Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Hyvä flatscreeni

Keskustelu osiossa 'Kuvankäsittelynurkkaus' , aloittajana valtsu, 22 Marraskuu 2005.

  Mikä olis hyvä "flatscreeni" vai onko ne edes hyviä kuvankäsittelyyn? Varmaan maksaa maltaita kun pitäis olla 19 tuumainen. Lisäksi teen jonkun verran videoita niin ei sais esiintyä ns laahaamista.
   
 1. Ei 19-tuumaiset kovin kalliita ole, mutta turhan kalliita verrattuna 17-tuumaisiin, koska niissä on kuitenkin sama 1280x1024-resoluutio. 20-tuumaiset, joiden resoluutio on 1600x1200, maksavat sitten jo selvästi enemmän.

  En suosittele mitään merkkiä erityisesti, mutta kiinnitä huomiota takuuseen. Niissä on eroja. Kuvankäsittelytöllössä ei saa olla yhtään kirkasta viallista pikseliä, eikä pimeitäkään keskialueella. Näiden pitää oikeuttaa takuuvaihtoon. Väritoistoon kannattaa myös kiinnittää erityistä huomiota. Vasteaika on nykyään kaikissa muuten hyvissä paneeleissa hyvä. Kontrasti ja katselukulmakin tulevat siinä muun ohessa.
   
 2. simos

  simos Ylläpidon jäsen

  8 588
  359
  83
  Mielenkiintoinen hinta/laatu... tietoo muutenkuin paneeli on ok (sama PVA-paneeli kuin mitä esim. EIZO käyttää). Samsung 204Ts 20" 1600x1200.
  Pitäs päästä katsomaan ja testaamaan miten tommosen saa kalibroitua kohdilleen...
   
 3. Oletko harkinnut laajakuvanäyttöä? Dellin 20" Ultrasharp 2005FPW laajakuva-LCD on huippulaatuinen:

  linkki

  Siltä varalta ettei linkki toimi, niin näyttö löytyy osoitteesta www.dell.fi -> Yksityisasiakkaat -> Electronics & Accessories -> Monitors -> 20 Inch & Up - Widescreen

  Arvostelu, jossa Delliä verrataan Applen 20" Cinema Display -malliin... ja Dell voittaa, vaikka molemmissa on sama LG.Philipsin näyttöelementti.
   
 4. Hienoltahan tuo näyttää. Vitsi kun en vaan oikein ymmärrä noiden speksien päälle ;) Minkälainen kontrastisuhde on hyvä ja mikä taaas ei niin hyvä? Entäs voi "responsetimet", niistä varmaan voi päätellä tahmaamisen esim. videoita leikatessa?
   
 5. Hmm, pitäisiköhän sanoa yhtään mitään kun en itsekään spekseistä juuri ymmärrä... :)

  16 millisekunnin vasteaika ei ole nykyisin niitä alimpia (tosin ei se mikään hidaskaan ole), mutta sen pitäisi riittää hyvin liikkuvan kuvan editoimiseen. Kirkkauden ja kontrastin suhteen tuo Dell on kärkipäätä, mutta ei paras. Valmistajat tosin ilmoittavat nuo luvut yleensä yläkanttiin... käytännön työssä tuollainen kirkkaus ja kontrasti riittää hyvin, koska itselläni on 20" Cinema Display ja teen sillä töitä joka päivä. Jos halut nähdä livenä, niin demoan mielelläni. ;)
   
 6. sf

  sf

  785
  0
  0
  Kellään kokemuksia BenQ näytöistä? Jonkin verran niitäkin kehutaan. löytyy nopeitakin sellaisia kuitenkin, ja kontrastisuhteet , katselukulma jne. on kanssa ok.
  Pixmania.com
  Pixmania.com
   
 7. Yks homma mikä näissä mietityttää on se, miten suhteuttaa kuvia, jotka on viimeistelty litulla ja sitten jos toisessa päässä on putki tai printti? Terävyys ja kontrasti näkyy vissiin vähän eri lailla.
   
 8. sf

  sf

  785
  0
  0
  Hyvä kuva näyttää hyvältä katsoo sitä sitten litulta tai kuvaputkelta, aivan sama ;o)
   
 9. En eipäile hetkeäkään, mutta mikä ettei! Jos tarjoot demot niin minä tajoan kaljat ;)
   
 10. Formac Gallery vaihtui tohon Eizon FlexScan L 997:aan. Jos toi Formac oli hyvä niin kyllä toi Eizo on HYVÄ! Kalibrointi oli yhtä helppoa kun muihinkin..
  Tosin näytönohjainkin vaihtui Atin Radeonista tuohon Matrox:iin.
   
