Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Käytettyjen hintapyynnöt

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana Kona, 27 Tammikuu 2024.

 1. Kona

  Kona Well-Known Member

  1 154
  1 053
  113
  Olen varsin paljon ostanut ja myynyt käytettyjä kameroita, objektiiveja ja muita alan laitteita. Muutama huomio kuluttajien välisestä kaupasta:

  - vanhoja käytettyjä filmikameroita yritetään yleisesti myydä hinnalla, joka edellyttäisi, että laite on säännöllisesti huollettu ja täysin toimintakuntoinen. Kovin, erittäin harvoin kerrotaan, että laite on huollettu edes kerran, puhumattakaan säännöllisesti n. 5-8 vuoden välein. Kameran perushuolto maksaa helposti 200-300 euroa, ja täyshuolto yli 500 euroa. Toki laadukas laite on mekaanisesti sen jälkeen kuin uusi ja toimii ongelmitta helposti seuraavat 5-15 vuotta. Lisäksi on hyvä huomata, että ammattilaistason huoltoa on Suomessa todella vähän saatavissa eikä Euroopassakaan kovin paljon.

  - objektiivien suhteen tilanne on tietysti helpompi, mutta varsinkin vanhempien linssien ja kalliimpien osalta kunto olisi hyvä tarkistuttaa ammattilaisella ennen kaupantekoa. Se ei käy hetkessä, joten ostajan kannattaa tässäkin muistaa periaate: ostajalla ja maksajalla ei koskaan ole kiire…

  - uuden digikaluston, varsinkin runkojen myyjät harvoin ymmärtävät, että sen virhehankinnan hinta ei käytettynä koskaan ole se miinus 20% maksetusta ostohinnasta. Oikean hinnan voi tarkistaa tarjoamalla laitetta parille kolmelle toimijalle, jotka vielä ostavat käteisellä todella nopeasti arvoaan menettäviä digikameroita. Tällöin paljastuu, että sen oman vähän käytetyn digikameran käteishinta ei ole edes 50% siitä mitä itse 3 kuukautta sitten maksoin.

  Tämä viesti on tarkoitettu myyjille, mutta ennen muuta ostajille. Älkää nyt ihmeessä maksako ylihintoja käytettyjen laitteiden kuluttajien välisessä kaupassa!
   
  Sundo ja papetsu tykkäävät tästä.
 2. papetsu

  papetsu Active Member

  291
  148
  43
  Kirjoitat ihan asiaakin jutussa, mutta ylilyöntejä sitä näköjään sattuu mestarillekin, kolmen kuukauden käyttö ja -50%, ei nyt taida päteä Nikoni merkkisiin laatu kameroihin:)
   
 3. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  22 625
  3 164
  113
  Ei ihan, mutta siihen suuntaan. Esim. Nikon Z9 maksaa nyt 6000 euroa (No, 5999 :) ). Ostapa sellainen, ja saatat 3 kk päästä saada jopa 3500 egeä, siis hiukan yli puolet. En usko että enempää kuin sen 3500 €.

  Tehdaskunnostettuja 18 kk takuulla myydään nyt 4400 €.
   
 4. Kona

  Kona Well-Known Member

  1 154
  1 053
  113
  Hyvä ehkä tarkentaa, että kyseessä on käteiskaupat kuten esim. tällä foorumilla tehdään.

  Toki, jos olet ostanut tuon Saken mainitseman NikonZ9:n 3 kk sitten ja haluat vaihtaa sen ostoliikkeessä esim Rajalassa yhtä kalliiseen tai kalliimpaan laitteeseen, vaikkapa Leica M11 kameraan (ovh n 8700 €€), voit saada siitä vaihtolaitehyvityksenä vähän enemmän, aina tuonne viiden tonnin tasolle.
  Mutta käteiskaupassa mikään tuntemani ostajataho ei maksa siitä enempää kuin kolmen - kolmenjapuolen tonnin kantturoilla. Panttilainaamo ei sitäkään.
   
