Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Iso paketti 5 euroa - Pakettiviikot 27.11. saakka

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana Mirrored, 20 Marraskuu 2016.

 1. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 195
  676
  113
  Pientä kilpailuntynkää paketeissa alkaa nykyään olla. Kerran vuodessa ne oikein innostuvat.

  Kokeilin laskurilla että 5 euron hinta oli esim. 53x71x35cm ja 9,7kg paketilla. Ehkä sitten Lähipaketin maksimimittoihin saakka Leveys + syvyys + pituus yhteensä enintään 200 cm. Yhden sivun pituus enintään 150 cm. max 10kg

  https://www.matkahuolto.fi/fi/pakettipalvelut/pakettilaskuri/

  http://kahvila.matkahuolto.fi/2016/11/pakettiviikot-kaynnissa-14-27-11-mika-ihana-syy-laittaa-aarteet-vaatekaapista-kiertoon/

  https://www.r-kioski.fi/palvelut/posti-ja-pakettipalvelut/

  http://www.posti.fi/henkiloasiakkaat/ohjeet/hinnat.html
   
 2. Jaava

  Jaava Active Member

  1 461
  1
  38
  Re: Iso paketti 5 euroa - Pakettiviikot 5.12. saakka

  Tilasin just Saksan Amazon:sta valotusmittarin ja käsittely- sekä toimituskustannukset on 0€.
  Sekonic L-308 S Flashmate (paino on muistaakseni sadan gramman luokkaa):
  <LIST>

  • <LI>
  • Item Subtotal: EUR 157,46</LI>
   <LI>
  • Delivery and Handling: EUR 0,00</LI>
   <LI>
  • Subtotal before VAT.: EUR 157,46</LI>
   <LI>
  • VAT: EUR 37,79</LI>
   <LI>
  • Order Total Including VAT: EUR 195,25</LI>
  </LIST>

  Ilmeisesti jos paketteja on hieman enemmän lähetettävänä (kuten Amazon:lla), niin kuljetushinnasta pääsee neuvottelemaan.
   
 3. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 959
  274
  83
  Re: Iso paketti 5 euroa - Pakettiviikot 5.12. saakka

  Oliko viikko sitten, kun Amazon.de ilmoitti kampanjasta. Jotain 39 € tai enemmän maksavat tilaukset Suomeen ilman toimituskuluja.
   
 4. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 195
  676
  113
  Re: Iso paketti 5 euroa - Pakettiviikot 5.12. saakka

  Matkis kunnostautuu fb:ssä: Kampanjan kerrotaan päättyvän 5.12. ja kuva linkkaa olemattomalle sivulle. https://www.facebook.com/matkahuolto/posts/954674631228570

  <EMOJI seq="1f612"]:unamused:</EMOJI> Ja hehheh, enhän minä ole fb:tä sen vertaa käyttänyt, että olisin hoksannut linkin vievän parin vuoden takaiseen päivitykseen. Tässä uudempaa: http://kahvila.matkahuolto.fi/2016/11/pakettiviikot-kaynnissa-14-27-11-mika-ihana-syy-laittaa-aarteet-vaatekaapista-kiertoon/

  Miten tuo lähetyksen ostaminen verkosta toimii? Sellaista on postillakin. Saako siinä puhelimeen koodin tai muuta tositetta?
   
 5. PKivireki

  PKivireki Active Member

  722
  31
  28
  Lähetin puolisoni isoäidille Haminaan sikäläistä paikallishistoriaa tulvivan kenraalin muistelmakirjan; Posti halusi sen viemisestä sitten 7,80 €.

  Nyt voitte kuvitella Martti Näsän huutamassa, että "ykssaatanan jonku hönön kirjottama tarjousromaani, postiin ku laittaa ni hintaa tuleeki tuplasti! Jumankeuta vähä jos liiotellaa ni kymmene tölkkiä tarjouskalijaa! Kylä mää sanon, että ikinä en kellekkään enää mitää lähetä!".
   
 6. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 195
  676
  113
  :grin:

  Mutta mikäs hinnasto sulle oli, ei ainakaan tavan tallaajien nykyinen: http://www.posti.fi/henkiloasiakkaat/ohjeet/hinnat.html

  Automaatilla tai verkossa maksaen olisi 5,90. Tiskillä maksaen alkaa olla melkomoista karkotinta jo uudet hinnat. (7,80 on siihen nähden jo edullinen. Taitaa olla tuo sun hinta parin kolmen vuoden takaa alle 2kg.)

