Vs: Kännykkä mokkulana - nettiyhteyden jakaminen kotikoneelle Mikäli Järvisen Petteriin on luottamista, niin paremmassa turvassa ne tiedot siinä mobiililaitteessa ovat kuin varsinaisessa tietokoneessa. Ja miksipä ei ole luottamista. Muun muassa ohjelmat hankitaan valmistajien sovelluskaupoista.
Vs: Kännykkä mokkulana - nettiyhteyden jakaminen kotikoneelle Hanki https://www.f-secure.com/fi_FI/web/home_fi/f-secure-safe sillä hoituu kaikki laitteesi.
Vs: Kännykkä mokkulana - nettiyhteyden jakaminen kotikoneelle Elisa/Saunalahti tarjosi tuota samaa mutta tarjoishinnoin ja siitä kieltäydyin. Kotikoneen turva on varmaan niin kunnossa kuin ennenkin huolimatta nettitikun (mokkulan) vaihtumisesta kännykäksi. Onko joku sitä mieltä, että kännykällä ilman erillistä tietoturvaohjelmaa ei kannata hoitaa samoja juttuja kuin kotikoneella, pitänee miewttiä mitä sillä kännykällä tekee netissä ja toiseksi voisin katsoa mitä ilmaisia ohjelmia on tarjolla. Vai onko ne ohjelmat täysin samoja kuin muihin tietokoneisiin? Enpä ole koskaan maksanut näistä ja tuskin nytkään. ed. Jep jep. On eri ohjelma kuin kotikoneelle. Avast Mobile free
Vs: Kännykkä mokkulana - nettiyhteyden jakaminen kotikoneelle Avastilla on aina ollut ilmainen versio ja maksullinen versio. Niin näyttäisi olevan Mobilenkin suhteen: "Tämä uusin versio sisältää ominaisuuksia, jotka olivat aiemmin vain maksullisessa versiossa, mutta jotka ovat nyt täysin ILMAISIA". https://play.google.com/store/apps/details?id=com.avast.android.mobilesecurity&referrer=utm_source%3Davast.com%26utm_medium%3Dlink%26utm_content%3Dindex%26utm_campaign%3DAMS Luota johtavien Android-asiantuntijoiden kommentteihin ja tunne olosi turvalliseksi: Android Authority: "Paras antivirus-ohjelmisto parani juuri entisestään ... kukaan muu ei pysty vastaavaan." DigitalTrends.com: "Pieni jalanjälki, ei havaittavaa vaikutusta akunkestoon tai yleiseen suorituskykyyn." PCmag.com: "Vankka haittaohjelmasuoja. Laaja valikoima ominaisuuksia. Ilmainen." Kysymykseni oleellinen kohta oli kuitenkin tarvitaanko tällaista ohjelmaa lainkaan, jos hieman miettii mitä sillä kännykällä itsessään tekee ja käyttää pääsääntöisesti mokkulana.
Vs: Kännykkä mokkulana - nettiyhteyden jakaminen kotikoneelle No niin, uusi kännykkä toimii yhteytenä! Akku on täynnä, mutta USB-piuhalla kotikoneeseen on tuo yhteys, mikä saattaa tarkoittaa nyt sitten ylilatausta. Tai mistä sen tietää jos lataamisessa on älyä kuitenkin vähän enemmän. http://www.speedtest.net/my-result/5146780265 Kasvoi nopeus kivasti, kymmenkertaistui. Upload jäi tosi hitaaksi kuitenkin. Jopa hidastui vanhaan verraten, puolittui. Vertailuksi vanhalla mokkulalla 3G liittymällä näin: http://www.speedtest.net/my-result/5146791945 Nuo nopeudet ovat kyllä vaihdelleet päivittäin ja kellonajankin mukaan. Yöllö voi olla nopampaa. Täytyy seurata miten nyt vaihtelee 4G:llä. -------------------------- Uusintoja. 3G on Soneran verkko ja 4G Elisan. 3G http://www.speedtest.net/my-result/5146809394 4G http://www.speedtest.net/my-result/5146814828 Jaaha, mahtoiko nyt tehty puhelimen ohjelmistopäivitys vaikuttaa vai mikä, kun tuo upload parani. Nyt 4 Mb/s. http://www.speedtest.net/my-result/5146876116 Kokeilin vielä putkeen neljä kertaa. Keskimäärin download 20Mb/s (laski paljon äskeisistä) ja upload 2,5Mb/s Ja vielä 2 kertaa. Aivan on hetkestä kiinni, kuinka se menee. Nyt 44-48 down ja 3,3-2,0 up. Päätän raporttini Karjaalta tähän.
