Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Järkkäri peilillä vai ilman?

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana kebax, 9 Marraskuu 2017.

 1. nomad

  nomad Active Member

  10 080
  11
  38
  Df on lajissaan hauska kamera. Lisäksi se toimii aivan erinomaisen ongelmattomasti. Sanoisin, että ongelmattomin Nikon jota minulla on ollut sitten FE:n ;-) Osaltaan tämä ongelmattomuus liittyy varmaan myös laatuun - joka taas heijastu siihen, että hinta oli hiukan posketon ominaisuuksiin nähden. Mutta sehän tiedetään, ettei hinnoittelu kiusaa meitä jotka osaamme suhtautua kameroihin myös tunteella.

  Tavarantoimitusten viivästymisen vuoksi Sony-seikkailuni saanut on hiukan hitaan alun. Objektiiveja löytyi, mutta A7r3 tulee vasta joskus helmikuun alussa, mikä kertonee siitä että - toisin kuin ilkeät huhut kertovat - myös Sony menee kaupaksi. Olenkin "joutunut" aloittamaan kuvaamiseen laina A9:llä.

  A9 on hyvin saman kokoinen kuin E-M1 mk2 ja lisäksi Dfmäisen pieni ja kulmikas käteen. Onneksi siihen saa ergonomian korjaavan akkukahvan ja sille vaihtoehtona "pikkurillikahvan". Mutta ominaisuuksiltaan ja suorituskyvyltään kamera on huikea! Kun olin ekat potretit ottanut, niin tuli mieleen, että DSLR on kuollut. Naps ja naps tarkennus osuu kohdalleen kasvoihin ja silmään. Nopeasti ja empimättä. Näin myös heikommassa valossa. Eikä sommittelu havaittavasti vaikuta tarkennukseen. Näytin vaimolle eye-af napin ja hänellä onnistui sama heti eka kuvasta. Ymmärrän erittäin hyvin, että hääkuvaajat ja vastaavat kapean doffin friikit ovat erittäin kiinnostuneita Sonysta - elleivät ole jo siihen vaihtaneet.

  Olen myös suorittanut saman "koiratestin", joka E-M1 mk2 kanssa sujui aluksi aika kankeasti. Nyt fiilis oli erilainen :) Valitsin Nikonin AF-C 3D moodia (Olympuksen AF-C tracking) tilaa vastaavan tarkennustilan jossa kohde napataan keskeltä ja kamera sitten seuraa sitä. Oli hämmentävä katsella kun pienet vihreät neliöt pomppivat korian päällä liikkui se miten tahansa. Sama kuin potreteissa - sommittelu ei juuri vaikuttanut tarkennuksen toimintaan. Jos koira on kovin kaukana, niin kameraa voi hiukan auttaa siirtämällä tarkennuskohtaa joy stickillä. Tietenkin ruskea koira valkoisella lumella on aika helppo maali mille tahansa hyvälle kameralle, mutta kyllä tämä silti on jotain sellaista jota en ole kokenut sen enempää peilittömissä kuin peilikameroissakaan.

  Jos esittää E-M1 mk2 vertailun, niin Sony napsahtaa kohteeseen nopeammin ja pumppaamatta ollenkaan. Lisäksi täyskennoisessa huomaa selkeämmin sen, että tarkennus on todella tarkasti kohdallaan. Tämä mielestäni parantaa potretteja aivan selkeästi. Objektiivitkin tuntuvat Sonylla olevan laadukkaita ja kaikinpuolin asiallisia.

  Jatkan nyt tavallista kuvaamistani A9:n kanssa. Ohjelmassa on talvista luontoretkeilyä ja perhekuvia. Ja kun tuommoinen tykki on käsissä, niin jotain actionia pitäisi myös päästä kuvaamaan. Fiilikset on siis korkealla A7r3 toimitusta odottaessa. En halua julistaa, että nämä Sonyt ovat parhaita kameroita koskaan sillä CaNikonilla on niin vahva perusosaaminen sen suhteen, millaiseksi kamera pitää tehdä jotta se on kaikissa oloissa hyvä käyttää. Mutta on kyllä todettava, että Sony ansaitsee kaiken mahdollisen hypetyksen teknologiastaan.
   
  Teemu Laine tykkää tästä.
 2. kebax

  kebax Well-Known Member

  10 398
  42
  48
  Kaatosateessa tai paukkupakkasissa kuvaaminen ei kuullosta kovinkaan mukavalta hommalta.
   
 3. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  2 634
  38
  48
  Jotkut ihan parhaasta päästä olevat (omasta mielestäni) mallikuvani olen kuvannut melkoisessa sateessa.
   
  Teemu Laine tykkää tästä.