä on tuo haitallinen sivuominaisuus, ettei se oikein annosteltuna ole nautittavana vaarallinen, eli saattaisi tulla juoduksi ;)


    Aattelin, että kulua voisi sopivassa suhteessa jakaa, eli miltä kuulostaisi 2 dl 10Eur ja 5 dl 20eur.. 4 dl:ää jätän joka tapauksessa itselle, mutta muu joutaa. Kallistahan tuo, mutta pitäisi olla paljon halvempaa kuin muu vastaava..
     
  7. Teemu Laine

    Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

    4 725
    125
    63
    No toi 5dl vois sit olla ihan hyvä satsi. Paas mulle vähän tilitietoja yv:nä niin siirtelen rahat huomenna kunhan heräilen (jos en tänään ehdi, yövuoroon nimittäin lähdössä).
     
  8. Sie oot ny sekoittanu ihan totaalisesti denaturoinnin ja metanolin.... -30 astetta ja ainesputken pätkäkin tuohon dentaturointiin toimi, muttei oikein muuta molekyylejä kuitenkaan...

    No eiku pysyt vaan niissä whiskyissä ja sielläkin vaikkapa takuuvarmaa Obania pullo tai pari.
     
  9. Oban 1989 Distillers Edition / Montilla Fino
    toi muuten sitten lähtee ensikerran tilaukseen.

    Kiitos vinkistä..
     

  10. Ei pontikkaa keitetä!

    Kaikessa hiivan avulla tapahtuvassa käymisessä syntyy muitakin alkoholiyhdisteitä kuin etanolia. Keitetään sitä missä lämpötilassa vaan niin metanolia tulee ensiksi ulos pöntöstä kun sen kiehumispiste on alhaisempi kuin etanolin. Metanolia tulee pari senttilitraa per 10 litraa rankkia. Jos kahvikupillisen heittää aluksi pois niin on riittävä turvamarginali. Kun se tulee ensiksi ulos niin siitä vissiin tuo "liian alhaisessa lämpötilassa" juttu. Jos pitää liian isoja tulia niin tulee sikunan makua jostain korkeamman kiehumispisteen isoamyli-alkoholeista.

    En ole kemisti, en edes puisto- sellainen ;)

    Sepe
     
  11. motris

    motris Well-Known Member

    4 928
    785
    113
    Mites turvallista ja vaikeaa tuon kennon puhdistaminen itse on? Ja miten paljon kennon puhdistuttaminen maksaa jossain liikkeessä? Koko käyttöohjetta kun en ole vielä ehtinyt lukea, mutta varoitus että kennoon ei saa koskea millään, on jäänyt mieleen.

    Ja tosissaan tuo metanoli on pahaa myrkkyä. Jos lapsia on taloudessa, niin pitää kyllä ehdottomasti metanolit pitää poissa lasten ulottuvilta. Tarkkaan en muista, mutta jollain 15 kiloisella voi laskea millilitroissa pysyvään näkövaurioon riittävän määrän. Joka tapauksessa riittää pienellä lapsella vakavaan myrkytykseen, kun aine imeytyy pelkästään suun ja nielun limakalvoilta. Käyttöturvallisuustiedotteesta saa osviittaa, kun katsoo LD-arvoja, jotka kertoo millainen alimmillaan tappaa rotan esim. 50 minuutissa.

    Pontikankeitostakin vielä. Tottahan toki sitä keitetään. Etanolin kiehumispisteen paikkeilla. Jos metanolia haluaa, niin keitetään metanolin kiehumispisteen paikkeilla. Mitä useammin ja tarkassa lämpötilassa jaksaa tiputtaa, sitä "puhtaampaa" tulee. Mutta kiellettyähän pontikan teko on.
     
  12. Siinä vaan käy pian niin että ensin sammuu valot ja sitten kylmenee kroppa.
    Ainut hyvä puoli taitaa olla, että saadaan sukulaiset kokoon, jos sekään.
     
  13. Vaan jos ollaan niuhoja niin mitä siellä pöntössä on silloin kun lämpötila on vaikka 81 astetta? Siellä taitaa olla rankkia tai millä nimellä sitä nyt kukin haluaa kutsua, mutta minä voin valehtelematta sanoa, etten ole ikinä keittänyt pontikkaa. Sitähän se on se valmis tavara. Pontikan keittäminen on sellainen yleisnimitys koko hommalle, selvä se.

    Ettei menisi ihan ulos foorumin aihealueesta niin lähdempä kameran kanssa Valamon luostariin bussiretkelle. Pelottaa vaan sen seurueen keski-ikä :(

    Sepe
     
  14. motris

    motris Well-Known Member

    4 928
    785
    113
    En minäkään. Vesijohtoja olen vaan kerran pontikkapannulla sulattanut.
    Se on kyllä ihan käymisen arvoinen paikka.
     
  15. JPu

    JPu Well-Known Member

    5 476
    219
    63
    Tuo ei ole mahdollista ilman suurta paineen nousua. Jos keittäminen tapahtuu normaalissa ilmanpaineessa, ei nesteen lämpötila voi kohota enempää kuin sen sisältämien eri lämpötiloissa kiehusmispisteen saavuttamien ainesten summa on. Eli esim vettä ei voi keittää 110° asteiseksi. Jos keittäminen tapahtuu paineastiassa, niin silloin toki voidaan paineen säätelyllä nostaa tai laskea lämpötilaa mihin vaan. Kiehumispiste on riippuvainen paineesta.