Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Johtoajatus kateissa

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana virus, 22 Kesäkuu 2005.

  Ei synny mitään, ei yhtään mitään. En voi väittää, että aikaisemminkaan olisi mitään järisyttävää syntynyt. Suomen kesä on hienoimmillaan, oon kuljeskellu kameran kanssa pitkin ja poikin, mutta ei. En pysty näkemään mitään kuvattavaa missään vaikka eihän se voi olla niin. Mielenkiintoa kyllä olis, mutta ei näkemystä. Ihan mihin tahansa kattoo kameran läpi niin kaikki näyttää ihan samantekevältä. Just niinkun ne kuvat ois jo otettu miljoonaan kertaan. Tai ehkä ne mulla onkin otettu. En halua ottaa niitä taas. Koneessakin on jonkun verran "kehittämättömiä" kuvia ja ne on myös ihan turhan näköisiä. Ei huvita tuhrata niiden kanssa kun en saa niistä mitään irti. Oonko nyt sit jossain kriisissä vai mitä tää on? Tuleeko muille tälläsiä oikosulkuja? Ja miten tästä tiltistä pääsee eroon?
   
 1. nokku

  nokku Active Member

  2 456
  0
  36
  Kamera kaappiin, kirja käteen (mistä aiheesta vaan, faktaa tai fiktiota), katso leffa (tösöstä jos 4:3 pokkari, leffasta jos 3:2 järkkäri :), hanki joku uusi harrastus, tee jotain muuta välillä.
  Joskus on vain syytä pitää taukoa, ei se valokuvaustaito ja -näkemys ole mihinkään karannut, olet vain kasvanut ja kehittynyt nykyisestä tasostasi (tähän mennessä otetut kuvat) ja tarvitset uusia kuvakulmia, näkemyksiä ja haasteita. Kameran kanssa kuljeskelu siis ei nyt välttämättä enää auta, vaan niitä 'uusia juttuja' on haettava toista kautta. Näin mä tän asian näkisin..
   
 2. Epätoivo on iskenyt itseeni lukemattomia kertoja, ja usein tehnyt mieli heittää kamera jorpakkoon ja alkaa joogaamaan. Mutta kyllä sitä taas innostuu kun huomaa että on ottanut hienon kuvan pitkästä aikaa, ja sitä myötä jaksaa taas eteenpäin.

  Pitäisi itekin ostaa jonkinnäköinen kuvausoopus.
   
 3. tuulis

  tuulis

  88
  0
  0
  Itsellä oli samanlainen kausi tuossa keväällä, nyt taas tuntuu että ei muuta osaakkaan kuin kulkea kamera kourassa.
  Tai jos kamera ei ole mukana, niin kaikkea katselee sillä silmällä, että tuonkin voisi ikuistaa.
   
 4. Jotain uutta pitää saada, jos ei kuvaaminen natsaa. Siis:
  1. Osta jotain uutta
  2. Kokeile jotain uutta (kuvaustekniikkaa, aihepiiriä jne..)
  3. Osta jotian uutta.
   
 5. Teemu Laine

  Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

  4 699
  102
  63
  4. Osta leica ja opettele loppuvuosi lataamaan filmi kameraan. Alle 20min suoritusta voi pitää jo hyvänä.
   
 6. Osaan ladata filmin kameraan. Leica voikin olla sitten kokonaan toinen juttu. Ei oo nyt oikein tarvista ostaa mitään, eikä ihan just rahaakaan. Jonkun verran kuluttelin äsken aikaa Jore Puusa:n mizura.net:issä. Aika paljon oli miehellä sanottavaa. Mielenkiintosia näkökulmia asioihin. Pisti oikein miettimään. Täytyy lukea myöhemmin illalla uudestaan. Taidanpa nyt kuitenkin lähtee ulos kattelemaan kesää kun on noin mainio kelikin. Eihän sitä tiedä jos osuisin kuitenkin johonkin...
   
 7. emerik

  emerik Active Member

  5 812
  12
  38
  Itselläkin on aika paljon samanlaista turhautumista kuvaamisen suhteen. Joka tapauksessa pakolla ei kannata repiä ellei se elanto ole kiinni tästä kiinni.

  Suosittelen että hankit tytön itsellesi tai rupeat ottamaan aurinkoa ja unohdat kameran parempia hetkiä odottelemaan.
   
 8. Ai tyttö pitäs tähän hankkia viel? Kun on jo avovaimo ja pieni poika. Jos sitä perinteisin menetelmin alkais hankkimaan niin ei siinä muistaakseni saa päättää tuleeko tyttö vai poika. No joojoo, tajusin kyllä mitä meinasit. Täytyy varmaan jättää vähäks aikaa toi kone lepäilemään narikkaan. Töihin taidan kyllä sentään ottaa viel mukaan. Auringonlaskut ja -nousut on kuitenkin ihan antoisia aikoja ja yöt muutenkin. Yökuvauksessa olis ainakin sarkaa opetella jos vaan ois aikaa.
   
 9. emerik

  emerik Active Member

  5 812
  12
  38
  Plop. :)
   
 10. Ei sitä pidä väkisin yrittää. Kyllä into taas iskee, kun on iskeäkseen.
   
 11. emerik

  emerik Active Member

  5 812
  12
  38
  Käyköhän samoin tän nettailun, irkkailun, foorumin keskustelun suhteen? Pahus.
   
 12. No hyvinhän tää voorumi näyttäs pyörivän vaikka kesä onkin ja luulis, että ois muutakin tekemistä.
   
 13. emerik

  emerik Active Member

  5 812
  12
  38
  ..onkohan porukoilla langattomat netit ja sit ne terasseilla ja vastaavissa paikoissa tätä foorumia tsiikailee? :p
   
 14. Kyllä! Täältä löytyy! Paitsi että me Oulussa ollaan patioilla:)
   
 15. emerik

  emerik Active Member

  5 812
  12
  38
  juuh, se teiän ilmaisu terassille. :)
   
 16. Raitus

  Raitus

  72
  0
  0
  Mulle toi tuli siinä vaiheessa kun harrastus joskus muinoin muuttui osaksi työtä. Jonkin aikaa meni niin, etten kuvannut vapaalla ollessa lainkaan, vaan alkoi se kamerakin jossain vaiheessa taas kiinnostamaan. Nyt, kun työn puolesta ei tarvitse kuvata niin paljoa, tulee räpsittyä (valitettavasti) paljon enemmän ihan eri draivilla kuin tossa välillä.

  Summa summarum: niin kauan kuin harrastus ottaa päähän ja kyllästyttää, kannattanee keskittyä muihin juttuihin. ;) Kyllä se siitä taas viriää jos on viritäkseen.