  SakkeM tykkää tästä.
 5. canonmk4

  canonmk4 Well-Known Member

  1 594
  561
  113
  voihan sitä käytettyjen laitteiden hintaseurantaa seurata alan kaupoista joita on Suomessa jonkin verran joissakin kaupoissa on käytetyistä arvioita kunnon mukaan? + Ebay ym. tietenkin nämä hinnat ovat vain suuntaa antavia omalle laitteelle ja arvio jonka arvoa voi pudottaa suoraan 20% tai enemmän jos haluaa että menee kaupaksi. Vintage laitteet ovat oma kastinsa mitä nämä Suomen Kameraliikkeet eivät harrasta, Leicat ja jotkut tunnetut merkit ovat poikkeus.
   
 6. papetsu

  papetsu Active Member

  291
  148
  43
  Käytän nettiä (Google selainta) tällä hetkellä Italiasta käsin koska talvehdin täällä.
  Google tarjoaa tehdas uutta Nikon Z9 runkoa useammasta paikkaa alle 4500€ kahden vuoden takuulla.
  Näitä tehdaskunnostettuja hintaan 4400 18 kuukauden takuulla en löydä ainuttakaan, yksi kappale löytyi Suomesta hintaan 4700€ mutta sekin oli myyty eli saatavuus nolla.
  Kona nimimerkille tiedoksi että ymmärsin kyllä sinun ensimmäisestä kirjoituksesta mitä tarkoitit;)
   
 7. Sundo

  Sundo Member

  95
  4
  8
  Olen hyvinkin samaa mieltä, vaikka aiempi vastaus sinne yhteen myynti-ilmoitusketjuun ei ehkä sitä tuonut ilmi. Toisaalta kannattaa muistaa että sille korkealle hinnalle voi olla jokin muukin syy kuin myyjän hölmöys tai yritys huijata. Joskus tulee kokeiltua kepillä jäätä ja lähtöhinta hieman korkeampi kuin odotettu myyntihinta, jääpähän tinkivaraa. Toisaalta olen myös pitänyt myynnissä kalustoa jolle saattaisi olla myöhemmin käyttöä tai jonka korvaavaa rompetta tullut sihtailtua mutta vaihtotarve ei ole akuutti. Tällöin hinnaksi tulee se jolla olisin valmis myymään, eikä minulle myyjänä ole silloin niin väliksi onko kukaan valmis sitä maksamaan.
   
 8. kto

  kto Well-Known Member

  2 540
  97
  48
  Eiköhän hintapyynti ja tarjous lopulta kohtaa toisensa.

  Itse olen ostanut ja myynyt paljon romuja ja kaikki ovat menneet. Nyt on toki sellainen tilanne, että esim. Leican kamerat tai Canonin viimeiset filmikamat ovat vielä myymättä. Ehkä "tonni" on liikaan New F-1 rungosta kaikilla etsimillä. Kuka tietää. Kameratorissa tai iiBeissä noikin olisi tuplat.

  Mutta noin yleensä, vähän ihmettelen kalliiden hintapyyntien ihmettelyä.
  Eihän sitä tarvitse ylihintaa maksaa.
  Ja jos kama on liian kallista ostajalle muutenkin, ehkä pitää harkita jotain lompakolle sopivampaa... ;)
   
  Sundo ja Jari_S tykkäävät tästä.
 9. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  3 070
  646
  113
  Täsmälleen olen samaa mieltä.

  Täällä foorumilla on vain tämä yksi ”kauppaneuvos”, joka ei noin yksinkertaista asiaa tunnu ymmärtävän. ;)
   
 10. Est

  Est Well-Known Member

  17 109
  1 825
  113
  Kumma harrastus spiidata jostain käytetyn rojun hinnasta. Jos liian kallista niin ei vaan osta tai tonkii jostain halvempaa.

