Veikkaan, että edellä mainitut alustat eivät ainakaan suoranaisesti tee yhteistyötä FSB:n kanssa, mutta jos olet sitä mieltä, niin go ahead.
Onhan sitten aina olemassa Vkontakte (nyk. VK) ja mail.ru, jos nuo läntisen tiedustelupalvelun kontrolloimat sosiaaliset mediapalvelut ja sähköpostipalvelut huolettaa.
Olen pistänyt merkille, että sinulla on pata jumissa Venäjää koskevissa asioissa. Taidat olla aivopesty? Niitä valvotaan Venäjän valtion puolesta ja siitä kerrotaan aivan avoimesti kyseisen hallinnon puolestakin.
Noihin salasanojen hallintaan on monta sovellusta, mutta käytän silti omaa "kryptausta". Mulla on testitiedosto, johon olen kirjannut sekä palvelun tunnuksen ja salasanan. Mutta palvelu on selväkielinen, tunnus omalla vakiomenettelyllä luotu, josta riittää yksi sana tyyliin nimi1+nimi2+nimi3. Sekä salasanassa on likimain vastaava eli vakio1+vakio2+vakio3+vakio4. Mukana saattaa salasanoissa olla myös mökkitie, kylä, AsOy, Kotikunta, Isännimi, Äidinnimi2 jne. Noita nimi1, vakio1 ei ole tietenkään mihinkään kirjoitettuna, kuten noita muitakaan itselle itsestään selviä asioita. Tällöin jonkin palvelun tunnus (jos muu kuin sähköpostiosoite) saattaa olla esim "nimi1ätnimi3_vakio1" ja sen salasana "AsOy-vakio3_Öykkäri_Isännimi". Tässä tapauksessa tuo Öykkäri laitetaan juuri sellaisenaan sinne väliin. Mulla tuo salasana olisi siis 28 merkkiä pitkä. Valitettavasti noin pitkiä tai ääkkösiä ja erikoismerkkejä eivät kaikki salli (mm. mtv3). Jossain on jopa pakotettu eka merkki numeroksi, mikä helpottaa kryptauksen avaamista huomattavasti. Sen sijaan ääkkösten käyttö windowsin yksisuuntaisessa kryptauksessa aiheuttaa (tai ainakin win 7ssa aiheutti) sen, ettei kryptattua pystynyt reversoimaan, vaikka olisi tietänyt muut merkit. Ja tuo tekstitiedosto on mulla sitten kopioitu kaikkiin laitteisiin. Ja missään palvelussa se ei ole sama, vaikka tunnus (sähköposti) usein onkin. Gmailissä on myös sellainen hauska, huonosti tunnettu piirre, että tunnuksena voi käyttää muotoa etunimi.sukunimi+jotainmuuta@gmail.com ja siihen lähetetyt viestit ohjautuvat automaattisesti etunimi.sukunimi@gmail.com tilille. Jos kuitenkin haluaa myös lähettää viestejä noista lisukeosoitteista, niin ne pitää luoda varsinaisen postilaatikon lisäosoitteiksi, jotka voi valita ainakin nettiliittymän lähettäjäksi.
Lopetappa tuo alkuunsa. Ketjua on sotkettu jo tarpeeksi polittisella jargonilla. Siihen ei tarvitse sotkea enää mitään henkilökohtaisia hyökkäyksiä, kuten ei täällä yleensä ollenkaan.
Kommenttini on kyllä tarkoitettu olemaan puhtaasti institutionaalisia. Niitä ei ole tarkoitettu kenellekään henkilökohtaisesti, eikä niitä pidä sellaisena ottaa.
Ihme jankkaamista taas kerran. Jos nyt välttämättä haluat tietää, niin molempi pahempi. Jos nyt jokin huolettaa sähköpostin tietoturvassa, niin ne ovat ihan arkipäiväisiä asioita. Kuten viesteistä kerättävillä yhteystiedoilla mahdollisesti tehtävät verkko-ostot.
Pelkällä nimellä ja osoitteella eikä tilinumerolla voi ostoksia missään tehdä. Ja niitä muita ei mihinkään sähköpostiin kannata laittaa, vaikka kuinka pyydettäisi. Ja aina ennen sähköpostiviestissä olevan linkin klikkaamista kannattaa katsoa minne linkki todellisuudessa vie. Se saattaa näyttää normaalilta URL:lta, mutta siihen onkin upotettu jotain melkein samalta näyttävää. Tai sitten ihan kryptinen vaihtoehto. Ja vaikka viesti näyttäisi tulevan tutulta henkilöltä. Ikävimmässä tapauksessa se myös tulee tutun henkilön kaapatun sähköpostin kautta.