Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Ja taas lisää syitä jättää se lärviopus pois elämästä ...

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana KeppiHevonen, 13 Heinäkuu 2019 klo 21:23.

 1. KeppiHevonen

  KeppiHevonen Active Member

  107
  29
  28
  Eikö nyt ihmisille ole tullut selväksi, ettei sitä helkattia kannata ... edes etäisesti.

  Pois pois kaikki pois FB ja G-kaikki ...  Tietenkin jos tykkää siitä, että joku seuraa kaikkea mitä sinä teet, niin ei muuta kuin BB taloon asumaan ...
   
 2. niffe

  niffe Well-Known Member

  11 835
  141
  63
  Niinpä tietenkin. Se päivä on tosiaan lähellä, kun nuo urkintaohjelmat lähtevät.
   
  KeppiHevonen tykkää tästä.
 3. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 366
  224
  63
  Kuka tästä mitään ymmärtää? En minä ainakaan. Ihan ihme kieltäkin, enkä tarkoita vain englantia vaan kun käännösohjelmakaan ei osaa auttaa.

  Ja miksi ylipäätään seuraisin Jusun Epipovicin juttuja, koska en sellaista tunne yhtään. Eiku Edin Jusupovic vai mikä se nyt oli.

  Voittehan te valistaa mistä tärkeästä tiedosta jään paitsi?
   
 4. KeppiHevonen

  KeppiHevonen Active Member

  107
  29
  28
  Kuva on kiva kun se seuraa sinuu. Näyttäs siltä, että leispuukki tunkee sinne ladattuihin kuviin tuommosen IPTC IIM kikkareen ja sitten ne tietää kuka mitä missä ja hä.

  IPTC Information Interchange Model - Wikipedia

  Notta ei sen kummempaa.

  Kaikkihan toki tiesi senkin, että kaikki sivustot missä on lärviopuksen F "share this" logo tahi jokin muu niiden tekemä sisältää myös tämän seuranta koodin. Siihen ei tarvita edes kyseisellä sivustolla vierailevalla olla omaa tiliä, koska se ampuu tämän seurannan sen kuvan latuksesta päälle.

  Eiks ookki kivvaa kun sun pornon surffaamiset menee sukkaparin serviiseille ja sitten ne tekee miljardeja sillä tiedolla kun myyvät kelle tahansa kuka haluaa ostaa. Luulitko, että "ilmaiset" palvelut on ilmaisia kun puhutaan triljoonista taaloista?

  Niin nämä kaikki toimii. Kaikki sun elämä, jonka sitten ihan ite laitat sinne "koska on niin kätevä pitää yhteyttä ja jakaa vaikka kuvia kavereiden kanssa" ...

  Eipä muuta.

  Edit: pistetääs nyt papoille ja muillekkin tikitaitamattomille rautalanka meemiä ...

  bz-5cccd98a84710.jpeg

  Ja sitten vielä vähän isompaa kuvaa ... kun elämme nääs valvovan silmän alla ja kaikkea kontrolloidaan ...

  bz-5ccf69603a2e4.jpeg

  Eli kuvio menee niin, että nämä "sosiaaliset" kerää sun datan, sitten kun haluat selvittää mitäs sun geeneissä on ja laitat tonne perimä tutkimuksiin sylkes niin niillä on sitten koko sun elämä ja eikä siinä vielä kaikki sano Simo aikanaan Vaatehuoneelta. Sen geenin mukana myös koko sun suku profiloidaan. Eiks ookki kivaa kun laittaa leispuukkiin kaikkea?

  Hyvä siitä tulee "Brave new world"
   
  Viimeksi muokattu: 14 Heinäkuu 2019 klo 08:05
 5. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 366
  224
  63
  No en nyt kuitenkaan tajunnut kuin että kyse on vain facebookiissa olevista kuvista. Kun lataan sinne kuvan, niin sittenkö FB voi seurata sen jatkokäyttöä ja imurointeja? Eikö sentään esimerkiksi Jpeg kuvasta voi aina helposti tarkistaa mitä lisukkeita siinä on?
   
 6. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 330
  330
  83
  Missäs se mun foliohattuni taas olikaan.... Ai juu, poppareitten kanssa samalla hyllyllä.
   
  diefenbaker tykkää tästä.
 7. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 401
  63
  48
  Tällä viikolla Yhdysvaltojen viranomaiset langetti viiden miljardin dollarin sakot Facebookille käyttäjätietojen vuotamisesta. Jotakin tietoja ne tietty kerää ja jakaa.
   
 8. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 330
  330
  83
  Just laitoin vanhan kuvan; FB ehdotti heti nimeä, joka tietysti on oikea. Zuckerberg näyttää tuntevan kaikki mun vanhat kaveritkin.
   
 9. KeppiHevonen

  KeppiHevonen Active Member

  107
  29
  28
  Sopikos se foliohattu?
   
 10. Pan

  Pan Well-Known Member

  1 793
  381
  83
  Näin käy, jos et ole kieltänyt FB:tä kertomasta kuvan perusteella nimeäsi. Kuvasi kohde ei ole sitä kieltänyt ja siksi se näkyy kaikille kuvaasi katsoville. Toisaalta kuvasi kohde on myös itse tallentanut kuvasi tai sen kloonin sinne FB:iin.
   
 11. motris

  motris Well-Known Member

  3 176
  192
  63
  Totta kai tietoa kerätään kohdennettua markkinointia varten. Harva sosiaalisen median palvelu olisi käytössäkään, jos ei.

  Ja tuohon itse aloitukseen. Pakkohan esim. fb:n on lisätä metadataa kuviin. Kuinka se muuten voisi valvoa siellä esitettyä kuvamateriaalia? Esim. Saksan lainsäädäntö velvoittaa poistamaan tietyntyyppiset julkaisut 24 h sisällä. Zuckerberginkö ne sieltä pitäisi iltapuhteina yksitellen poistaa? Tai ylipäätään jonkun ihmisen joka kuvan kohdalla klikkaillen?
   
  Olli Knuuttila, niffe ja diefenbaker tykkäävät tästä.
 12. niffe

  niffe Well-Known Member

  11 835
  141
  63
  Väittäisin, että tarvittaessa Mäsä, Google ja Facebook tuntevat sinut paremmin kuin sinun vaimosi ja mahdollisesti paremmin kuin sinä itse.
   
  KeppiHevonen tykkää tästä.
 13. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 330
  330
  83
  Luulen, että on muutamia yksityiskohtia, jotka ovat kotosalla tiedossa, mutta ei somekanavilla :)
   
 14. KeppiHevonen

  KeppiHevonen Active Member

  107
  29
  28
  Niinhänsä luulet. Jos omistat Android puhelimen ja se sattuu olemaan kotosalla päällä, niin kylläpä sitä iso-g tietää tasan mikä piiska siellä heiluu :)

  Ja keräilee paikkatietoja vaikka olisikin pois päältä ... Google Has Been Collecting Android Device Location Even When Location Services Are Turned Off

  Tämä lista on ehtymätön. Mikä ikinä tuleekin mieleesi jostain täysin vinksahtaneesta dystopia tarinasta täydellisenä tarkkailuna, niin se on olemassa.

  Kiina on edellä tässä "social cediting" systeemissä mikä on tulossa tänne meillekkin kivasti kohta. Siellä kun kävelet punaisia päin niin sinulta kivasti tilitä vähennetään sakon verran koska kasvojen tunnistus ja totaalinen kamera valvonta. On ravintoloita missä on joka ikinen neliösentti kamerassa ja kukaan ei tee siellä mitään, ettei se jää johonkin kuvaan.

  "Turvallisuuden nimissä sano!"
   
 15. jussident_fluor

  jussident_fluor Member

  95
  39
  18
  Juu, some-alustojen, puhelinten, kameroiden, jne..., lisäksi vaikkapa Windows 10 kerää mitä kerää, tietoa (aikas monella tuokin lienee käytössä ilmaisena päivityksenä).
  Bisneshän on pyrkinyt ihojemme alle jo monia vuosikymmeniä vaikkapa sitten "käyttäjäryhmittäin kohdistetuin mainoksin".

  Kyse lienee pitkälti luottamuksesta, luotetaanko vaikkapa F-Secure:en? Mahdollisten tulevaisuuden yritysostojen jälkeenkin? Asiaa voisi kai lähestyä myös massavoiman ja aktivismin kautta. Jos pankkitili rupee tyhjentyyn ittekseen, kävisikö sellainen ensin suuremmalle porukalle (tai jolle kulle aktivistille), ennen kuin mulle ittelle?
  "Ei mulla oo mitään salattavaa", oli muotihokema muuan vuosi sitten. Ei varmasti ookkaan, jos tietojamme käytetään rehdisti, kokonaisuuksina, ilman vääristelyä tai isoveljien tulkintoja (eilen Amerikka/Venäjä, tänään Kiina, toivottavasti huomenna ja ylihuomenna joku rehti/epäitsekkäämpi taho? Orastavan alustatalouden/idealismin/arvojen valtias).

  Maailma muuttuu, Eskoseni (= niin muuttuu maailma, Eskoseni. Jos ei osallistuta, tyydytäänkö sitten vain pelkkiin päätöksiin)
   
 16. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 330
  330
  83
  Tuosta en ole niinkään varma, mutta jos Mr. Google tietää, missä mun puhelimeni on, hän tosiaan tietää enemmän kuin minä. Minulta se on jossain hukassa tämän tästä.
   
 17. niffe

  niffe Well-Known Member

  11 835
  141
  63
  Niinhän sitä luulisi :confused: Facebookilta voi "tilata" selonteon siitä, mitä he tunnustavat tietävänsä sinusta eli julkaisemasi aineiston, kommentoinnin ja tykkäykset. Profiloinneista ja verkostoitumisesi edellyttämistä luokituksista he eivät kerro, mutta ainahan sitä jotain voi arvailla tietovuotojen perusteella.
   
 18. jussikn

  jussikn Active Member

  143
  126
  43
 19. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 203
  283
  83
  enpä tiedä, mä tykkään käyttää Facebookia, siitä on mulle iloa...
   
 20. jussikn

  jussikn Active Member

  143
  126
  43
  Ideahan on OK, mutta jos tietoja käytetään vaalien manipulointiin ym. niin haisee aika pahalta nämä Zuckerbergin ansaintametodit.