Varmuuskopioinnista noin N's kerta Minkäs kautta ulkoisia muuten laittaisi? USB:lla nykyinenkin backuppaus pelaa, samoin väriskannien editointi. FW-ulkoisia ei kait ole, scsi-ulkoiset katosivat joskus muinoin... USB 3.0, se lienee melko uusi juttu tämmöiselle varmaan 4v ikäiselle koneelle.
Varmuuskopioinnista noin N's kerta Firewire, eSATA. USB 3.0 PCIE korttejakin voi ostaa erikseen (esim. http://www.tomshardware.com/news/Asus-PCI-E-USB-3.0-Expansion,8970.html), mutta aika harvassa ulkoisessa kovossa on vielä yhteensopivuus. Kyllä sekä firewire että eSATA ulkoisia kovoja löytyy ihan hyvin markkinoilta. Toki toimiihan homma USB 2.0:nkin kautta ihan hyvin, mutta odotella saa reilusti yllämainittuhin verrattuna.
Varmuuskopioinnista noin N's kerta Mikäs kiire tuossa on? Ainakin minulle on ihan yksi lysti, kestääkö kortin kopiointi 10 min vai puoli tuntia. Siinähän se raksuttaa omin nokkineen. Eihän sitä tarvitse laittaa kopioimaan, jos jotain muuta on tekeillä.
Varmuuskopioinnista noin N's kerta Aivan, käynnistetään (varmuus)kopionti ja mennään saunaan/kapakkaan/nukkumaan tms. eihän sitä tartte nenä kiinni ruudussa seurailla.
Varmuuskopioinnista noin N's kerta Nykyisinkin usb-backuppi menee itsekseen öisin, tietokone herää operaation ajaksi ja ruksuttaa itsekseen.. Mailiin tulee sitten ilmoitukset miten varmuuskopiointi on sujunut. Filosofia tietokoneiden suhteen on mulla mennyt siihen, että kone on minimaallinen ja kompakti - koska sellaisia pöytäkoneita ei enään tunnu olevan niin jatkossa läppäri + ulkoinen näyttö. Joten laajennuskortit voi jättää laskuista pois. Nykykoneessa voi olla 1 vapaa korttipaikka hyvällä onnella, mutta paikkaa toiselle kovalevylle ei ole. Tarpeeksi monta vuotta kun noita pc-rautoja ropelsi niin niihin leipääntyi aikalailla ja nykyään haluaa vain valmiita ratkaisuja. Tällä koneella olisi tarkoitus sinnitellä vielä vuoden verran ainakin, sitten tulee se usb3... Ellei repäise ja osta usb3-korttia. BTW: Firewire voisi kiinnostaa ulkoisena, mutta en ole tutustunut sen kummemmin siihen kuinka siinä laitteiden ketjutus toimisi. Esim. 2 levyä samaan fw-lähtöön + skanneri? Samoin ulkoinen eSata voisi olla hyvä, jos keksisi miten liitännän saa koneeseen ja kuinka pitkät kaapelit saavat olla (joku 2m voisi riittää). Emolevyllä on 1 sata-paikka ja siinäkin on jo levy.
Varmuuskopioinnista noin N's kerta Tutustunpa vähän jonkun verkkokaupan valikoimaan fw-asemista ja muutenkin siitä kuinka fw:hen liitetään useampi laite ja miten pitkillä piuhoilla voi vielä pelata. fw-asemat ovat jääneet ihan pimentoon kun kaikki käyttävät usb:tä. Jos fw nyt sitten on käytännössä nopeampi edes. EDIT: FW-asemat on jo lähtökohtaisesti 2,5-3x usb-aseman hinnoissa joten eiköhän se selitä miksi niistä ei juuri puhuta. USB 2 -tasolla siis mennään sitten.
Varmuuskopioinnista noin N's kerta Mikäs pidättelee ostamasta usb-3 ulkoista, hinta ei päätä huimaa ja jos kuitenkin ennenpitkää on tulossa muihinkin komponentteihin tuo. http://www.verkkokauppa.com/fi/product/2116/dbtkj/Samsung-M3-Station-2-TB-ulkoinen-USB-3-0-kiintolevy
Varmuuskopioinnista noin N's kerta Itselläni roikuu koneesta sata piuha ja sata-virtapiuha, minusta niihin on halvin ja kätevin liitellä backup ja siirtely levyjä.
Varmuuskopioinnista noin N's kerta Ne backup yms. levythän on jossain kirjahyllyssä poissa häiritsemästä muutenkin vähäistä pöytätilaa =) Tässä nyt ollaan vähän sivuraiteilla tallennusformaatista jo, mutta kuinka tuettua USB 3.0 alkaa olla läppäreissä jne? Ideaalikone olisi sellainen läppärin kokoinen pieni lätty vailla kiinteää näyttöä ja näppistä - mutta sellaisia ei taida oikein olla. Ne harvat on integroitu kiinni huonoon näyttöön :|
Varmuuskopioinnista noin N's kerta Think Client koneet on semmosia. Mutta käyhän halpa läppäri, mitä se näyttö haittaa. Sitä tässä oottelen et tulis kunollisia wlan muistikortteja. Niistä pystyis siirtään sit suoraan vaikka langatomalle verkkolevylle jaka backupaa itsenäisesti.
Vs: Jaettu aihe: Varmuuskopioinnista noin N's kerta Ei nyt mitään virtualisoituja server - client -ratkaisuja sentään, huh. Käteviä toki toimistotöissä etc. mutta kotiin en enään ala erikseen väsäämään komeroon serveriä hurisemaan. Miksi näytötön ja näppäimetön "läppärin kokoinen kone"? Siksi, että näyttö ja näppis vievät kuitenkin reilun sentin siivun paksuudesta, senkin voisi käyttää hyväksi muille komponenteille... Ja oikeasti kone voisi olla vaikka 5cm paksu, sisältää normaalin sata-aseman, kasan liittimiä jne. Vaan ymmärrän ettei tämmöisille ole hirveästi markkinoita :|
Vs: Jaettu aihe: Varmuuskopioinnista noin N's kerta Joo näitä on askarreltu, koko on noin kaksi tupakkiaskia 3,5 tuuman levyineen. Näitä löytyy Linux foorumeilta, mut voi selaseen tietty laittaa wintoosankin
Vs: Varmuuskopioinnista noin N's kerta FireWireä ei ketjuteta mutta sitä voi mainiosti jakaa (hub) kuten USB väyliäkin ja nimenomaan jakamisessa tulee esiin FW:n suurempi nopeus; hommat ei hidastu vaikka paljon laitteita kiinni.
Vs: Varmuuskopioinnista noin N's kerta Jaa... Kyllä minä vaan olen töissä ketjuttanut parhaimmillaan 4-5 fw-kovoa peräkkäin ilman mitään ongelmia.
Vs: Varmuuskopioinnista noin N's kerta Aivan! Muistin vääriin niitä nimenomaan ketjutetaan max. 63 laitetta. Mutta yhtäkaikki nopus ja toimivuus on eri luokkaa kuin jatussa UBS-systeemissä. Lisäksi levyjä pitäis voida kytkeä lenossa, mutta en takaa ettei levyt hajoo