 11. Joo, ei oikein voi 100% vertailla sitten... varsinkin jos olet raapassut 10bit coloursit päälle.
   
 12. juhaa

  juhaa Active Member

  8 084
  1
  38
  Tuoreessa Mikrobitissä testattiin 19" littunäytöt hintaluokassa 350 eur.
  4 tähtee ja toimituksen valinta Viewsonic VA902 "+laaja värialue, +tasainen sävyntoisto, + katselukulma vaaka, -katselukulma pysty" hinta 358 €
  4 tähtee BenQ FP91G: " +tasaista laatua, + hyvä harmaasävyjen toisto, +tasaiset värikäyrät, -testin kehnoin värialue" hinta 340 €
  Jos olisin ostamassa itelle niin Viewsonicin ottaisin, vaikka harmaasävyjen toistoa ei kehuttukaan. Sai tummien sävyjen toistosta testin huonoimman arvosanan 6 (BenQ 7) Väritoiston mainostettiin olevan putkinäytön veroinen, testin ainoa 10 (BenQ 8).

  Fomaa nämä testit sinänsä ovat, mutta antavat hyvät perustelut ostoksille :D
   
 13. Anonymous

  Anonymous Guest

  Lukaisin myös testin läpi ja Viewsonicin tai BenQ:n ton testin perusteella noista 350 euron lituista ostaisin. Arvalla pitäisi varmaan noiden kahden välillä valita. BenQ toistaa harmaasävyt huipusti ja Viewsonicissa on puolestaan hyvä värientoisto. Jos löisi rahaa toiset 350 euroa, saisi varmaan noi molemmat ominaisuudet samaan näyttöön.

  Olisi kiva tietää, miten toi BenQ:n heikohko värientoisto suhteutuisi tähän mun satasen Hyundaihin (crt).
   
 14. Tietääkö kukaan mistä tuota Delliä saisi suoraan hyllystä ja/tai voisi ihmetellä hetken livenä? Entäs tuo linkki, jonka Tuohis laittoi, onko se joku Dellin oma verkkokauppa tms? Rupes meinaan tuo Dell kiinnostamaan.
   
 15. iiuu

  iiuu

  142
  0
  0
  Marraskuussa oli Tietokone-lehdessä 19" littujen vertailu. Kuvankäsittelyä ajatellen minä tilasin Eizon, toimitusajat näyttävät veennyyvväänn... ilmeiseti testin perusteella. Ei paras, mutta hinnaltaan edullisempi kuin hieman paremmat mutta selvästi kalliimmat, ja selvästi parempi kuin halvemmat.
   
 16. Minkä Eizon tilasit ja mistä?
   
 17. iiuu

  iiuu

  142
  0
  0
  Eizo FlexScan 1910

  http://www.eizo.fi/eizo/smpage.fwx?smlanguage=FIN&page=189&PRODUCT=850

  Ostopaikka oli Karjalan Datahuolto
   
 18. adele

  adele

  55
  0
  0
  Lähes pari vuotta olen käyttänyt 30" Apple Cinema HD Displaytä, 2560 x 1600 resolla. Tämä on ihan hyvä. Leffojenkin leikkaus onnistuu. Vaatii tietysti potkua näytönohjaimelta ja jos kaksi haluaa yhteen ohjaimeen täytyy olla DDL-ohjain.

  Hyvää:

  -loistava kuva
  -suuri reso nopeuttaa työntekoa
  -näytön firewire (2x400) ja usb 2 portit
  -edullinen
  -ei yhtään viallista pikseliä
  -helvetin kaunis, siis esteettinen

  Huonoa:

  -Kaksi 30"näyttöä vie leveyssuunnassa paljon pöytätilaa.
  -Tarvitsee aurinkolasit, jos pitää kirkkauden tapissa.
  -Käy jotenkin pieneksi (kutistuu?) kun on vuoden käyttänyt
  -kuvien kohina on helpommin havaittavissa normaalikatselussa
  -TV näyttää paremmalta 20":n näytöllä kun käytetään täyttä ruutua (reso 1680 x 1050)

  Mac
   
 19. Tarina sai sellaisen päätöksen, että kokeilin sitä Vievsoniccia päivän ja totesin sen riittämättömäksi, tai sitten en osaa säätää. Ostin tilalle Lacien 319. Tämä tuntuu olevan ihan OK. Eipä ole wide eikä kuin 19, mutta muuten ihan jees.