Vs: Juovuskissa!! Nämä kaksi jallupulloako oli se sielunvihollisen maksu (viittaus toiseen säikeeseen)? EDIT Eihän se nyt sitten niin hirveän halvalla mennyt.
Vs: Juovuskissa!! Hehe... ei sentään. Voitelua "haavoille" ja mielelle <SIZE size="1"]"Here we are, trapped in the amber of the moment. There is no why." - Kurt Vonnegut -</SIZE>
Vs: Juovuskissa!! Vehnäoluet ovat yleensä ainakin melkoisia gluteiinipommeja. Tälläistä tällä kertaa. Olkoon sitten vaikka Schweinsteigerin kyyneleitä.
Vs: Juovuskissa!! Kysymys... puutarhassa on pari luumupuuta täynnä tummia luumuja. Ajattelin säilöä niitä viinaan, kun ei kaikkia ehdi/jaksa suoraan puusta syödä. Suoraan varastosta löytyisi mm. konjakkia (ihan vaan VSOP, ei mitään XO:ta tai sentaista), calvadosta, votkaa, doppelkornia, viskiä (ajattelin kanadalaista, mikähän sen nimi nyt olikaan, tai ehkä Jack Danielsia, en single maltia) joita voisi mielestäni ajatella. Gin, absintti ja erilaiset hedelmä- ja marjageistit ynnä grappat yms eivät mielestäni oikein natsaisi. Calvadoskin taitaa olla hiukan rajatapaus. Mutta mitä arvelee raati - mikähän tuosta listasta sopisi parhaiten luumujen säilöntäaineeksi? Topi
Vs: Juovuskissa!! Konjakki ei ole suosikkijuomani mutta uskoisin sen sopivan parhaiten tähän tarkoitukseen.
Vs: Juovuskissa!! Maustetut (Gin, absintti, hedelmä-jutut) eivät mielestäni luumuihin oikein sovi. Grappa ja doppelkorn ovat siinä ja siinä, nauttisin ne kuitenkin sellaisenaan, tai korkeintaan puolikkaalla luumulla ja sokeroimatta varovaisesti maustaisin, ettei peittyisi hieno pontikan aromi. Calvados ja konjakki sopivat hyvin, mutten niitäkään tuhlaisi, calvadosta ainakaan, konjakki jos sellaista, ettet sitä tule juoneeksi tai hinnan puolesta sääli, niin sekaan vaan. Votka sopii hyvin. Viski käy myös, JD on minusta tosin aivan kamalaa, mutta ehkä sekin riittävällä sokeroinnilla pyöristyy. Savuista viskiä en luumuihin sotkisi. Olen "säilönyt" luumuja, kriikunoita ja kirsikoita kossuun, jalluun, halpaan brandyyn ja viskiin, toisin sanoen valmistanut likööriä, eli sokeroinut reilusti myös. Kokeile pienempiin purkkeihin, minullakin on ollut joinain vuosina useampia sotkuja kokeilussa. Hyvää on tullut, kaikista kombinaatioista, aina
Vs: Juovuskissa!! Joo, eiköhän se konjakki ole tällaiseen "perinteinen" säilöntäaine. Sokeria sekaan ja mahdollisesti muita mausteita, vaikka kanelia? Näyttäisi VSOP Martellia olevan tuo leka ja kun ei muuten tule väkeviä juotua, niin menköön tähän. Toisaalta löysin myös toisen pullon calvadosia, joka ei ole XO-laatua kuten ensin havaitsemani lekkeri. Jospa sitä kokeilisi jossain vaiheessa kirpeistä omenoista tehtyjen siivujen ja sopivan maustesatsin kanssa. Tumma rommi voisia olla luumujen kanssa mielenkiintoinen, mutta kun sellaista ei nyt ole enkä viitsi erikseen ostaa. Olisi kai pitänyt vuosi sitten ostaa Tallinnan kanootista lekkeri Ron de Jeremyä, kun moista silloin hypistelin. Mainitsemani kanadalainen viski on Black Velvet ja se on muistaakseni sellaista helposti särvittävää lientä, jota voisi myös luumujen kanssa kokeilla. Ardbegia ei oikein viitsi, se on kuitenkin niin turpeen ja savun makuinen, ettei se oikein tuohon käyttöön sovi. Sitten vain purkkeja etsimään... Topi
Vs: Juovuskissa!! Oma luumuzydeemi on nyt tekeytynyt reilun viisi viikkoa; pitäisiköhän maistaa yksi luumu. Hölväsin siis siis konjakkia luumujen päälle ja laitoin mausteeksi tummaa sokeria ja kanelia. Topi
En mä neiti vaivaa päätäni tän enempää sun drinksujes vuokisi, muista laittaa lasiin sellainen kiva sateenvarjo, kun otat kuvan. Miehet juo kossun kossuna