Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Huhuu... Nikon 'Z' mount 2018

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Mirrored, 15 Tammikuu 2018.

 1. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 349
  390
  83
  Viimeksi muokattu: 30 Heinäkuu 2018
 2. jyrkialanen

  jyrkialanen Member

  352
  2
  18
  Tokko on alkuvaiheessa paljon paluumuttajia. Nikon lähtee kuitenkin nollasta uuden bajonetin objektiivien suhteen, kun taas Sonylla on valmiihko järjestelmä, johon Sonyyn siirtyneet ovat jo ehtineet satsata. Eiköhän Nikonin strategia ole ensi vaiheessa saada nykyiset nikonistit sitoutettua merkkiin myös jatkossa ja lopettaa muuttoliike muihin peilittömiin.

  Toki yllä oleva on pelkkää omaa spekulaatiota, mutta itse Nikonista (D700) Sonyyn siirtyneenä en ainakaan voisi kuvitella, että mikään uuden Nikonin rungon mahdollinen ominaisuus saisi minut vaihtamaan takaisin. Oman setin kasaaminen pitäisi aloittaa nollasta, taloudelliseti tulisi reilusti takkiin eikä vastineeksi saisi mitään, mikä millään lailla parantaisi omien kuvien laatua. Rungon koko, sääsuojaus tai paremmat valikot eivät millään riittäisi perusteluksi -ja mikään muu minua ei edes etäisesti Sonyssa häiritse.

  Mitään merkkiuskollisuutta minulla ei ole, joten myöhemmin, kun Nikonin järjestelmä varttuu, tilanne voi minunkin osaltani muuttua. Kilpailu on joka tapauksessa kuluttajalle pelkästään hyvä asia, joten toivottavasti Nikon julkaisee hienon rungon/runkoja.
   
  sahe69 tykkää tästä.
 3. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 287
  342
  83
 4. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 414
  1 399
  113
  Kivannäköinen tyttö kuvaajana.
   
 5. cedricfan

  cedricfan Active Member

  351
  73
  28
  Pitääkö ton prisman olla noin möhkö?
   
 6. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 287
  342
  83
  Haluttaisko tuolla isolla etsinkotelon koolla tarjota iso reikä sinne takapuolelle? Toivottavasti.
   
 7. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  Olettaisin että kyse on kuitenkin puhtaasti Nikonin "muotokielestä". Mielestäni on hyvä jos Nikon tekee kamerastaan selkeästi omanlaisensa, helpompi Nikon -väen on se sitten omaksua.

  Peilittömässä etsintä voi kasvattaa myös alaspäin, rajana takatelkkari. Tai kameran voi jopa tehdä "rangefinder-tyyliin" yläpinnaltaan täysin tasaisen, kuten esim muutamat Fujit, Sonyt ja Olympukset. Oikein villisti ajateltuna etsin voi olla vaikka alakulmassa, eikä tämä varsinaisesti vaikuta mitään sen kokoon.
   
 8. cedricfan

  cedricfan Active Member

  351
  73
  28
  Tuntuu vaan oudolta, että jos peilittämän etuna olisi pienuus, niin tuolla paisella kameran pienuus sitten pilataankin.
  Muotiahan minä en ymmärrä.
  Ja jos perinteistä muotokieltä halutaan, niin avatarhan sen kertoo millaista se olisi :)
   
 9. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 349
  390
  83
  Täytyyhän se okulaari jossain sijaita kun näyttö täyttää koko takapuolen. Sen takana varmasti on myös kammio joka on välttämätön optisesti. Eli aina EVF myös tilansa rungosta vaatii.

  Hassu juttu jos se siinä mallitytöllä tosiaan oli. Ei herätä mitään haluttavuutta. Se on pelkästään söpö ja jo nähty koska Canonilla on han samanlainen. Canon EOS M50 Black + EF-M 15-45mm IS STM Black + Shoulder Bag + SD Card in Wi-Fi Cameras at Canon

  Naapurissa jo hauskat kommentit. :) Täys rimpula! :D Digicamera.net - Valokuvausfoorumi • katso viestiketjua - Nikonin peilitön FF
   
  Viimeksi muokattu: 6 Elokuu 2018
 10. cedricfan

  cedricfan Active Member

  351
  73
  28
  Niinpä tietty.
  Näytön pitää olla nykyisin 99% laitteen kokoinen, mielellään enemmänkin.
  Saas nähdä miten takapuolen namiskat on laitettu, vai onko niitä edes enää.
  Käytettävyys suomalaisella kouralla olematon, ja satiaisen kokoiset merknnät taustasta huonosti erottuvalla värillä?

  "Se on pelkästään söpö ja jo nähty koska Canonilla on han samanlainen"
  Pakko sanoa, että kuvaajatyttö on noista kuitenkin se kiinnostavampi tuossa mielessä.
   
 11. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 287
  342
  83
  Suhteellisen rohkea päätelmä suhteellisen vähäisellä, ellei toistaiseksi lähes olemattomalla, informaatiolla. Toki sellaisen tehdä saa...

