Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Käytettyjen filmikameroiden pyyntihinnat

Keskustelu osiossa 'Filmikuvaus' , aloittajana Suolakala, 24 Maaliskuu 2020.

 1. Suolakala

  Suolakala Member

  284
  15
  18
  No mielestäni tuossa ei ole järkeä jos esimerkkinä Leica M6 TTL maksaa lähes yhtäpaljon kuin vähän käytetty MP. Ymmärrän että ne ovat arvokkaita ja syystä.
   
 2. forestgrapher

  forestgrapher Member

  151
  17
  18
  Katselin uusien Leicojen hintoja, täysin käsittämättömiä, minulla oli mm M 50 mm f1 ( huono ostos muuten), kallis se oli markka-aikaan, mutta hinta taitaa olla lähes 20 kertainen nykyversiolla. Toki nuo uusien hinnat vaikuttavat käytettyhin. Usein kuitenkin hinta nousee vasta kun uutta ei enää saa.
   
 3. Tuus4

  Tuus4 Well-Known Member

  2 165
  41
  48
  Se hinta minkä myyjä saa on oikea hinta.
   
 4. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 598
  719
  113
  On toki, mutta jos Mju-II:sta maksetaan liki 300 euroa, niin kyllä siinä ostetaan ensisijaisesti jotakin ihan muuta kuin valokuvauslaitetta. IMHO
   
  mlphotic tykkää tästä.
 5. forestgrapher

  forestgrapher Member

  151
  17
  18

  Joo, myin omani 30€. Oli joskus reisitaskukamerana, mutta laatu ei oikein riittänyt myyntikuviin niin heivasin laatikonpohjalle. Ongelmajätettä se minulle oli.
   
 6. jounitapani

  jounitapani Active Member

  629
  94
  28
  Jotkut kamerat vaan sopivat paremmin käteen ja silmälle -yksilöllisesti - mutta M4, Olympus OM ja Minoltan filmirungot ovat itselleni mieluisimmat.
  Ja niiden ergonomia, viimeistely ja mekaaninen toiminta sen tasoista ettei tänään enää tapaa.
   
 7. Suolakala

  Suolakala Member

  284
  15
  18
  M4 en ole päässyt ikinä käyttämään mutta M6 ja M6 ttl kameroita olen. Mikä tuossa M4:ssä on niin poikkeavaa verraten esim M6? Ja lisätään että tämä ei ole mikään piruilu vaan haluasin tuon tietää kun en ole noita päässyt vertailemaan?
   
 8. jounitapani

  jounitapani Active Member

  629
  94
  28
  Parasta on ettei siinä ole mitään elektroniikkaa. Ei happanevia paristoja. Ei värivaloja ;D
   
  Suolakala ja keegan tykkäävät tästä.
 9. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 598
  719
  113
  Minullakin on kaksi tuollaista kemeraa jotka eivät sähköä käytä yhtään. Ne ovat keskenään varsin erilaisia. Mamiya RB67 ja Fed-3:) RB67:llä olen kuvannut enemmän kuin yhdelläkään toisella filmikamerallani. Fedin ostin aikanaan itämailta matkamuistoksi, mutta ajoittain sitäkin verrytän.
   
 10. RB

  RB Well-Known Member

  8 282
  569
  113
  Nikon FM:kin on liikaa elektroniikkaa, ei toimi mittari.
   
 11. Tuojuk

  Tuojuk Well-Known Member

  987
  1 079
  93
  Mulla oli m6 muutaman vuoden ja nyt ollut m4 6 vuotta. M6 on kiva, mutta m4 on eri kaliiberia. Vaikea selittää, voi olla tunnepuolenkin juttu.
   
  keegan tykkää tästä.
 12. forestgrapher

  forestgrapher Member

  151
  17
  18

  Totta, siksi pitää olla myös Hasselblad. Ja toimii se FM kin ilman pattereita, jopa pidempään kuin kuvaaja.
   
