Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Huhuu... Nikon 'Z' mount 2018

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Mirrored, 15 Tammikuu 2018.

 1. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 546
  165
  63
  niffe - hanki elämä!

  Seuraat kirjoituksiani, yhdistelet niitä ja teet niistä mielikuvituksessasi tulkintoja. Haluaisit varmaan tavata minut? Pitäisikö antaa sinulle singneerattu printti, niin voisit vielä paremmin pitää nomadin mielessäsi.

  Kuvitelmillasi retostelun lomassa voisit joskus julkaista edes yhden kuvan.
   
 2. niffe

  niffe Well-Known Member

  11 836
  142
  63
  Pakkohan sitä on seurata, kun kommentoit jokaista kameraviestiä verraten niitä näihin Yuotubesta koottuihin mielikuvituskameraominaisuuksiisi. Lukemani perusteella en halua tavata sinua, mutta jonkunhan pitää muistuttaa sinua opportumismissasi siitä, miten Youtube ja reaalimaailma saattavat olla räikeässä ristiriidassa.

  Tässä on vanha Canonin 5D mk II:lla otettu kuva, jossa kuvattava herrasmies on katedraalin varjossa ja tuomiokirkko iltapäivän auringonvalossa. Objektiivina oli EF24-105mm f/4.0. Kuvaa ei nyt ole säädetty sen kummemmin kuin mikä template mulla on jokaiselle tuon kameran jpegille Lightroomissa. Onhan siinä värikohinaa, mutta ihan yhtä hyvin voisin kuvata edelleen tällä rungolla pikku värikohinasta ja moireesta huolimatta, koska euraasialaiset ihonsävyt on niin helppo dusata sen kanssa. Tuplaklikkaamalla tai hiiren oikealla painikkeella saat PuuCeessa kuvan avattuna suuremmaksi erilliseen tabiin ja Macissa hiirellä sekä hokkuspokkus-näppäimillä Ctrl tai sivuraide.

  Christian-001.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 21 Toukokuu 2019
  mlphotic ja diefenbaker tykkäävät tästä.
 3. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 386
  228
  63
  Ei ole korjauksia tehty kuten normaalilla havaintokyvyllä voi huomata. Sade
   
 4. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 546
  165
  63
  En ymmärrä miksi niffe otti sen sadekuvan kommentit niin raskaasti. Minähän kirjoitin, että se on "ihan jees". Tämä siis sanasta sanaan.

  En myöskään ymmärrä miten olen niffesinun maailmaasi näin järkyttänyt. Kuvaan väärällä kameralla, tietokoneeni on väärä... Ja luonteeltani olen opportunisti - ja kenties muutenkin ikävä ihminen. Mitä muuta väärää olet elämästäni kartoittanut? Olisit nyt hyvä mies sen verran itsenäinen, että et tekisi muiden ihmisten elämästä itsellesi näin suurta ongelmaa!

  Onneksi tällä foorumilla on ignore :)
   
 5. niffe

  niffe Well-Known Member

  11 836
  142
  63
  Eieiei, tyrkytät sitä yhtä ja ainoaa oikeaa parasta kameraa, jonka sinä hankkinut, ratkaisuksi kaikkeen, eikä mikään muu ole mitään. Jos joku kysyy, että minkä Canonin rungon hankkisin vanhan 5D:n tilalle, oli heti ensimmäinen vastaus ennen, että hanki D610, koska Canoneilla ei tee mitään ja myöhemmin se vaihtui A7RIII:ksi, koska Canoneilla ja Nikoneilla ei tehnyt mitään. Paranevan loistavan sadekuvan valokuvamaisuutta vähättelit ensin ja sitten kirjoitit seuraavassa säikeessä, ettei valokuvan autenttisuudella ole niin väliä. Ignore-nappula on kuin sinulle luotu, sillä olet aina ignoorannut kaiken kokemukseen perustuvan tiedon ja levitellyt noita valmistajien payrollissa olevien Youtube-vloggaajien markkinointisupatuksia todistajanlausuntoina tyyliin näin on, jos harrastajakuvaajat Tony ja Chelsea Northup ovat sen videollaan julkaisseet. Jos kymmeniä tuhansia naamoja vuodessa erilaisissa olosuhteissa kuvaavat pitävät jostain ominaisuudesta kamerassa ja välttelevät jotain toista, sille on varmaankin ihan perustellut syynsä. Mikset pistäisi vielä vähän paremmaksi tuosta ignore-nappulasta ja lopettaisi sellaisten toisten merkkien ominaisuuksien kommentoimista, joihin et ole oikein perehtynyt? ;)

