Jostain syystä kaikkien valokuvaan liittyvien lainausten äitikään ei vielä ollut täällä: “If your pictures aren't good enough, you're not close enough.” Jos kuvasi eivät ole riittävän hyviä, et ole tarpeeksi lähellä.
Great photography is about depth of feeling, not depth of field. – Peter Adams A good photograph is knowing where to stand – Ansel Adams A portrait is not made in the camera but on either side of it. – Edward Steichen
Englanniksiko HCB lateli viisauksiaan? Luulin, että hän sanoi "Vos 10 000 premières photographies seront les pires.“
Kuten kaikki tiedämme, HCB opiskeli taidetta ja englantia Cambridgen yliopistossa ja oli täysin kaksikielinen. "From 1928 to 1929, Cartier-Bresson studied art, literature, and English at the University of Cambridge, where he became bilingual"
Näin on. HCB:n sujuvaa englantia voi katsella ja kuunnella myös oheisessa haastattelussa. Tiedä, vaikka siinä ladeltaisiin viisauksia myös kymmenestätuhannesta ensimmäisestä kuvasta.
Työmiehet, kyntäjät ja kaikki työkansa joukko nälkäinen. Maa meidän on ja olla täytyy vaan ei kielillä briljeeraavien.
"Kertauksen vuoksi todettakoon että terminen kesähän tarkoittaa sitä että.... jne....." x useita tuhansia. (Ei "slogani" mutta kamaluudessaan kuitenkin sopii joukkoon? Semmonen "kepaksi" vaan. Toitotus. Tää nyt piti - terapian vuoksi - kirjoittaa päästää ulos. Paljon on tuottanut kärsimystä.) Edit: Voisitteko esittää hyviä sloganeita, kiitos... Noista laitetuista suurin osa tylsiä.
"Neuvostoarmeija ei koskaan ole käynyt, eikä voi käydä anastussotaa." Sata kysymystä ja vastausta Neuvostoliiton oloista Helsinki 1953, Kansankulttuuri Oy
Ei ollut tarkoitus olla negatiivinen. Ihan "läpällä vaan"... Ihan kivahan se on nää turinat. Taso kyllä heti nousi...
Valitettavasti me kaikki, jotka emme ole tarkemmin tutustuneet Henrin elämänvaiheisiin, vaan ainoastaan hänen kuviinsa, emme tätä tienneet. Lahjakas hän vaikuttaa olleen kielellisestikin, koska jo kahdessa lukukaudessa Cambridgessa tuli täysin kaksikieliseksi.