Vs: Kännykkä mokkulana - nettiyhteyden jakaminen kotikoneelle http://www.speedtest.net/my-result/5147079206 Suosittelemani vaihtoehto ;D
Vs: Kännykkä mokkulana - nettiyhteyden jakaminen kotikoneelle Kamat kantoon ja Karjaalle. Mobiililaajakaistan signaalin voimakkuus ja siten nopeus saattaa vaihdella isosti jo huoneenkin sisällä päätelaitetta siirrellessä.
Vs: Kännykkä mokkulana - nettiyhteyden jakaminen kotikoneelle Totta toki. Jäi kertomatta että mun vanhan nettitikun ja uuden kännykän sijainti oli kokeilussa samalla ikkunalla, muttei aivan samassa kohtaa. Tämä ikkuna on kuitenkin huonoin kolmesta kokeilemastani ja vaatii mokkulaan lisäantennin toimiakseen kunnolla (jotta edes pysyy 3G:ssä kiinni tauotta). Uusi laite pysyy kiinni verkossa samalla ikkunalla ilman mitään temppuja, vaikka palkit on siinäkin vähissä. En ole vielä kokeillut miten sijainti talossa vaikuttaa siihen. (Puutalossa on peltikatto ja näyttää siltä että sen alla ei ole hyvä ja on tuotava lähelle reunaa. Ikkuna vaikuttaisi myös paremmalta kuin umpiseinä. Päivällä on ollut hitaampaa kuin yömyöhään. Ehkä on samoin 4G:n kanssa.) Nyt menee näin. ping-down-up 17-35-3,3 15-40-3,6 15-38-3,6 15-28-4,1 15-34-3,6 16-34-3,4 Ja kun on jo keskiyö: 16-29-7,0 16-5-6,0 18-6-6,4 16-5-7,8 18-5-10,1 Jänskä pänskä vaihtelut. Noin klo 1. 25-50-4,2 29-51-3,0 33-50-3,2
Vs: Kännykkä mokkulana - nettiyhteyden jakaminen kotikoneelle Näinpä, siinä onkin kameroiden sijaan hyvä harraste. Wifiaitesijoittelun trauma ja taide.
Vs: Kännykkä mokkulana - nettiyhteyden jakaminen kotikoneelle Hyvin tuntuu toimivan. Lämpenemistäkään en ole havainnut. Sellainen juttu vielä, että ilmeisesti tietokoneen USB lataa pienemmällä virralla kuin töpseliin (seinään) liitettävä laturi. Kun mulla on USB-jako päällä, puhelin ilmoittaa että lataa hitaasti laturin/usb:n välityksellä. yhdistä tavalliseen laturiin ladataksesi. Melko hitaasti vajaa akku tosiaan täyttyykin siinä tilanteessa kun kotikoneella nettiä käytän. Tämä oli toivottua jotta vastaavasti akkua huonontavaa täyden akun latausta ei tapahtu niin paljon ja vähäinen latausvirta ei kai myöskään ole niin vahingollista ylilataustilanteessa. Aika näyttää, kuinka akku kestää. Voisinhan kotikoneeseen toki hankkia sen puuttuvan palikan jotta se löytäisi langattoman verkon. Silloin voisin jakaa yhteyden langattomasti ja vain tarvittaessa ladata akkua.
Vs: Kännykkä mokkulana - nettiyhteyden jakaminen kotikoneelle Kännykkälatureita on 1 ja 2 Ampeerin virralla. Jälkimmäiset sopivat tabletteihin paremmin.
Vs: Kännykkä mokkulana - nettiyhteyden jakaminen kotikoneelle Mun kännykän mukana tulleessa lukee 0,85A. Kuinka lienee tietokoneen USB:n kautta tuleva jota kännykkä herjaa hitaaksi. Edellisen kännykkän laturissa lukee 550mA ja sekin sopii uuteen kännykkään. Mikä tuon liittimen nimi oikein onkaan, micro vai mini usb... kyllä te tiedätte.