  ...Vilkaisin pitkästä aikaa (jonkun vuoden tauon jälkeen) tuota Dc:n keskustelua linkistäsi. On kyllä melkoinen lastentarha yhä...
   
 12. cedricfan

  cedricfan Active Member

  351
  73
  28
  Eipä ole vuosiin seurattu dcnettiä, syystä.
   
 13. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 349
  390
  83
  Parhaimmillaan viihdyttävän humoristista ja antoisaa. Huonoimmillaan... ei tartte lukea vaan etsii parempaa ajanvietettä.
   
 14. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 414
  1 399
  113
  Kuvausreissu tuli huomiseksi Langinkoskelle ja Kotka/Hamina suuntaan pariksi päiväksi.

  Fuji xh1 + 56/1.2 + 35/1.4 + 16-55/2.8 (koe)käytössä. Varmaan hyvä vähän etukäteen kokeilla noita jo hyväksi havaittuja laitteita uutta Nikonia odotellessa. Voin heittää jonkun kuvankin tänne, (ehkä myös Pan F 50 filmillä otetun (Nikon F5)), on se niin hieno filmi).

  Ettei meinaan ainakaan omalla kohdallani mee pelkäksi DC:n tyyppiseksi nettitietolimboiluksi. Sonyt ja Olympukset on kokeiltu, havaittu Nikoniin verrattuna mun tapeisiin kevyiksi. Nyt vielä toi kehuttu fuji+lasit omaan testiin, jossa keskeiset kriteerit ovat käteen istuvuus, robusti rakenne, toimintavarmuus kovissa oloissa, kuvanlaatu, laadukkaat objektiivit, ja tietty funktionaalisuus toiminnoissa. Akkukestohan tossa fujissa lienee huono, mutta pärjääkö lisäkahvan kanssa.

  En oo tolla fujiyhdistelmällä ruutuakaan kuvannut, mutta aika moni osaava ja vakavasti kuvaava pro niillä kuvaa. Varsinkin noi primet on todettu mainioiksi.

  Nikonia odotellessa.
   
 15. Tuojuk

  Tuojuk Well-Known Member

  638
  620
  93
  Mulla on ollut x100s ja xt-1 18, 35 ja 56 mm laseilla.
  Kyllä teki hienoa jälkeä- paitsi- netin perusteellakin vihreä oli ongelmallinen väri ja niin olikin.
  Jospa uuden kennon ja uusien softien myötä tilanne olisi parempi.
  Mä olen miettinyt xe-3 + 23/2 ja 50/2 kombon hankkimista.
  Niin ja laitteet toimivat myös kovalla pakkasellakin.
   
 16. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 349
  390
  83
  No mutta siellähän on useita tyyppejä jotka kuvaavat paljon uutuuksilla ja jopa jokunen "extremetestaaja" joka jo taas on ilmoittanut myös hankkivansa Nikonin uutuuden ihan testimielessä. On muuten tullut selväksi että kalleimmat ja uusimmat kokeilet lähes järjestään. Ja merkeissä löytyy. Eikö löydy oikeaa?

  Siksi sitä hauskaksi sanoinkin. Huumoria nääs. Mutta ehkä kuitenkin muistamalla sanojan aiemman testauksen humoristisella / pessimistisellä / realistisella ennakkoasenteellaan voi olla jotain pohjaa. Digicamera.net - Valokuvausfoorumi • katso viestiketjua - (2013 - ) Sony A7, A7r, A7II, A7s, A7rII ja A7sII
   
  Viimeksi muokattu: 8 Elokuu 2018
 17. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  Tiedot - siis huhut - on näemmä tarkentuneet. Kameroita olisi kaksi, eli matalan ja korkean resoluution malli. Objektiiveiksi hieman vaatimattomasti normizoomi ja pari perus-primea, mutta myöhemmin syksyllä tulisi 58mm/0.95!

  Breaking: Nikon Z6 and Z7 full-frame mirrorless cameras and three lenses coming on August 23rd, Z-Noct-Nikkor 58mm f/0.95 lens to be announced later | Nikon Rumors

  Käytännössä monia kiinnostanee melkein eniten miten nykyiset Nikkorit adopoituvat tähän Z-järjestelmään. Elämme kiinnostavia aikoja.
   
 18. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 414
  1 399
  113
  Onhan noi kiintoisaa nähdä. Tähän mennessä yksikään peilitön ei yllä Nikonista tutun ergonomian ja loogisen funktionaalisuuden tasolle, ei edes Fuji XH-1, joka on näissä suhteissa kyllä varsin hyvä ja isoon kouraan hyvin istuva. Kennopuolen ja kuvanlaadun odotan noissa Nikonin uusissa rungoissa kyllä olevan kunnossa.

  Z-Noct-Nikkor 58/0.95 kuulostaa kalliilta, mutta epäilemättä kiehtovalta.
   
 19. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 349
  390
  83
  Viimeksi muokattu: 20 Elokuu 2018
 20. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 287
  342
  83
  Tämä on kai nyt viimeinen teaseri ennen julkistusta. Eipähän tuokaan paljoa kerro, onpahan kuvaajia jotka ovat tuolla kuvanneet ja muutamia välähdyksia välineestä. Nikon Suomi