Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Järkkäri peilillä vai ilman?

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana kebax, 9 Marraskuu 2017.

 1. nomad

  nomad Active Member

  10 099
  17
  38
  Df on lajissaan hauska kamera. Lisäksi se toimii aivan erinomaisen ongelmattomasti. Sanoisin, että ongelmattomin Nikon jota minulla on ollut sitten FE:n ;-) Osaltaan tämä ongelmattomuus liittyy varmaan myös laatuun - joka taas heijastu siihen, että hinta oli hiukan posketon ominaisuuksiin nähden. Mutta sehän tiedetään, ettei hinnoittelu kiusaa meitä jotka osaamme suhtautua kameroihin myös tunteella.

  Tavarantoimitusten viivästymisen vuoksi Sony-seikkailuni saanut on hiukan hitaan alun. Objektiiveja löytyi, mutta A7r3 tulee vasta joskus helmikuun alussa, mikä kertonee siitä että - toisin kuin ilkeät huhut kertovat - myös Sony menee kaupaksi. Olenkin "joutunut" aloittamaan kuvaamiseen laina A9:llä.

  A9 on hyvin saman kokoinen kuin E-M1 mk2 ja lisäksi Dfmäisen pieni ja kulmikas käteen. Onneksi siihen saa ergonomian korjaavan akkukahvan ja sille vaihtoehtona "pikkurillikahvan". Mutta ominaisuuksiltaan ja suorituskyvyltään kamera on huikea! Kun olin ekat potretit ottanut, niin tuli mieleen, että DSLR on kuollut. Naps ja naps tarkennus osuu kohdalleen kasvoihin ja silmään. Nopeasti ja empimättä. Näin myös heikommassa valossa. Eikä sommittelu havaittavasti vaikuta tarkennukseen. Näytin vaimolle eye-af napin ja hänellä onnistui sama heti eka kuvasta. Ymmärrän erittäin hyvin, että hääkuvaajat ja vastaavat kapean doffin friikit ovat erittäin kiinnostuneita Sonysta - elleivät ole jo siihen vaihtaneet.

  Olen myös suorittanut saman "koiratestin", joka E-M1 mk2 kanssa sujui aluksi aika kankeasti. Nyt fiilis oli erilainen :) Valitsin Nikonin AF-C 3D moodia (Olympuksen AF-C tracking) tilaa vastaavan tarkennustilan jossa kohde napataan keskeltä ja kamera sitten seuraa sitä. Oli hämmentävä katsella kun pienet vihreät neliöt pomppivat korian päällä liikkui se miten tahansa. Sama kuin potreteissa - sommittelu ei juuri vaikuttanut tarkennuksen toimintaan. Jos koira on kovin kaukana, niin kameraa voi hiukan auttaa siirtämällä tarkennuskohtaa joy stickillä. Tietenkin ruskea koira valkoisella lumella on aika helppo maali mille tahansa hyvälle kameralle, mutta kyllä tämä silti on jotain sellaista jota en ole kokenut sen enempää peilittömissä kuin peilikameroissakaan.

  Jos esittää E-M1 mk2 vertailun, niin Sony napsahtaa kohteeseen nopeammin ja pumppaamatta ollenkaan. Lisäksi täyskennoisessa huomaa selkeämmin sen, että tarkennus on todella tarkasti kohdallaan. Tämä mielestäni parantaa potretteja aivan selkeästi. Objektiivitkin tuntuvat Sonylla olevan laadukkaita ja kaikinpuolin asiallisia.

  Jatkan nyt tavallista kuvaamistani A9:n kanssa. Ohjelmassa on talvista luontoretkeilyä ja perhekuvia. Ja kun tuommoinen tykki on käsissä, niin jotain actionia pitäisi myös päästä kuvaamaan. Fiilikset on siis korkealla A7r3 toimitusta odottaessa. En halua julistaa, että nämä Sonyt ovat parhaita kameroita koskaan sillä CaNikonilla on niin vahva perusosaaminen sen suhteen, millaiseksi kamera pitää tehdä jotta se on kaikissa oloissa hyvä käyttää. Mutta on kyllä todettava, että Sony ansaitsee kaiken mahdollisen hypetyksen teknologiastaan.
   
  Teemu Laine tykkää tästä.
 2. kebax

  kebax Well-Known Member

  10 633
  51
  48
  Kaatosateessa tai paukkupakkasissa kuvaaminen ei kuullosta kovinkaan mukavalta hommalta.
   
