Vs: Johtuuko ylinopeudet liian matalista rajoituksista? Ei noin pienestä ylityksestä sakkoja saa, korkeintaan huomautuksen. Kyseinen kamera valvoo myös punaisia päin ajamista, joten todennäköisempää on, että kyse oli "vanhoista vihreistä".
Vs: Johtuuko ylinopeudet liian matalista rajoituksista? Tossahan on prosentuaalisesti enemmän ylinopeutta kun mulla, 83km/h 80km/h alueella, en saanut sakkoja, mutta varoituksen kylläkin. Vanhoista vihreistä tuli mieleen, kun eilen hain tyttären treeneistä, niin taas kerran joku päätti ajaa just ja just keltaisilla, ei siinä mitään, mutta kun sen jälkeen kiihdyttää yksi vielä läpi punaisilla. Tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus tänä päivänä, ainakin täällä Helsingissä, että punaisia päin ajetaan surutta. Vaikka viereisellä kaistalla on jo joku valoissa.
Vs: Johtuuko ylinopeudet liian matalista rajoituksista? Saattaa olla mahdollista. En tentannut niin hyvin, mutta nopeuden ylitys vaikutti mitättömältä.
Vs: Johtuuko ylinopeudet liian matalista rajoituksista? Vanha sanontahan kuuluu, että Helsingissä on mahdotonta ajaa liikennevaloista viimeisenä.
Vs: Johtuuko ylinopeudet liian matalista rajoituksista? Punaisia päin ei kannata ajaa. Menee aina päiväsakkopuolelle, about 10-11 kpl, riippuen tilanteesta. Tulee aikaa myöten melko kalliiksi - no, sitten ei kerry enää kustannuksia, kun korttia lainataan.
Vs: Johtuuko ylinopeudet liian matalista rajoituksista? Tuntuu olevan sääntö myös muualla maassa ja tutkimusten mukaan vain yleistymään päin viime vuosina. Punaisia päin ajaminen on sikäli mielenkiintoinen rikkomus, että 90 prosenttia autoilijoista pitää sitä kuitenkin erittäin vakavana tai vakavana liikennerikkomuksena (lähde Liikenneturvan asennekysely).
Vs: Johtuuko ylinopeudet liian matalista rajoituksista? Alinopeus ei taida olla rikosoikeudellisesti relevantti käsite Suomessa, mutta muistaakseni esim. Saksassa voi saada sakot jos ajaa liian hitaasti motarilla. Tosin ei sitä sielläkään taideta 'alinopeudeksi' kutsua vaan muun liikenteen haittaamiseksi.
Vs: Johtuuko ylinopeudet liian matalista rajoituksista? Ei kannata ei, se on muistaakseni aina päiväsakkoja ja päiväsakot määräytyy metrien mukaan, eli monta metriä liikennevaloihin oli, kun valot vaihtuivat punaisiksi.
Vs: Johtuuko ylinopeudet liian matalista rajoituksista? En tiedä rajoitetaanko Saksassa bahnoilla liikennevälineitä. Suomessa motarille ei saa hitalla värkillä mennä. Alinopeuksista puhuvat usein ne, jotka haluavat itselleen enemmän vapautta ajaa ylinopeutta, mutta muille vähemmän vapautta valita nopeutensa ;-) Mantiellä on esim satasen alueella liikenettä jotka ajaa 120, sitten on satasta ajavat, ja mittarisatasta ajavat, sitten on 80 kyltillä varuistetut, on mopoautoa, on skootteria jne, joista moni ei saa eikä saadessaankaan kulje satasta. Jos nämä tasapäistävät vapaudentavoittelijat haluavat, että kaikki liikuu samaa vauhtia, niin kannattaa vaihtaa junaan. Vaunussa voi vaikka päärryyttää niin luulee ajavansa itsekin hiuka ;-)
Vs: Johtuuko ylinopeudet liian matalista rajoituksista? Kyllä Saksassakin rajoitetaan ajonopeuksia, mutta ensisijaisesti liian alhaisia nopeuksia . Autoa ei saa myöskään ruveta itse remppailemaan tien sivussa, vaan pitää soittaa aina tiepalvelu paikalle.
Vs: Johtuuko ylinopeudet liian matalista rajoituksista? Tai sitten välilä Joensuu-varkaus, naapurin isäntä lähtee sillä myrkynvihreällä Ladalla, naapurin Hilmaa tapaamaan, mihinkäs sitä keskellä päivää kiire. Päräyttää Ladallaan siihen satasen rajotukselle, ajelee hissukseen 50km/h, ja varsinkaan vaivautumatta eirityisemmin kiihdyttämään. Aiheuttanut muutaman kerran sydämentykytyksiä, kun sellainen ilmestyy mäen-nyppylän takaa eteen.
