Vs: Kahvimylly Kyllä, kun automaattikeittimellä ei voi vaikuttaa lämpötilaan eikä vaikutusaikaan, on se jyväkoko ja määrä ne aspektit.
Vs: Kahvimylly Olen muuten tuosta johtuen miettinyt joskus espresso-keittimen hommaamista Tekis suomalaista suodatinkahvityyppistä juomaa, mutta kunnolla kontrolloituna.
Vs: Kahvimylly Ei hyödytä, tulee liikaa myös asioita, joita ei pysty säätämään ja valvomaan. Aeropress hioitaa homman täydellisesti, mutta toki ei ole välineihmisen mielestä "oikea laite". Mä onneksi en kestä ollenkaan laihaa vaaleaa juomaa, koska siinä on niin paljon kofeiinia, joten MInulla on oikea moraalinen syy omistaa iso kone ;-)
Vs: Kahvimylly Sama De Longhi. Minä taas en ole karkeampaa toistaiseksi jauhanut kuin aloitin hienoimmasta, josta sitten säädin sen verran karkeammaksi, ettei enää mokkapannun varoventtiili viheltänyt. Määrän säätö (vai ajastinko se tosiaan on) näyttää olevan tarkka kuppikoon mukaan ainakin mokkapannulle. Mulla on kuuden kupin Ikean ruostumaton ja neljän kupin aito alumiininen Bialetti Moka Express. Mut siis noi espressokupithan on ihan minikokoa. Neljän kupin keittimellä saa mukillisen. Kuuden kupin keittimestä riittää kaverillekin. Samanlainen oli K-marketin iso mylly: Kun käänsin sen hienoimmalle, missä luki espresso, mokkapannun varoventtiili vihelsi.
Vs: Kahvimylly Tässä nyt sitten kuulee uusia asioita kahvista vähän väliä. Kahvipavut ovat parhaimmillaan noin viikosta neljään viikkoon paahdon jälkeen. Hmm.. siinäkö seuraava kokeilu.
Vs: Kahvimylly Tämähän onkin hyvä aihe. Jos Juke.K sallit, niin laajentaisin asiaa sen verran, että kysyisin onko hyvä/riittävä paketti seuraavanlainen: Mylly: https://www.verkkokauppa.com/fi/product/47129/crvcd/DeLonghi-KG89-Professional-kahvimylly Keitin: https://www.verkkokauppa.com/fi/product/20671/drshd/DeLonghi-EC151-espressokeitin Hirvittävästi ei tekisi mieli rahaa laittaa, mutta kun vähintään uuden mutteripannun joudun kuitenkin pakosta ostamaan.
Vs: Kahvimylly espressoon käy ja juuri ja juuri lämmittää maidon latteen, mutta cappucino jää kyllä haaveeksi...
Vs: Kahvimylly Filtterilisteille voin vain myös suositella sifonia (Wilfalla "Filter" settingsin alkupuolta kahvilaadusta riippuen). Plus-X ala kahvi. https://www.youtube.com/watch?v=b3pVahLZgAM
Vs: Kahvimylly Jep, siinä vaiheessa, kun pitkävartiset piiput nostettiin esiin tiskin alta, alkoi jännittää mitä ne oikein dusaa
Vs: Kahvimylly Hahaa! täyttä totta tämä on, ja hyvää. Niin, ja kannattaa kuusi minuuttia "pannussa" jäähdytellä ennen serveeraamista.
Vs: Kahvimylly Tuosta: https://www.kaffaroastery.fi/shop/products/sifoni?taxon_id=42 ja vielä tämä: https://prima-coffee.com/equipment/yama/bn-1
Vs: Kahvimylly Eikös noi ole samalla periaatteella toimivia kuin perkolaattorit, jotka oli suosittuja joskus 60-70 luvulla. Lasipannu ja siihen tiiviisti istuva lasinen yläosa, jossa purusuodatin. Silloin me pistettiin samalla kertaa alapannuun vesi ja yläpannuun porot ja sen jälkeen liedelle. Kun kaikki vesi oli noussut yläpanuun, niin koko helahoito pois liedeltä. Onko tuossa "sifonkijutussa" tarkoitus saada lämpötila paremmin kontrolliin. Espressokeittimissähän veden lämpötila, kun se tulee kahvipanokseen, on hyvin tarkka ja ne mittaavat sen kaikissa keitintesteissä. Mulla on nykyään keittimenä tollanen kahden mukin pienoiskeitin, jossa käytetään 101 suodatinta. Siinä ei ole edes pannua, vaan kahvi valuu suoraan mukiin.