 3. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  2 682
  50
  48
  Jotkut ihan parhaasta päästä olevat (omasta mielestäni) mallikuvani olen kuvannut melkoisessa sateessa.
   
  Teemu Laine tykkää tästä.
 4. jussikn

  jussikn Member

  34
  3
  8
 5. niffe

  niffe Active Member

  11 274
  21
  38
  Laitapa sitten kuvia näytille, missä tuo merkittävä ero näkyy.
   
 6. nomad

  nomad Active Member

  10 099
  17
  38
  Ei voi. Luovutin A9 jo pois.

  Mutta kyllä se nyt pitää vaan uskoa, ettei tarkennus ole mikään ongelma Sonyn peilittömissä. En osaa tehdä D850 vertailua, mutta aina liikutaan paremmalla tasolla kuin D810 tai Df. Näin etenkin jos kuvataan ihmisiä.
   
 7. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  2 682
  50
  48
  :) No mutta jostainhan sinä itse sen huomasit. Laita niitä kuvia.
   
 8. nomad

  nomad Active Member

  10 099
  17
  38
  Just nyt ei ole koirakuvat mielessä sillä pyörittelen juhlista ottamiani muutamaa sataa kuvaa - en tosiaankaan meinaa näitä nettiin jaella.

  Iltaa kohden olot olivat sellaiset, että jokainen kuva oli otettu ISO2800 herkkyydellä aukon ollessa enimmäkseen f/2. Jokainen kuva on oikein tarkentunut - myös ne jossa kohdetta ei ole sommiteltu kuva-alan keskelle. Tiedät hyvin miten D810 ja Df tarkennus hakee noissa oloissa. Ja tiedät varmaan miten huono tulosta keskipisteellä tarkentaminen ja sommittelu tuottaa kun dof on ohut ja kohde liikkuu. Nikonillakin paikkansa, mutta Sony on näissä hommissa aivan eri luokkaa.

  Pyydä joskus valokuvausliikkeestä A9 tai A7r3 lainaan niin voit kokeilla asiaa itse. Kyllä ne sinunkin Nikonit käytettyjen hyllylle huolitaan :)
   
 9. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  3 782
  71
  48
  Pitääköhän taas kokeilla peilitöntä, Sonya, mielenkiinnosta? Mulla oli jossain vaiheessa Sony A7iir, laitoin tännekin muutaman kuvan. Hyvää jälkeähän tuo teki 85 mm Otuksen kanssa. Mutta, akun kesto oli huono, tarkennus huono, valikot älyttömät, yksi korttipaikka etc. Myin nopeasti molemmat pois. Otus oli hintaansa nähden hyvin keskinkertainen, parasta siinä oli todella hyvä tarkennustuntuma. Noita uusimpia Sonyja en tunne, mutta paljon on niiden pitänyt kehittyä, jos ne laitetaan viivalle parivaljakon D5 ja D850kanssa missä tahansa suhteessa. En niitä Lappiin talvella ihan heti ottaisi. Df ja D810 eivät ole oikeita verrokkeja.

  Kun nyt uhotaan, niin todettakoon että on vaikea kuvitella parempaa yhdistelmää tarkennuksen, luotettavuuden ja kuvanlaadun suhteen kuin D5 ja D850 ja 70-200/2.8 E FL ED VR. Näillä nyt mennään.
   
  Viimeksi muokattu: 11 Maaliskuu 2018
 10. Dr.Jalopeno

  Dr.Jalopeno Active Member

  1 276
  11
  38
  Videohommissa se D850 tarkennus ei kaksinen ole. Mulla ollu D850 kaapissa siitä saakka kun tuli A7rIII taloon. Lähinnä Nikonin koon/painon ja surkeiden video ominaisuuksien takia.
  D850 8K Timelapse (eli 33mp jpeg/RAW) on hyvä sitä en kiellä. Välillä kun lukee nettikeskusteluja niin on hehkutettu Nikonin 8K videota. Ei siinä ole 8K videota vaan timelapsea voi tallentaa sillä 8K resolla. Nikonin mainontakin vähän hämäävästi sitä mainostaa. Tietäävät että ovat jälkijunassa videohommissa niin pitää mainoksissa vähän ylihehkuttaa. On monta muutakin kameraa millä pystyy tekemään timelapsea täydellä resolla ja vaikka RAW kuvista.
  Akunkesto Nikonissa hyvä, mutta mä pärjään kyllä meidän max 3 vko pikaiset ulkomaanreissutkin Sonylla. Pääsee kuitenkin aina jossain lataamaan...