Vs: Johtuuko ylinopeudet liian matalista rajoituksista? Veikkanpa vaan, että jos kaikille nykyautoilijoille annettaisiin alle 60/70-luvun autot, olisivat liikennevahinkotilastot kertaluokkaa karmeampaa luettavaa kuin nyt. Kaikki uudehkotkin mallit ovat täynnä ajaonvakautustekniikkaa, vedon siirtoa puolelta toiselle, edestä taakse (neliveto) ja niputtain valoja, jotka herjaavat heti kun mennään ns. turvallisen rajan yli. Jos kolari/ulosajo sattuu, ovat joustavat rakenteet aivan toista luokkaa kun Toyoto Corollalla vm. 71 tai kuplavolkkarilla. Naamalle paukkuvat tyynyt pelastavat ihmisiä, samoin kuin kasaan taipuvat ohjauspyörät ym. ym. Keksintöjä lähes loputtomiin. Peltiä paukkuu silti päivittäin kun esim. Kehäteillä on aina usemmallakin kuskilla niin kiire, ettei sitä kolmatta kaistaa löydy kuin edelläajavan takakontin päältä.
Vs: Johtuuko ylinopeudet liian matalista rajoituksista? Nimenomaan. ABS-jarrut, ajonhallintasohjelmistot, paremmat renkaat ja - alustat ovat tehneet ajosta ennen näkemättömän helppoa. Siksi sitä aina jaksaakin ihmetellä, miksi autoilua verotetaan niin rajusti ja samalla pidetään suomalainen autokanta Euroopan vanhimpana, vaikka turvallisuussyyt puoltaisivat nopeampaa kiertoa. Erityisesti täkäläisten ajo-olosuhteiden ollessa myös Euroopan haastavimmasta päästä. Ei kai sillä turvallisuudella sitten virallisen agendan ulkopuolella sitten niin väliä ole.
Vs: Johtuuko ylinopeudet liian matalista rajoituksista? Melkein jokainen onnettomuus on jonkun kuskin aiheuttama, yleensä ajetaan lujempaa kuin olosuhteet tai taidot edellyttäisivät, ikävintä siinä on se, että useasti siinä kärsii viatonkin. Valmis maailma, mihin on niin kova kiire
Vs: Johtuuko ylinopeudet liian matalista rajoituksista? Näinhän se on, useimmiten, mutta onhan niitä useita liikenneonnettomuuksia raportoitu jopa TM:n sivuilla jossa juuri kortin saanut hienolla autolla autokoulunsa käynyt pojankloppi ajaa muille näyttääkseen, jollain halvalla romulla kun muuta ei irti saanut, pahimmassa tapauksessa ne kaverit kyydissä, syvälle metsään ja se oli sitten siinä. Sakko renkaat, jarrunesteet vanhoja, nivelissä klappia, iskarit sököt, ja koriturvallisuus alle arvostelun jo uutena, saatikka nyt ruostuneena, siinä ne ainekset on ja näillä ajaa nimen omaan ne nuoret niin lujaa kuin pääsee. No, myönnän, sillä hyvälläkin autolla koeteltaisiin rajoja jotka lopulta löytyy, mutta ero autolla ja autolla on kyllä huima.
Vs: Johtuuko ylinopeudet liian matalista rajoituksista? Aika moni sitä on nuorena hölmöillyt liikenteessä mutta ehkä sen unohtaa vuosien varrella,minä ainankin olen sekä prätkällä ja autolla mutta ne ajat ovat ohitse onneksi. Minusta kun tuntuu,että monet ihmiset kaipaavat vaaroja ja riskejä elämäänsä oli ne sitten millaisia hyvänsä oppirahat voivat kyllä olla sitten karmeat usealle osapuolelle kuten kävi eräälle kaverilleni aikoinaan jossa syytön tyttö kuoli hänen kyydissään.
Vs: Johtuuko ylinopeudet liian matalista rajoituksista? Mun on tunnustettava, että olin nuorena varmaan onnekas, koska toilailujeni johdosta ainut kärsinyt osapuoli olin minä itse, vasen käsi poikki, tosin siinä kolarissa oli vastapuoli väärässä, mutta ison ameriikan raudan ja kevarin kohtaamisessa ei paljon vaihtoehtoja ole. Jo ennen sitä ajoin iskän Solifer Exportin traktorin peräkärryn alle, se kun tuli yllättäen tien sivusta eteen, keli oli loskainen (olin lauantaiaamuna ennen koulun alkua kokeilemassa uusien nastarenkaiden toimintaa ja tilanne niin yllättävä, että en mahtanut sille mitään. Traktorikuski ei edes huomannut tilannetta vaikka hänen vika olikin, koko keula piti uusia. Ekan iskän Minin ajoin ympäri muutaman kierroksen, oli aika rusina, mutta runko kai sittenkin suora. Tämä onnettomuus oli kylläkin bussikuskin syytä, mutta jääköön selittämättä. Toisen kerran ajoin iskän Minin tieltä väistäessäni vastaan tullutta Simcan Beaulieta ja katon kulma siinä kallionleikkauksessa meni uusiksi. Kolmannella kerralla munin ihan itse, eli ylikovaa jäisellä asfaltilla ja liukuen päin katukivetyksiä niin, että Minin takapyörä taittui alle lappeelteen. Mutta kuten sanoin, helkkaristi onnea joka tilanteessa mukana
Vs: Johtuuko ylinopeudet liian matalista rajoituksista? Tapani Kansakin ällisteli sakkojaan ja totesi, että hänen pitää saada ajaa lujaa koska hänellä on hyvä auto ;-D