  Onneksi itse ostelin jo ennen "kameratoreja" sen verran vanhaa fotorojua ettei enää niin tarvitse. Sekin pulju kohta ostanut - muutamankin kerran - kaikki Suomen käytetyt ja lopulta myy ulkomaille. Yksi syy hintojen nousuun ja sisäisillä markkinoilla jäljellä kohta enää muutama ylihintainen romu, joita ei kukaan kelpuuta - edes verkonpainoksi.

  edit. ;)
   
  Viimeksi muokattu: 28 Tammikuu 2024
 11. Kona

  Kona Well-Known Member

  1 154
  1 053
  113
  No, jos valokuvausfoorumilla käytettyjen laitteiden hinta-taso ja -pyynnöt on väärä aihe, senhän luulisi kertovan vain joko siitä, että laitteiden hinnat ovat melko lailla yhdentekeviä tai siitä että täällä on vaurasta porukkaa.
  Tunnen kuitenkin sen verran paljon valokuvaajia, että väitän ettei kumpikaan pidä paikkaansa.
   
 12. Est

  Est Well-Known Member

  17 109
  1 825
  113
  Aluksihan näyttää että nyt paljon kamaa maan markkinoilla kun ( melkein käytännössä yhden mestan ) kataloogit pursuavat jos mitäkin zenittejä... Oi tätä ostajan iloa!
  Kun niitä sitten myydään lähinnä Suomesta ulkomaille, vähenee tavara täällä ja muiden maiden, korkeammat hinnat, siirtyvät tännekin. Yhä vaikeampi löytää tolkullisen hintaisia kamoja, monista ( hieman harvinaisemmista, joita vuosia keräillyt) edes millään hinnalla vaikka jokin vuosi sitten oli hyvinkin ja kohtuuhintaisina.
  Lopulta, tottakai, joka jeppe pyytää, sienisistä perintöromuistaankin, yhä enemmän ja enemmän.
  Ja kun vintage on niin cool... "Eikä niitä enää tehdä" ;)

  Ja kaikestahan toki sopii " puhua "
   
 13. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  22 625
  3 164
  113
  Pentax taitaa aloittaa taas tuotannon. Olettavat, että kysyntää on.

  Screenshot 2024-01-29 at 13.41.55.png
   
  saloma-3 tykkää tästä.
 14. Est

  Est Well-Known Member

  17 109
  1 825
  113
  Niin .. tai "pentax ja pentax" mutta kuitenkin.
  Taitaa olla osa muuta lafkaa nykyään...
   
 15. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  22 625
  3 164
  113
  Niin, Ricoh sen taitaa omistaa.
   
 16. keegan

  keegan Well-Known Member

  8 267
  1 245
  113
  Jossakin vaiheessa tuo tieto oikaistiin niin, että tänä vuonna _ehkä_ tulee yksi pokkari. Tuotantopäätöstä ei ole tehty. Prototyyppi on valmis, siitä ei ole kuvia eikä oikeastaan mitään muuta tietoa kuin että se on pokkari ja että siinä on filminsiirtovipu (Pentax/Ricohin mukaan koska filminsiirtovipua on kiva käyttää ja siitä tuleva ääni on niin mukava (ihan totta!)).
   
  SakkeM tykkää tästä.
 17. Jari_S

  Jari_S Well-Known Member

  3 070
  646
  113
  Ei kai aihe sinänsä ole väärä, riippuu vaan siitä, miten siitä keskustellaan.

  Suoraan sanottuna, sinä Kona/mlphotic vaikutat mielestäni varsin itsekeskeiselle ja omahyväiselle ihmiselle, joka luulee itsestään kovin paljon.

  Olet kenties joskus yli 50 vuotta sitten opiskellut kauppatieteitä (??), ja sillä perusteella kuvittelet ilmeisesti olevasi edelleen kovan luokan ”talousguru”, sekä tietenkin huippuluokan valokuvaaja.

