Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Juulia

Keskustelu osiossa 'Kuvat ja galleriat' , aloittajana ALe, 27 Maaliskuu 2019.

 1. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  18 860
  1 000
  113
  Ed.: Jos nyt kumminkin pysyttäisiin tämän kuvan yhteyteen kuuluvissa aihepiireissä. (Fujihan on ihan hyvä kamera, jos ei oteta lukuun niitä 6-8 muuta merkkiä.)

  Jossakin kuvassa on se varjopuolen korkovaloksi tarkoitettu poppa aika hirveä - liian tehokas ja liian sivussa. Nämä kuvat tässä ketjussa ovat ihan kivoja, mutta esim DSCF4357 tai DSCF4362 on kyllä lasten pelotteluun sopiva :). (No, minähän olenkin varsin vanha pieru, enkä ole koskaan tottunut noihin varjopuolen posken valaisuihin. Maailma muuttuu, ja hyvä niin.)
   
  Viimeksi muokattu: 27 Maaliskuu 2019
  RB tykkää tästä.
 2. ALe

  ALe Active Member

  191
  95
  28
  Tuo kuvaussessio oli tosiaan itselle ensimmäinen studiossa ja siinä 2x8 minuutin aikana tuli testailtua muutamaa erilaista valaisua. Kuvia tuli reilu 70 kpl. Eli ei hirveästi ehditty säätää. Noissa esimerkkikuvissa tosiaan oli raju sivuvalo. Sitä toisaalta halusin testatakin. Pitäisi olla joku hunajakenno tms. millä saisi paremmmin kohdennettua.
   
 3. Est

  Est Well-Known Member

  14 396
  1 008
  113
  Jos nyt leikiteltäisiin ajatuksella että tällaisella foorumilla olisi "relevanttia" vain "auktorisoidut totuudet" (kenen toimesta sitä? Koulutus? Laumahypetys?) ja vain sellaisia esillä olisi, niin paljonkohan kirjoituksia mahtaisi kertyä?

  Mitä "hikeentymiseen" tulee niin se vaatisi että voisi tarkastelun alaiseen kirjoitelmaan suhtautua edes hieman vakavasti.
  --
  En kirjoittanut näkemyksiäni kuvasta sinulle.
  Mutta kerro toki, mistä olet eri mieltä.
  Yhdessä voisimme oppi jotain?

  Mukavaa illanjatkoa!
  - E
  ______________________
   
  Viimeksi muokattu: 28 Maaliskuu 2019
 4. JPu

  JPu Well-Known Member

  5 070
  67
  48
  Ikävän paljon tähän ketjuun tuli kommentteja joilla ei ole mitään tekemistä varsinaisen asian kanssa, eli muotokuvaamisen ja lopputuloksen. Minusta tuo kuva 2 on paljonkin parempi, esim Estin mainitsemasta paremmasta ryhdistä ja mallin asennosta. Ensimmäisessä eniten silmään pistää mallin pään asentio ja sitten ryhti, ei ollenkaan luonteva hänellä on mielikuva joka syntyy. Toinen selvästi luontevampi, vaikka malli ei näytä viihtyvän tilanteessa.

  Muotokuvaaminen ei ole vain valaisua. Iso osa on mallin ohjausta, pienempi osa on valoilla vaikuttamista ja valojen sovittaminen mallin ominaisuuksiin hyvän lopputuloksen saamiseksi. Johon toki liittyy kuvan tarkoitus ja miksi mallia kuvataan, miljöö ja taustat. Kuvalla pitäisi ilmaista jotain ja jos ei ole mitään tarkoitusta (paitsi oppiminen), niin silloin voi yrittää ilmaista malli parhaimmillaan, johon tarviotaan mallin kanssa keskustelua tai intuitiota miten hänet parhaiten esittäisin.. Taustat ja miljöön voi käytännössä häivyttää pienellä aukolla ja sopivalla polttovälillä. Ei ole mikään ihme, että muotokuvia usein kuvaataan aukolla 1.2 tai 1.4 ja polttovälillä 85-100mm, koska silloin kaikki muu kuin silmät pehmenee vähemmän merkitseviksi. Suurin taito on ottaa muotokuva niin, että myös miljöö ja tausta vahvistaa sanomaa ja kuuluu olennaisena osana mallin henkilöön.

