Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Huhuu... Nikon 'Z' mount 2018

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Mirrored, 15 Tammikuu 2018.

 1. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 130
  211
  63
  Miten voi näkemys kääntyä 180-astetta sen mukaan mitä roinaa itse on hankkinut? Vielä vuosi sitten kehuit kaikkea mitä Nikon oli valmistanut täysin estottomasti ja dissasit muita merkkejä edes näkemättä, mutta nyt kaikki on toisin.
   
 2. cedricfan

  cedricfan Active Member

  351
  73
  28
  Siksi tätä ketjua onkin niin hyvä lukea. Sitä kun huomaa, että uusi tekniikka ei tosiaan ole välttämättä tarpeen muuta kuin kaupallisessa mielessä. Ja se mistä on tehty trendikästä, saattaa ollakin ihan huuhaata käytännössä. Mukavampi tätä on lueskella kuin pidempiä juttuja lontooksi nuorison kirjoittamana.
   
 3. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  No jopas sinä kuvittelet olevasi tarkkaan selvillä siitä mitä mitä tavaraa minulla on kaapeissa :) Mutta täytyy tuottaa pettymys, näitä mainittuja Nikonin AF-D obiskoja en ole koskaan suuremmin harrastanut ja sen viimeisenkin (oli muuten 180mm/2.8) myin pois joskus 4-5 vuotta sitten. Toisin kuin jostain muusta AF-D ohitarkentajasta, 180 millisestä jäi oikein hyvät muistot.

  Tuo 180mm/2.8 on muuten siitä hauska konstruktio, että sen saa optisesti tasan samanlaisena myös Ai-S versiona. Manual focus heaven :))))
   
 4. Humminbird

  Humminbird Active Member

  355
  77
  28
  Lähimmäs MF-taivasta olen päässyt Voigtländerin linsseillä, sekä Nikon F että m4/3. E-M1.2:ssa peaking päälle ja menoksi, kun siihen tottuu niin yleensä tarkennus osuu kohdalleen. Sen verran pitää kuitenkin mussuttaa, että harmittavasti jättivät m4/3-laseista elektroniset kontaktit kokonaan pois. Kamera ei siis tiedä mikä linssi on kiinni ja mikä aukko valittu. Vakaaja tarvitsee tiedon polttovälistä, jotta se osaa toimia luotettavasti. Tämän sentään saa linssitietokannan kautta sille kerrottua. Mutta aukkotietopa jää saamatta kokonaan, mikä välillä jälkikäteen kismittää. Lisäksi näyttäisi että kameran valomittaus on välillä hieman epäluotettava. Tämä johtunee siitä että kamera ei voi käyttää himmennintä valomittauksen aikana, kuten sähköisillä linsseillä, joten lopputulos voi tietyissä valaistuksissa mennä metsään.
   
 5. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 349
  390
  83
 6. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 349
  390
  83
  Viimeksi muokattu: 5 Heinäkuu 2018
 7. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 349
  390
  83
  Video julkistettu. Ei ihan kauheen informatiivinen vielä. :)

  IN PURSUIT OF LIGHT
  More content coming soon.
  Nikon | Special Event 2018
   
 8. Humminbird

  Humminbird Active Member

  355
  77
  28
  No niin, pian saadaan vähän lisää säpinää markkinoille! Jännä nähdä tuleeko Sonyyn siirtyneistä paluumuuttajia.
   
 9. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 414
  1 399
  113
  En usko, että tossa nyt ihan maailma sekoaa, mutta mielenkiintoistahan se on nähdä, mitä tulossa on.

  En ole peilittömien kanssa tullut toimeen lainkaan, mutta jos se on kunnollinen ja Nikon, sitä pitää harkita ja koetella. Kun tuli toi Nikon paitakin hankittua.
   
 10. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 130
  211
  63
  Ihan hyvä, kun tulee peilittömiä vaihtoehtoja. Teen edelleen maksukeikat kuten ennenkin koetelluin ja testatuin konstein sekä metodein, mutta toki vapaalla voi tutustua tähän peilittömään tarjoomaan ja miettiä sitä keikahdushetkeä sitten, kun peilittömän edut alkavat konkretisoitua.
   
 11. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 287
  342
  83
  Näitä kaiken muuttavia uusia laitteita on ollut viime vuosina paljon. Nikonilla, jonka tunnen parhaiten, sellaisia julkistuksia ovat olleet ainakin D5/D500 ja D850; muilla merkeillä ainakin Sony a9, Fuji XH-1, Canon 5Ds, Olympus OM-D E-M1 mark II. Savun laskeuduttua ja hypen haihduttua on kaikki jatkunut ihan niinkuin ennenkin.
  Epäilemättä oivaillisia pelejä kaikki nuo mainitsemani, en hetkeäkään epäile, ja sinällään vievät valokuvausta eteenpäin. Itsekin uskon jossain vaiheessa hankkivani D850:n. Jonain päivänä saatan tosiaan jopa peilittömän hankkia pääjärjestelmäkseni minäkin, mutta kyllä se nyt vielä on kaukana. (Ainoa asia joka tällä hetkellä siihen suuntaan puhuu, on tuo pieni lihastauti joka vaivaa, saattaa jossain vaiheessa edellyttää kevyempää järjestelmää, mutta kun ei noista oikein tulisi sitten kysymykseen kuin Fuji, eikä Nikoninkaan peilitön varmaan mikään kevyt ole, objektiiveineen.)
  Kuitenkin tosiaan lukuun ottamatta pientä etujoukkoa, jolla on aina uudet järjestelmät käytössä, kuvaajien puuhat jatkuvat suunnilleen samanlailla kuin aina ennenkin, vaikka vallankumouksia on ollut pirukseen viimeisten vuosien aikana. Ja mikseivät jatkuisi, kuva asetuksilla f/2.0 1/250 ISO 100 perustriggerillä ja studiosalamoilla syntyy ihan samalla lailla kuin ennenkin ja kaikkeen järkevään tarpeeseen riittävät kennot tallentavat niitä oikein hyvin.
  Mutta vallankumous tästäkin taas seuraa, luulisin.
   