Vs: Kahvimylly "Onko tuossa "sifonkijutussa" tarkoitus saada lämpötila paremmin kontrolliin." -> good point. Minulla on mittari "yläpannussa" ja sen osoittaessa 90. Vamos.
Vs: Kahvimylly Muutaman kerran nyt keitelly kaffia. En ole ihan tyytyväinen vieläkään lopputulokseen. Se todella nautittava kahvi on vielä tekemättä. Luomu Juhla Mokka ei taida sittenkään olla siihen parasta. Vaikka Juhla Mokka normi suodatuskahvista tykkäänkin, oikein keitettynä. Meillä on muuten tämmöinen pour over keitin. https://www.obhnordica.fi/tuotteet/keittio/kahvinkeittimet/coffee-maker-gravity-copper Ennen tuota oli Moccamaster paras, vaan ei enään. Muutamia papu kokeiluja ja myllyn säätämistä vielä testailen. Jos ei sittenkään ala maistumaan hyvältä laitan myllyn jollekin kiertoon. Oikeesti mä arvostan makua enkä mitään väsäämistä.
Vs: Kahvimylly Jossain marketeissa on normijuhlamokkaakin papuina, sillä voisi ola helpointa metsästää sitä sen ominaista makua. Jääkö edelleen laihaksi? Myllyn säätöä tiukemmalle ja suurempaa purumäärää sitten vain.
Vs: Kahvimylly Luulenpa että tuotos tuollakin on lähempänä mutteripannun mokkaa, kuin espressoa. Ihmiset katselevat herkästi halvimman pään kahvilaiteita, vaikka kahvi se on joka tässä maksaa. Mulla menee vähän yli kilo kukaudessa näemmä nyt papua. Sanotaan 1200g/kk se on siis vuodessa 40en:n kilohinnalla 576e. Eli jos pitäisi kolme vuotta laitteita eikä pistäisi laitteisiin enempää kuin kahviin niin voisi ostaa joka kolmas vuosi 700e:n myllyn ja tonnin keittimen... Tuossa kai halvin, jolla voi saada jo jumalaisen espresson: http://shop.lagondola.it/product.php?pid=73&nav=mn Ok laite kotiin, jos haluaa räminää vivun tilalle: http://cafetoria.fi/eshop/fi/espressokeittimet/23-rancilio-silvia-espressokeitin-versio-2011-2012.html Itse suosittelisin kyllä n. samanhintaista, mutta kaikinpuolin tyrnempää vehjettä: http://www.elektros.it/fi/en/oscar_nuov_simonelli/macchina-da-caffe-nuova-simonelli-oscar-nera-vers-tanica-acqua.html ...ja joka laite vaatii käyttäjältään. Joka laitteella saa siis myös pahaa aikaiseksi. JA: joka laiteella saa taatusti pahaa, jos ei välitetä sitä kahvista. Jos ostaa Lidlin kumipolttopapua 10e/kg, niin pahaa tulee vaikka olisi ostanut tämän: http://www.stoll-espresso.de/la-marzocco-linea-mini-edelstahl.html ...mutta, jos tilaa tuolta, vaikka tätä, n30e/kg taatustituoreena, on oppimiskäyrä nopea ja kahvia kärttää vaimokin: http://www.pirkanmaanpaahtimo.fi/kahvi/intia-monsoon-malabar
Vs: Kahvimylly Kiitos, kalliilta vaikuttaa kahvin juontikin nykyisin. Taidan tyytyä mutteripannuun. Itselle kun riittää pikkukuppikin. Eikä cappuccino ole lempijuomiani. Se ihmetyttää vielä, miksi pavut näyttää maksavan enemmän kuin jauhettu sama...