  Siksipä katsot oikeudeksesi mennä vaikka jonkun sinulle vieraan henkilön myyntiketjuun tällä foorumilla, ja rupeat siellä kehua retostelemaan, kuinka olet kuulemma aikanaan laajasti opiskellut tuotteiden hinnanmuodostusta, ja sillä perusteella katsot asiaksesi huomauttaa myyjälle, että hän pyytää tuotteestaan liikaa rahaa ja hintaa pitäisi laskea.

  Siis, mitä vit*ua se sinulle Kona/mlphotic kuuluu, mitä joku yksityishenkilö omista tavaroistaan pyytää?
   
  Esamursu tykkää tästä.
 18. Kona

  Kona Well-Known Member

  1 154
  1 053
  113
  Hyvä analyysi.

  Kyllä ne hintapyynnöt kuuluvat minulle varsin paljon, koska olen kommentoimieni laitteiden osalta varmasti tällä foorumilla yksi potentiaalisimpia ostajia.
  Kun nyt taustani vuoksi tunnen kommentoimieni laitteiden hintatason hyvin tarkasti, ja lisäksi kommentoimieni vanhojen filmilaitteiden osalta myös tarvittavien huoltotöiden hintatason, voin mielestäni hyvin ilmoittaa käteisostajana käsitykseni oikeasta tai realistisesta hinnasta.
  Eikös juuri tämmöinen toiminta ole ollut vuosisatoja ellei -tuhansia kaupankäynnin ydinaluetta.
  Vai onko niin, että julkisesti myytäväksi foorumille asetettujen laitteiden hintaa ei saa kommentoida julkisesti?

  Tarpeen mukaan teen ja olen tehnyt tilanteesta riippuen myös julkisen ostotarjouksen.

  En kysy etukäteen lupaa keneltäkään siihen, miten suhtaudun julkisesti foorumille myytäväksi asetettujen laitteiden hintapyyntöihin.
   
 19. Kona

  Kona Well-Known Member

  1 154
  1 053
  113
  Varmasti on kaikkien myyjien hyvä huomta, että kun tavaran laittaa tänne foorumille julkisestii myyntiin, kyseessä on julkinen myynti julkisella - voi hyvin sanoa - markkinapaikalla.

  Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa myynti-ilmoituksen havainnut voi ilmoittaa ostavansa laitteen, tehdä vastatarjouksen, voi tehdä vastatarjouksen tietyillä ehdoilla, voi ihmetellä hintaa tai pyytää tarkennusta hinnan perusteisiin, voi reagoida tarjoukseen täysin haluamallaan tavalla. Se, että ilmoittaa myynti-ilmoituksessa esim. Kommentit yv:llä, ei velvoita ketään mihinkään.

  Näin ollen myyjän vastuu korostuu: hinnan pitää olla oikealla tasolla, sen pitää vastata laitteen kuntoa, sen pitää tietysti tarkoin vastata myynti-ilmoituksessa kerrottuja faktoja/luonnehdintoja.

  Varsinkin vanhempien filmiajan laitteiden osalta pitää kertoa laitteen huoltohistoria, esittää tarvittaessa sertifioidut huoltotapahtumat. Laitteen huoltoriskiä ei voi siirtää ostajalle ellei sitä ole otettu huomioon myynyihinnassa. Ei edes ns tyhmempien ostajien kohdalla.

  Ostajan kannalta ydinasia on mahdollisuus reklamoida. Sitä ei kuluttajien välisessä kaupassa pääsääntöisesti ole, ellei kyse ole petoksen tunnusmerkit täyttävästä kaupasta.

  Ostajan on varminta hankkia käytetyt laitteet kauppaliikkeistä, jolloin myyjän vastuu on väistämätön.
   
 20. cedricfan

  cedricfan Well-Known Member

  974
  442
  63
  Ja jos nyt lisätään liikkeestä ostamiseen sekin hyöty, että silloin on mahdollisuus antaa vaihdossa jotain. Kameratorin kanssa toiminut itsellä hyvin, samoin JASsin kanssa, ja syksyllä Rajalankin kanssa onnistui.