  Teemu Laine ja niffe tykkäävät tästä.
 12. Humminbird

  Humminbird Active Member

  355
  77
  28
  Olli osui naulan kantaan. Saisipa aina euron kun jonkun uuden vitkuttimen markkinoidaan olevan "the game changer" tai "revolutionary, not just evolutionary".
   
  niffe tykkää tästä.
 13. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 349
  390
  83
  Ääni muuttuu kellossa sitten kun tarkennus paranee niin paljon että urheilukuvaajat siirtyvät peilittömiin. Ja video.

  Mutta nythän sieltä on tulossa surkean pieni Sonyn kilpailija vaan. Miksei jotain tollasta kunnollista kuin 2012 joku piirteli. Onko siihen pantu kaksi peiliä etupuolelle? Ettei ikävä yllätä.
   
 14. cedricfan

  cedricfan Active Member

  351
  73
  28
  Jep. Olen sitten varmaan vanha jäärä, kun en minäkään kulje jokaisen sensaatiomaisen uutuuden perässä. Itse asiassa viime aikoina vaihtotahtikin on koko ajan hidastunut, kun mielestäni peruskuvassa ei ole enää ollut samanlaista nopeaa parannusta kuin ennen. Joku videokuvan parannus EVVK.

  Peilitöntä kokeilin, ja ei se kokoero niin mullistava ollut, vaan jopa päinvastoin tämmöiselle isokouraiselle. Etsinkuvan kannalta peilillinen on jopa parempi kun siihen on koko ikänsä ajan tottunut, se sähköinen kuva kun ei ole sama kuin mitä silmä näkee. Fujissa ero oli jopa liiankin iso värimaailmassa.

  Veikkaan, että menee monta vuotta kunnes taas kokeilen jotain. Nykyinen SLR, superzoom ja taskukokoinen on kolmikko, jolla minä pärjään. Ja kun niitä on oppinut käyttämään & miten kuvat mulkataan paintshopissa, niin ei halua turhaan nähdä vaivaa. Kiksit saa jo jostain muusta kuin kameran nippelien hieromisesta.
   
 15. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 414
  1 399
  113
  Muistui mieleeni mainosmiehen unelma slogan "Fiat - petojen sukua".
   
 16. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 414
  1 399
  113
  Ton lehdistötiedotteen ja videon perusteella näyttää siltä, että koko maailmankaikkeus menee nyt uuteen järjestykseen.
   
 17. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 349
  390
  83
  Mitä tossa sitten on.. ainakin F-sovite tulossa samalla. Nikon | News | Development of a next-generation full-frame mirrorless camera and NIKKOR lenses — featuring a new mount — that pursues a new dimension in optical performance

  Olisiko ollut parempi muotoilla "1. sukupolven peto urheiluhenkisille". Tilaa nyt, toimitus ihan just asap. Parempi etteivät ajankohdasta puhu, kun on maassa hätä. Japanin helteissä menehtynyt 80 ihmistä – maan meteorologian laitos luokittelee kuumuuden luonnonkatastrofiksi

  Mittailtu on hämärää kuvaa jo kovasti. Mikä lie muovimalli. :D Tuosta obejktiivista tulee mieleen huhuiltu ensimmäinen zoom f/4. Official press release: Nikon develops the next-generation full-frame mirrorless camera | Nikon Rumors
   
  Viimeksi muokattu: 25 Heinäkuu 2018
 18. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 349
  390
  83
  Kunnon kahva.

   
 19. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 414
  1 399
  113
  Ei tosta nyt yöunia kannata menettää. Toistaiseksihan nää Nikonin viimeiset rungot taitaa hakata esteissä kaikki muut. Tarkoitan siis runkoja D850, D500 dx-puolella ja D5 toimintakamerapuolella. En ole myöskään huomannut isompia ongelmia objektiiveissa; vaikkapa 1.4 sarjassa tai 14- - - 200/2.8 zoom kolmikossa.
   
 20. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 349
  390
  83
  No ei todellakaan. Siitä kuitenkin puuttuu OVF ja huippuunsa vuosien varrella kehittynyt kuiskaava laukaisu lyhyine viiveineen.
   
  Viimeksi muokattu: 27 Heinäkuu 2018