  En onnistunut löytämään hyvää vastausta Matkahuollon enkä Postin sivuilta. Postissa löytyi ohje
  Maksa lähetys verkkopankissa tai luottokortilla.
  Ota Helposti-koodi talteen ja jätä paketti pakettiautomaattiin tai postiin.


  Siis kunhan pakettiin kirjoittaa koodin niin sen voi jättää postiin? Jonottamatta? Tulostaako ne siellä sitten siihen osoitelapun sen koodin perusteella?
   
 7. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 195
  676
  113
  Mulle on tulossa paketti 66x48x16 cm noin 14 kg. Luulin että Matkahuolto on järkevä, mutta ei. Laskurin mukaan hinta on 22 euroa. Tietenkin jos olisi jakanut kahteen laatikkoon niin alle 10kg:n laatikot olisi nyt kulkeneet kympillä 2 kpl. Posti voitti normaalilla nykyhinnastollaan: automaattiin ei mahdu, siis 15,90€ tiskillä. http://www.posti.fi/liitteet/hinnatjamaksutavat/hinnastot/pakettipalvelut-fi.pdf (14,40 Numerolla, jossa ei taida olla seurantaa.)
   
 8. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 195
  676
  113
  Matkahuolto: Osoitekorttia ei tarvitse tulostaa. Riittää, että tuot pakettisi Matkahuollon Pakettipisteeseen ja otat mukaasi tilausvahvistuksessa saamasi aktivointikoodin.
  https://www.matkahuolto.fi/fi/pakettipalvelut/osta-kuljetus-verkosta/#.WDQR5H0oMuU
  Siellä vaaditaan myös vastaanottajan sähköpostiosoite puhelinnumeron lisäksi. Kokeilin tätä juuri ja hyvin toimii. Sieltä tuli lisäksi myös lähetystunnus jolla voi seurata. Postin vastaava on vielä kokeilematta.
   
 9. Pan

  Pan Well-Known Member

  2 461
  1 155
  113
  Olen muutamia kertoja ostanut tavaraa foorumien kautta ja maksanut postikulut postin/matkahuollon kautta ja sitten välittänyt osoitekortin myyjälle. Tällöin myyjä vain kiinnittää osoitelapun pakettiin ja vien paketin postiin/matkahuoltoon, jonottamatta. Hyvin toimiva menettely. Ja kerran myös toisin päin eli ostaja toimitti minulle vastaavan.

  Jättäisin tuon Postin helposti koodin käyttämättä. Maksamisen jälkeen saat postilta viestin, jossa on sekä helposti koodi että valmiiksi täytetty printattava pakettiosoitekortti seurantakoodeineen, kumpaa tahansa voi käyttää. Mutta itse pitää kopioida se helposti koodi postista saatavaan tarraan. Ongelma on siinä, että tarralla on oma viivakoodi, josta ei jää itselle kopioita. Posti sitten skannaa tuon tarran koodin, mutta sehän ei tiedä vielä mitään varsinaisesta lähetyksen seurantatunnuksesta. Helposti-paketit menevät sitten jonnekin lajittelukeskukseen, jossa vasta koodi "tartutetaan" lähetystunnukseen. Mutta sitä ennen lähetys ei seurantajärjestelmän mukaan ole saapunut postille. Jos se katoaa ennen lajittelukeskusta, niin lähettäjä on täysin tyhjän päällä. Maksanut olet, mutta et voi todistaa toimittaneesi lähetystä postille. Helpostikoodille ei ole seurantajärjestelmää, edes postitoimistoille itselleen.

  Olen käyttänyt tätä Helposti koodia vain kerran ja silloinkin kopioin helpostitarran viivakoodin ennen sen tuuppaamista postitoimipaikan valmiiden lähetysten luukusta sisään. Lähetys oli seurantajärjestelmän mukaan toimittamatta postille 4 vrk (pe klo 10 - ma 20:32). Kun paketin arvo oli melkein 400€, niin olin hyvin, hyvin huolestunut tuon ajan.

  Joten jatkossa teippaan sen osoitelapun pakettiin tai pistän automaattiin. Postitoimistoonkin jonottamatta jätetty paketti merkataan vastaanotetuksi silloin jo hyvin pian sen luukusta työntämisen jälkeen. Tai voihan sen laittaa jonottamallakin, jos haluaa ihan varmasti sen vastaanottokuittauksen.
   