Vs: Kännykkä mokkulana - nettiyhteyden jakaminen kotikoneelle Joskus täällä töissä kun on noita tehokkaampia latureita tableteille ja vähemmän tehokkaita kännyköille, jotkut kyllästyvät kännykän rauhalliseen lataantumiseen ja latailivat aina tabletin laturilla.. puoli vuotta ja akku entinen, on käytännössä testattu seuraus, eli akun ikä lyhenee kun laturi työntää rajusti tavaraa. Tarkoituksella ovat varmaan tehneet kummallekin oman ja eri tehoisen.. Luulisin, mutta en toki tiedä? Tämä empiirinen koe ei käsittänyt kuin kaksi kännyä eri miehiltä..
Vs: Kännykkä mokkulana - nettiyhteyden jakaminen kotikoneelle Mulla on Swees:n USB-laturi, 5x2A. Laturin ja ladattavan laitteen välissä on (jo viestissä #28) mainitsemani) jännite/virta -mittari: http://www.ebay.com/itm/Dual-USB-Mini-Voltage-and-Current-Detector-Mobile-Power-USB-Charger-Tester-/151896859617?hash=item235dc223e1:g:ZvEAAOSwHQ9WWAgj Kun kännyn akku on täynnä, niin latausvirta putoaa nollaan. Ampere -nimisellä sovelluksella voi myös seurata kännyn akun latausta.
Vs: Kännykkä mokkulana - nettiyhteyden jakaminen kotikoneelle Niinhän nuo laturit kaiketi kaikki tekee, että lopettavat kun jännitetaso on saavutettu. Mutta miksi menee rikki johtuu kait siitä, että akku kuumenee kun saa virtaa enemmän kuin sen on suunniteltu saavat tms.?
Vs: Kännykkä mokkulana - nettiyhteyden jakaminen kotikoneelle Otin nuo ampeerimäärät auton tupakinsytytin laturista, jossa on iPadia ja kännykkää varten omat holet 1 & 2 A eli ne ovat toki suuntaa-antavia, mutta latureitahan nyt voi olla vaikka millä latausvirralla riippuen millainen latinki halutaan ja missä ajassa.
Vs: Kännykkä mokkulana - nettiyhteyden jakaminen kotikoneelle Puhelimissa tuo latauspiiri on siellä puhelimessa. Laturit on tyhmiä virtalähteitä vaan. Eli laite lataa mitä lataa, minkä virtalähde antaa myöden. Tietokoneelta ei useinkaan usb-portista irtoa kuin 500mA. Nykyään puhelimen mukana tulee yleensä 850 - 1500mA, varmaan jo 2000mA latureitakin. Nopea lataaminen akku kuumana lyhentää sen elinikää. Samoin aivan tyhjäksi syöminen ja jatkuvasti 100% varauksessa pitäminenkin.. Nää siis koskee litium-ioni- ja litium-polymeeriakkuja.
Vs: Kännykkä mokkulana - nettiyhteyden jakaminen kotikoneelle "In the USB 1.0 and 2.0 specs, a standard downstream port is capable of delivering up to 500mA (0.5A); with USB 3.0, it moves up to 900mA (0.9A). The charging downstream and dedicated charging ports provide up to 1500mA (1.5A). USB 3.1 bumps throughput to 10Gbps in what is called SuperSpeed+ mode, bringing it roughly equivalent with first-generation Thunderbolt. It also supports power draw of 1.5A and 3A over the 5V bus." Lähde: http://www.extremetech.com/computing/115251-how-usb-charging-works-or-how-to-avoid-blowing-up-your-smartphone
Vs: Kännykkä mokkulana - nettiyhteyden jakaminen kotikoneelle Oletetaanko että mukana on jonkin verran älyä? Ja tuo äly ja latauspiiri on siellä puhelimen puolella. Akkulatureissahan on nykyään jos jonkinmoista älyä tai sitten ei mitään. Esimerkiksi viimeisestä perinteinen lyijyakun laturi, joka perustuu muuntajaan ja siinä on analoginen mittari osoittamassa paljonko virtaa liikkuu. Laitteessa ei siis ole minkäänlaista ns. älyä. Uudenveroisella akulla mittarin neula vähitellen laskee lähelle melko lähelle nollaa eikä silti ole hyväksi akulle että se olisi siinä sitten kytkettynä edelleen päiväkausia.