Vs: Imuroitko netistä laittomasti? Tämä on yhtä älykästä kuin väittäää että vanhalta putkinäytöltä katsottuna niisä on enemmän sisältöä No itselläni on tällä hetkellä Yammu ja 8 kaijutinta nykyisin vaan jamoa ja OR suunattuna ja säädettynä, kyllä vaan musa kuulostaa hyvältä, vaikka useimiten kuuntelen musaa ollessani tietokoneella mikki hiiri kaijuttimista. Kyllä se musa ja sen soundit, eikä formaatii rahinalla tai ilman, siis järjellä, tunteella voi olla eri.
Vs: Imuroitko netistä laittomasti? Niin minäkin, me kuunneltiin myös CD:tä ja ei se ainakaan huonommalta kuulostanut, tosin ei ollut soitinkaan halpa.
Vs: Imuroitko netistä laittomasti? ^ Löytyks prättii kanssa? PRaT pace pitch rhythm timing tunes PRaT - [English]
Vs: Imuroitko netistä laittomasti? Diesel- ja bensiinimoottorin kuin myös sähkömoottorin paremmuudesta toki on käyty keskustelua, ja luonnollista siinäkin oli, että huonoin tuli käyttöön.
Vs: Imuroitko netistä laittomasti? Viisi riittää musiikkiin aivan mainiosti, loput on surdaundiin (jota en tosin juuri käytä).
Vs: Imuroitko netistä laittomasti? Itselleen saa kopioida aivan varmasti musiikkia ihan laillisesti ja jos kaverille pitää saada kopioi, niin asian voi toki järjestää niin, että pyytää kaverin kylään ja antaa hänen kopioida ne mitä tahtoo isännän laitteilla, kunhan ei ota rahaa edes siitä tyhjästä levystä/nauhasta..
Vs: Imuroitko netistä laittomasti? Teoston kanta: "Saako kavereiden tai kirjaston levyistä tehdä itselleen tai perheelleen kopioita? Lainatusta laillisesta levystä saa tehdä kopion yksityiseen käyttöön, jos kopion tekeminen voi tapahtua teknistä suojausta kiertämättä. Esimerkiksi työkäyttö ei ole kuitenkaan yksityistä käyttöä. Kopiointi on mahdollista myös lähimmälle perhe- ja ystäväpiirille."
Vs: Imuroitko netistä laittomasti? Täällä puhutaan jo neulan savikiekolta tuoman äänen ihanuudesta ja unohdetaan LAITON lataaminen. Musiikin latailu liikkuu harmaalla alueella, sillä teoston tekstiäkin voisi tulkita niin että siinä ei oteta kantaa kopiointitapaan tai paikkaan missä se tapahtuu. Siis osa musiikistakin voi olla laillisesti imuroitua jos vaikka ystäväpiirissä joku sattuu kirjastosta lainaamaan levyn ja antaa kopion netin kautta... Elokuviahan suomessa on aina saanut kopioida - huolimatta siitä että ostoleffojenkin alussa on pakolliset "Piracy is theft" -valistussaarnat. Moraalisesti nämä voivat liittyä varastamiseen joillakin. Moraalikin on myös venyvä käsite, köyhänä sen huomaa että dvd-kokoelman kasvattaminen onnistukkaan joten leffat on helpompi katsoa laadukkaina HDTV-versioina suoraan netistä. Samalla ne voi katsoa nopeammin. Hyvän leffan kohdalla tietysti jää puuttumaan mahdolliset ohjaajan kommenttiraidat sun muut, mutta tuleehan se leffa vuoden kuluessa muutaman euron alennusmyyntiin jokatapauksessa. Joidenkin moraali riitti loistavasti C-kaseteille kopiointiin. Toisten moraali venyy ohjelmistokopiointiin, joillakin se venyy valokuvienkin plagiointiin tai musiikin... Toiset keksivät kaikenlaisia tekosyitä parantaakseen henkistä krapulaa: "en olisi muutenkaan ostanut tätä niin ei ole pois tekijöiltä", "tää peli on niin paska ettei tätä kukaan hullu osta" (vaikka itse kopioija pelaakin sitä päivätolkulla) tai "tää on [lisää tähän jonkun suuren ja ilkeän organisaation nimi] tekemä ohjelma, ei niille pidä maksaa" (mutta softaa kuitenkin käytetään mielissään). Entä kun netissä riittävän laadukkaana olevasta kuvasta teettääkin itselleen taulun? Taas menee raha pois artistilta... Yhteenveto: Osa asioista on laillisia, osa on "laittomia" (ts. hyvin lähellä laillista toimintaa) ja osa taas rikkoo monen mielestä selvästi immateriaali-oikeuksia. Mutta raja on niin häilyvä ettei näistä tule selvyyttä ja netin myötä kaikki menee epäselvemmäksi jatkuvasti. Creative Commons onkin yllättäen hyvä juttu.
Vs: Imuroitko netistä laittomasti? Totta netti on jänskä paikka, rikoksen voi tehdä salassa ja ilman kiinnijäämisen pelkoa. Ja kuten aikaiisemmin jo myönsin, niin olen varastanut musaa netistä. En varastaisi missään olosuhtiessa myymälästä. Nämä vapaasti kopiotavissa olevat musiikit tms., on kuin pimeälle lenkkipolulle heiteltyjä viiden euron setetelitä, en osaa sanoa venyttääkö netistä varastaminen nuorison moraalia muutenkin? No nythän ovat vääntämässä lakia jossa ip-osoitteen saisi tekijän oikeusjärjestöt, vaikka kannatana viranomais valvonnan lisäämistä, niin en kannata jonkun järjestön oikeutta saada osoitetietoja ip-osoiteille.Jos tuo annetaan viranomaisten tehtäväksi, niin asia olisi eri, kunhan valvonnan kustannukset ei tulisi yhteiskunalle.
Vs: Imuroitko netistä laittomasti? Tuota nämä rikoksethan voi tehdä myös ilman nettiä. Ostan/vuokraan DVD:n ja kopioin sen itselleni, sukulaisilleni ja ystävilleni... Tai ostan CD:n ja teen saman.. (CD on muuten nykyaikana tuhoon tuomittu media, kestävyys on aina ollut kysymysmerkki - tosin kestävät ne pidempään kuin alukuaikoina povatut max. 8 vuotta, sillä yksikään ei ole vielä pilaantunut - mutta tilanvienti ja epäesteettisyys... Mieluummin jo mp3). Tai ostan tietokoneohjelman/pelin ja kopioin kavereille... Netti ei ole edellytys näille kauhuteoille vaan niitä tapahtui jo kauan ennen nettiä. Osaa jo kauan ennen ensimmäisiä kotitietokoneita ja tämä rikollinen ohjelmistokopiointihan oli arkista 80-luvulla, kaksipesäisten mankkojen kulta-aikana... Nuorena mulla oli läjä Beta- ja VHS-leffoja kopioina... Mikään ei siis ole muuttunut miksikään viimeisen 40 vuoden aikana. Ennen C-kasetin yleistymistä.. no ehkä silloinkin jotain kopioitiin jo.
Vs: Imuroitko netistä laittomasti? Totta tuokin, mutta tuolloin oli kasettien hinnoissa teosto osuus.
Vs: Imuroitko netistä laittomasti? Varmaan silloin kun C-kasetteja vielä sai kaupasta nykyään teostomaksu on laajentunut myös muistikortteihin, eli valokuvaaja maksaa teosto-osuutta myös omista valokuvistaan Kyllä kaikki suomessa myytävät tallennusmediat sisältävät tätä ylijäämämaksua 10-20% hinnastaan...