 10. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 195
  676
  113
  Nyt tuli viesti että 4,90€ verkossa maksaen lähipaketit tällä viikolla. http://uutiskirje.matkahuolto.fi/lahipaketti/  Mutta mistäs saataisiin kilpailua ulkomaille lähettämiseen! Laitoin juuri 1,1kg paketin Saksaan 25 eurolla. Sama tänne sieltä olisi kympin.
   
 11. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 195
  676
  113
  En ihan pysynyt kärryillä tästä, etteikö lähetystunnus olisi seurattavissa heti vaikka paketin veisi tiskille. Tai että miksei järjestelmä tiskillä osaisi yhdistää helposti koodia oikeaan lähetystunnukseen välittömästi, koska automaattikin sen osaa.

  Kokeilin tuota netissä maksamista. Sinne syötettiin kaikki vastaanottajan tiedot ja valittiin noutopiste. Sitten vielä omat tiedotkin. Maksamisen jälkeen tuli sähköpostiin niin koodi kuin lähetystunnuskin ja lähetystunnus oli aivan heti myös seurattavissa:

  Lähetys on rekisteröity 19.05.2017 klo 09:16 Asiointikoodi

  Seuraava merkitä tuli hetken päästä seurantaan kun lähetys oltiin valmis vastaanottamaan. Ohjeissa sanottiin että siinä kuluu puoli tuntia: Lähetys ei ole vielä saapunut Postille, odotathan. 19.05.2017 klo 09:23 KARJAA 10300

  Ja sitten kolmas merkintä kun sen automaattiin vein. Miksei vastaava olisi tullut tiskille viennissäkin? Lähetys on vastaanotettu kuljetettavaksi. 19.05.2017 klo 11:44 SmartPost K-Supermarket Karjaa 10305

  Tuo koodi oli tosiaan nimensä veroinen ja helpotti automaatilla toimia. Kun siellä oli valmiiksi kaikki tiedot, niin noutopiste kuin puhelinnumerokin johon saapumisilmoitustekstari tulee.

  Oli alennuskampanja menossa ja vitosella lähti s-koon paketti. Huimat 90 senttiä alennusta.


  -------------------------------------------------------

  Se noissa automaateissa on, että paketteihin kannattaa kirjoittaa tarpeelliset tiedot, jotta paketin omistaja on löydettävissä silloinkin, kun laitteessa on häiriö ja automaatti ei onnistu tarran kiinnittämisessä tai ettei tarran merkinnöistä saa selvää.
   
 12. Kimo

  Kimo Well-Known Member

  12 449
  1 001
  113
  Aika nysväystä parista eurosta, paketti postiin ja kulut ostajalle. Onko se 9 e vai 5 e niin ei paljon tunnu jossain kaupassa. Toki penninvenyttäjiäkin on liikenteessä.
   
 13. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 195
  676
  113

  Paraskin puhuja? Sillä on varaa, joka hallitsee tulot ja menot. Kelle neljä euroa on mitätön, on joko hyvin äveriäs tai aina köyhänä pysyy.


  ------------------------------------

  Yksi pointti on myös se, että pikkuisten ja halpojen tavaroitten lähettäjiä vedätetään suhteellisen suurilla maksuilla. Maksikirjeetkin nostivat hintaansa aina vaan ja viimein ne lopetettiin.

  --------

  Ja sitten sekin, että välillä saa jonottaa aika kauan jos tiskille menee lähettelemään ja maksamaan.
   
 14. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 195
  676
  113
  No niin, arvoisat nysvärit, tuli Matkiksesta asiaa tekstarina: Hyvä paketin lähettäjä! Voit ostaa Lähi-paketin kuljetuksen verkosta vain 4,90e ajalla 22.-28.5. Terveisin Matkahuolto. http://bit.ly/2gXBxcL

  Tää ei ole pikkunysväystä varten vaan tosinysväreille.

  Lähi-paketti, paino enintään 10 kg. Leveys + syvyys + pituus yhteensä enintään 200 cm. Yhden sivun pituus enintään 150 cm.
   
 15. Kimo

  Kimo Well-Known Member

  12 449
  1 001
  113
  Nysvääjiä näköjään riittää ❤
   
 16. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  23 195
  676
  113
  Siis nysväävään nysväämään joka viikko sännätään. Olipahan ennenkuulumaton selitys, tekninen vika. Paketti liikahti automaatista eteenpäin äsken. Perjantaina sen piti tapahtua.

  Ettei saataisi ulos sieltä vian takia! Uskottavampaa olisi autonkuljettajan rokulipäivä. Mutta mistä sen tietää, kun en ollut paikan päällä katsomassa. Liite.
   

  Liitetyt tiedostot: