Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Joutsenkaula kameraan

Keskustelu osiossa 'Muut kameravarusteet' , aloittajana Kasimir, 26 Helmikuu 2019.

 1. Kasimir

  Kasimir Well-Known Member

  9 584
  279
  83
  Mistä löytäisi joutsenkaulaa kameraan, siis sellaista, joka kiinnittyy lisälaite/salamaistukkaan ja toisessa päässä klipsi, johon saisi mustan läpykän. Tämä siis korvaisi jotenkin kompendin esim. fieldissä. Salamaselänne noita myi ennenvanhaan. Omani on aikojen saatossa mennyt rikki ja kadonnut. Mikrofoneihin noita saa, mutta eivät sovellu kameravehkeisiin? E-bay saattaisi auttaa, mutta kun en tiedä englanninkielistä nimeä (taaskaan).

  Kapa
   
 2. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 030
  176
  63
 3. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 030
  176
  63
  Näyttää kulkevan myös nimellä french flag, joten googleen voisi laittaa
  flex arm french flag
   
 4. Kasimir

  Kasimir Well-Known Member

  9 584
  279
  83
  Jos tuon kysymykseni enimmäisen virkkeen lukisi ymmärryksellä, niin voisi vastata kysymykseeni, eikä esitellä viimeisessä virkkeessäni olevia härpäkkeitä. En lähde piirtämään, mutta selkokielellä: Jäykäntaipuisa letku, jonka toisessa päässä hauenleuat ja toisessa kameran salamakenkään/lisälaiteistukkaan sopiva kiinnike.

  Kapa
   
 5. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 305
  45
  48
  Englanninkielinen avaintermi on "flex arm". Kokeile googlen kuvahakua vaikkapa termeillä "photography flex arm". Pääsikö tuolla kiinni etsimääsi lisätarvikkeeseen.
   
 6. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 030
  176
  63
  Just noilla hakusanoilla löytyy sellaisia. Hae äläkä inise... :)
   
 7. jaska26

  jaska26 Member

  96
  14
  8
 8. Kasimir

  Kasimir Well-Known Member

  9 584
  279
  83
  Kiitos vastauksista. Osaan etsiä, mutta en löytää. Haussa sellainen, jonka toisen pään saisi suoraan salama-/lisälaiteistukkaan. Toisessa päässä hauenleuat. En inise, yritän vain löytää. Kaikenlaista on tarjolla, mutta en ole löytänyt vielä toivomani. Salamalta noita löytyi aikoinaan.

  Kapa
   
 9. Aladdin

  Aladdin Member

  75
  16
  8
  Yritin katsella ebayn ihmemaailmasta tuollaisia, mutta tarjonta näytti vähän heikolta. Varsinaisia siroja joutsenkauloja ei näkynyt, eli taitaa mennä omatoimiseen virittelyyn. Jos se vielä pitäisi kiinnittää kameran varustekenkään niin ei saisi painaakaan kovin paljon. Pystyisikö noihin virittelemään jotain?: (Klipsin kiinnityksenhän joutuisi tekemään jollain poppakonsteilla)

  Flexarm mit Hot Shoe Adapter und YS-Anschluss für Unterwassergehäuse 600.H12BK | eBay

  11" Adjustable Friction Articulating Magic Arm for DSLR Camera LCD Monitor LED 7 | eBay
   
 10. jaska26

  jaska26 Member

  96
  14
  8
  Jos tarkoitus on käyttää vartta ainoastaan hyvin kevyen heijastimen kanssa, sen voisi varmaan rakentaa esimerkiksi jostakin kevyen valaisimen, suurennuslasin tai pöytämikrofonin tms. taipuisasta varresta, jos löytäisi sellaisen ylimääräisenä jostakin. Uutta suurennuslasia tuskin sentään kannattaa ostaa romutettavaksi. Salamakenkään käyvän palan, jossa on päällä 1/4 tuuman uroskierre saa Digitarvikkeesta. Sitten on vain keksittävä miten nämä yhdistää ja minkälaisen pyykkipojan ja miten saa kiinnitettyä varren toiseen päähän. Tästä nyt ei varmaan ole paljon apua, mutta itse kun olen rakentelija, jolla on tapana etsiä uusia käyttötarkoituksia milloin millekin romulle, niin jotakin tällaista tuli mieleen.
   
 11. Kasimir

  Kasimir Well-Known Member

  9 584
  279
  83
  Siinähän se. Eikä tarvinnut enää inistä kun oli ihminen, joka ymmärsi tarpeeni. Kiitos. Taitaapa mennä tilaukseen.

  Kapa