 13. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 381
  439
  83
  Joo. Niinkuin täälläkin on muutama jo todennut, niin on hankala ymmärtää sellaista ajatusta kuin "väärä hinta". Yleensä järkevästi toimiva myyjä pyrkii mahdolisuuksiensa rajoissa maksimoimaan kauppahinnan ja ostaja minimoimaan. Kun molempien halu ja tarve tehdä sopimus kohtaa, syntyy kauppa.
  Yksittäinen kauppa voi toki aina perustua toisen osapuolen vähäiseen ymmärrykseen, mutta yleinen hintataso vähänkin laajemmassa markkinassa ei sentään koskaan. Miten täten syntynyt hintataso voisi olla "väärä", oli se sitten filmikamera, talo tai auto?
  Toki näin syntynyt hintataso vaihtelee ajan saatossa, niinkuin filmikameroidenkin kohdalla olemme saattaneet havaita, mutta kyllä se kysynnästä ja tarjonnasta tälläkin kertaa johtuu. Uusia vanhoja filmikameroita ei markkinoille voi tulla, vanhoja koko ajan vähän poistuu ja kysyntä tuntuu taas tässä ajassa tällä hintatasolla vaan pienesti kasvavan tai ainakin pysyvän vakiona, eritoten parempien laitteiden. Ei tarvita kummoista kauppatieteilijää miettimään miten hinnan käy, niin kauan kuin laitteiden käytettävyys, lue toiminta ja filmin saatavuus, pysyy kohtuullisella tasolla.
   
 14. forestgrapher

  forestgrapher Member

  151
  17
  18

  Tämä periaate lienee kaikille selvä, mutta mitä hintojen jyrkkä nousu tekee filmille kuvaamiselle? Alkaa vaikuttamaan siltä, että kameroita hankitaan keräilymielessä, ja keräilykameralla kuvaillaan vähän, jos ollenkaan. Tämä taas vaikuttanee filmien ja kemioiden myyntimääriin, eli lupaavasti alkanut elpyminen tällä saralla tyrehtyy tai hidastuu, juurikin esittämäsi markkinatalouden lainalaisuuden mukaisesti. Tämä minun mieltäni pahoittaisi.
   
 15. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 598
  719
  113
  Ehkä ei niinkään ole väitetty hinnan olevan väärä, vaan enemmänkin keskusteltu siitä, millä perusteilla kysyntä muodostuu ja mitä siitä seuraa.
   
  forestgrapher tykkää tästä.
 16. Kimo

  Kimo Well-Known Member

  12 528
  1 002
  113
  No onhan nuo filmikameroiden hinnat pompannut rajusti ylöspäin
   
  forestgrapher tykkää tästä.
 17. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  2 311
  1 206
  113
  Minusta aika hassu ajatus,että ihmiset toimisivat loogisesti. Esimerkkinä vaikka wc paperin hamstraus. Nyt jotkut tollot joutuvat myymään hamstraamaansa paperia alennuksella, kun pitää saada kotiin tilaa elämiseen.
   
  Suolakala ja keegan tykkäävät tästä.
 18. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  19 635
  1 392
  113
  Joissakin tapauksissa helppokin ymmärtää. Jos hintataso perustuu johonkin itse tuotteeseen ja sen käyttöön liittymättömään juttuun, vaikkapa somehypetykseen, on se sillä kertaa väärä. Vaikkapa Lidlin lenkkarit - hinta kaupassa realistinen 15 euroa, jossain sitten myynnissä satasen pyynnillä.
   
 19. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  6 829
  2 962
  113
  Aika paljon hintojen nousuun on vaikuttanut se, että keräilijöitä on markkinoilla kasvavassa määrin. Jos sijoitat ns arvokameroihin, joita ei enää koskaan valmisteta, voit olla varma että arvo nousee. Ja onhan niillä hienoa silloin tällöin myös ottaa muutama rulla, ja toimivuuden kannalta välttämätöntäkin. Hintatason nousu näkyy parhaiten esim. Leican tiettyjen mallien ja miksei Contaxinkin hintakehityksessä ihan jo vaikka viiden vuoden ajanjaksolla. Myös Nikonin joidenkin mallien hinta on noussut reippaasti. Paljon on tahtunut sinä 10 vuoden aikana kun on ollut mahdollisuus seurata kameratorin matkaa ja toiminnan laajentumista Suvantokadulta Pyynikintorin kautta Kyllälänkadulle.
   
  toanna tykkää tästä.
 20. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 598
  719
  113
  Uusklassinen koulukunta, mikä edelleenkin on taloustieteen johtava suuntaus, kuitenkin olettaa ihmisten tehdessään konkreetteja valintoja toimivan rationaalisesti.:)