  Nuo ovat asioita jotka eivät ole kiveen kirjoitettuja, vaan ajateltavaksi kuvatessa tai siihen valmistautuessa. Esim kyseinen malli luultavasti olisi parempi kuvata siten, että veisi varjon sille puolelle, jossa hänellä on tuo persoonallinen luomi (joka minusta nostaa häntä, erottaa muista), mutta yleensä asia jota ei ehkä kannattaisi korostaa. Mallia kannattaa myös kannustaa tai jututtaa, että saa vakavan ilmeen sijasta herkän hymyn, kukaan ei kameran edessä hymyile luontevasti, ellei auteta, paitsi paatunut ammattilainen ja silloin hymy ei enää ole hymy, vaan naamio. Hänessä on paljon potentiaalia, jota kannattaa jatkossa yrittää löytää. Laita varjo toiselle puolelle ja kehu/imartele, jos oma tyttöystävä, halaile välillä ja kehu koko ajan!

  Yleensä ihminen onnistuu paremmin jos vartalo on suora ja hiukan kääntynyt ja pää lievästi kallistettuna, jos et tiedä kumpaan suuntaa olisi parempi, pyydä molemmat, yleensä jompi kumpi suunta on toista parempi. Kuvauskorkeus on pääsääntöisesti paras olla sama kuin mallin korkeus, mutta ei aina, kokeile, hae paras ja kuvaa kaikki, myös se onko mallin hartiat suorassa vai kääntyneenä vaikuttaa, kokeile kaikki suunnat niin se paras löytyy. Kun kuvaat tarpeeksi alkaa nuo yksilölliset "parhaat" asennot löytymään kokeilematta ja muutamalla kuvalla selviää, mutta alussa ei ole muita keinoja kuin ottaa paljon kuvia eri asennoista ja miettiä etukäteen mitkä kaikki olisi hyvä kuvata.

  Katsele muotokuvia joita on netistä/valokuvanäyttelyistä löydettävissä ja mieti sekä analysoi mikä niissä viehättää, mikä ei ja miksi. Mieti mikä asia sinusta tuntuu hyvältä, niin löydät syitä asioille ja ehkä oman linjan, mikä juuri sinulle on "vahva" tapa ilmaista ihmisestä se paras kuva ikinä!
   
 5. Est

  Est Well-Known Member

  14 396
  1 008
  113
  Siis... laitat tykkäyksen vittuilukommentille, jossa todetaan ettei kommenteillani ole mitään oleellista tekemistä kuvan sisällön kanssa mutta sitten kirjoitat että oletkin joidenkin kommentointieni kannalla itsekin?
  Oletko ensimmäisen kuvan kommenteistani siis täysin eri mieltä mutta toisesta ainakin osin samaa mieltä vai - mitäkö?
  Kryptistä... Tai oikeastaan ei edes sitä.
   
 6. JPu

  JPu Well-Known Member

  5 070
  67
  48
  En tiedä muusta kuin, etten pitänyt mirrorin ja mpholicin vuodattamista asioista ja en pidä tästäkään kommentoinnin kommentoinnista kuvaketjussa, koska se hukkaa varsinaista asiaa, siksi tuo oli vain pikkukommenttina varsinaisen kommentin alussa. Turhaa nokkimista kommenteista joka ketjussa, ei oikesti kukaan kaipaa. Ei siis kohdistunut tällä kertaa ollenkaan sinuun tai mihinkään minkä kirjoitit. Kuvaketjuissa olisi ehkä viisainta ihan meidän kaikkien olla kommentoimatta joutavuuksia ja keskittyä vain itse kuvaan ja sen luomiseen liittyviin asioihin. Laitoin tykkäyksen luultavasti Kapalle, koska riippumatta kuvasta ja siitä toisesta, niitä vaivaa sama ongelma.
   
 7. Est

  Est Well-Known Member

  14 396
  1 008
  113
  jpu tykkaa.JPG
  No siis siksi ainoastaan kysyin koska olet laittanut "tykkäyksen" kommentille joka on ristiriidassa kirjoituksesi kanssa.
  Aihe ei kiinnosta muuten pirun vertaa mutta onko siis vahinko vai tsoukki että et pidä jostain kommentista ja laitat sille kuitenkin - edellisellä sivulla - "tykkäyksen".
  Yritin vain - kunniotuksesta kirjoittajia kohtaan - ymmärtää, mitä he tarkoittavat. Ei se ole epäoleellista mitenkään.
   
  Viimeksi muokattu: 28 Maaliskuu 2019
 8. JPu

  JPu Well-Known Member

  5 070
  67
  48
  Ehkä kuljet liian syviä polkuja täällä netissä. Jos luit tuon mun kirjoituksen, lue se uudestaan, unohda tykkäykset ja muu, lue se uusin silmin ilman ennakkoajatuksia tai muutakaan. ihan vaan yksittäisenä asiana. Harvoin kirjoitan mielikuviani muutenkaan, mutta tuossa tuli asiaa pohdittua. Annat liian monen asian vaikuttaa itseesi, ei kannata, ei sinua kukaan dissaa. Kokemukseni mukaan olet ihan mukava mies, eikä me olla riidoissa tietääkseni. Ja itseasiassa kohdistin viestini aloittajalle!
   
 9. Est

  Est Well-Known Member

  14 396
  1 008
  113
  Äh...
  Aikamoista. Mystistä :)
  Sanattomaksi vetää. Öitä.
   
  JPu tykkää tästä.
 10. JPu

  JPu Well-Known Member

  5 070
  67
  48
  Ok vastaan vielä, kun kerta haluat..

  Pidin kommentista, jossa sanottiin, ettei näillä tekijöillä ole olennaista merkitystä kuvan kannalta ja pidän edelleen. Koska vain rivi missä sanotaan mallin kallistuksesta on se, mitä pidin mainitsemisen arvoisena, kaiken muun näen ihan turhana ja sivuseikkana kuvan kannalta. Asioita jotka voi huomata, vaikka niiden merkityksellä ei olisikaan merkitystä, kun malli ei ole parhaassa mahdollisessa asennossa ja parhaiten esiin nostettuna. Epäolennaisia yksityiskohtia, joita et olisi itsekään havainnut jos/kun malli olisi esitetty paremmin. Kyseessä oli ensimmäinen studiokuvauskerta ja silloin ei ole asiat kokonaan hallussa. Kokeneemman ei pidä sortua luettelmaan asioita, joilla ei varsinaisesti ole kuvan parantamisen kanssa paljoakaan tekemistä.

  Koska tämä kritiikkisi kommentista pitämisestä tuntuu olevan niin tärkeä, että haluat jatkaa sitä keskustelua, vastaan. Ihmettelen vaan mistä nuo poimit ja miksi? Miksi et keskittynyt muotokuvaamisen peruselementteihin, vai oliko ne ehkä kuitenkin asioita jotka eivät olekaan sinun vahvalla alueella ja ei niin tuttua? Miksi siis ottaa niin vahvasti muiden tykkäämiset, jos ei genre ole tuttu? Tekisi mieleni kysyä kuinka monta studiokuvaa mallin kanssa kahden olet itse ottanut, mutta en kysy, mitä se minulle kuuluu.

  Joka kuvaaa joka esillä on saa kommentoida varsin vapaasti, ketään loukkaamatta, mutta perusteluita ei näkynyt miksi tuon listan teit ja miksi sinusta nuo oli tärkeitä asioita, vaikka ainakin kaksi, minä ja mpholic ne nähtiin aivan asiaan liittymättäminä yksityiskohtina. Toki tuo lauseen allekirjoitan, ettei malli ollut hyvässä asennossa.

  Hyvää yötä vaan sinullekin ja ilman tappelua toivon. Vastasin vain kun ihmettelit tuota minun tykkäämistäni, joka ei ollenkaan ole ristiriidassa siihen mitä kirjoitin, päinvastoin, nostin ihan muita asioita, minusta oleellisempia vaikkakin eri näkökulmasta. En siis dissaaa pointtejasi, vaikka en niitä allekirjoittaisi.
   
 11. Est

  Est Well-Known Member

  14 396
  1 008
  113
  Arvostan vaivannäköäsi.

  Kait se on sitten uskottava että noinkin voi asiat nähdä.
  Itse näen toisin, enkä kantaani ole muuttamassa.

  Kirjoittaessani en - tietenkään - voinut tietää kuinka paljon kuvaaja on studiossa kuvaillut, siitä sain lukea vasta hieman myöhemmin.
  Itse olen opiskellut enemmän maalaustaidetta ja monet muotokuvamaalaamisen periaatteet voi luovasti soveltaa myös muotokuvien valokuvaukseen. Valaisusta, sommittelusta ym. lähtien. Koulutukseltani olen kuvataiteilija.
  Valokuvausta olen harrastellut vasta päälle nelisenkymmentä vuotta.

  Arrogantti ja veemäinen tyyli (ei koske sinua) ei ansaitse mitään kannustusta eikä kehuja, sama kuka niitä harrastaa.
  Tässäkin ketjussa sellaista oli. Sellaisen vuoksi jäi taas paljon asiaa kirjoittamatta. Trolliukkojen kanssa ei jaksa enää vääntää.

  Jatkoja.

  Edit: "Fuji on erinomainen kamera ihmisten kuvaamiseen"
   
  Viimeksi muokattu: 28 Maaliskuu 2019
  JPu tykkää tästä.