  Tässä on vielä toinen kuva bonuksena Skattalta samalla setillä otettuna. Näissä on sitä vinoilemaasi out-of-the-box-värimaailmaa Canonilta vuodelta 2008 tai 2009 "pölyä keräävällä pumppuzoomilla" tallennettuna.
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 21 Toukokuu 2019
 6. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  4 854
  815
  113
  Mites olis toi Z:n tarkennus päivityksen jälkeen. Kellään mitään siitä...?
   
 7. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  10 070
  1 238
  113
  Hyvin se toimi, mitä nyt vähän katteja kuvaili, viikonloppuna Tampereella sitten enemmän :)
   
 8. Tuojuk

  Tuojuk Well-Known Member

  481
  509
  93
  Hieno potretti!
   
 9. niffe

  niffe Well-Known Member

  11 836
  142
  63
  Kiitos!
   
 10. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  4 854
  815
  113
  Kameralehti 6/19 testissä Nikon Z 6:n miinuspuoleksi todetaan muistikorttistandardi. Käyttäjän kannalta se on kuiten selvä plussa: kameran mukana tulee laadukas Sonyn 64 GB:n muistikortti, joka on nopea, toimintavarma ja kestävä. Selvästi paras käyttämistäni muistikorttityypeistä.

  Miinuksena voi pitää kortin korkeahkoa hintaa; innokas näppäilijä tarvitsee myös toisen kortin, ehkäpä jopa kapasiteetiltaan isomman, ja se on melko kallis. Toki Nikonin (D4, D5, D850) aikaisemmin omistaneilla noita kortteja yleensä on valmiina.
   
  Tuus4 tykkää tästä.
 11. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  10 070
  1 238
  113
  Korttia ei enää tule mukaan, ei ainakaan mulle.
   
 12. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  4 854
  815
  113
  Ahaa, reippaan 100 euroo sitten häviää. Tosin runkojen hinnat ovat laskeneet enemmänkin. Sain molempiin vielä huhtikuussa, toinen Rajalasta ja toinen Mikkelin kameraliikkeestä.
   
 13. pvalila

  pvalila Member

  39
  0
  6
  Autentisuudesta minä en osaa sanoa mitään, mutta mielenkiintoista on, että nykyisin kuvan rakentamiseen käytetään dataa laajemmin kuin ennen. Kennolta tulevan perinteisen datan lisäksi tallennetaan tieto käytetystä objektiivista, aukosta, polttovälistä ja tarkennusetäisyydestä. Korvausprofiili voi olla jopa linssiyksilökohtainen. Yhden framen sijasta kamera saattaa valottaa monta ja pyytää käyttäjää pitämään kameran vakaana. Kännyköissä kuva otetaan vielä monella eri kameralla yhtä aikaa, osassa saattaa olla mustavalkoinen kenno.

  Tällä hetkellä epäillään, että Huawein Pro 30:n kuunkuvaustila yhdistää valotetun kuvan dataa vanhaan dataan, Huaweilla on luotu mallinnos kuusta. Nykyisin kamerat jo tunnistavat lennossa kuvattavan henkilön (nimi vilahtaa ruudulla) ja tulevaisuudessa kasvoja voidaan terävöittää tai parannella samasta henkilöstä tallennetun vanhan kuvadatan perusteella.

  Erilaiset algoritmit osaavat jo nyt kaunistaa kuvaa lennosta. Aika näyttää, kumpi selfie-kamera myy tulevaisuudessa paremmin: se, joka ensin näyttää akneihon sellaisena kuin se on vai se, joka automaattisesti korjaa ihon eikä edes käskettäessä näytä totuutta?
   
  Viimeksi muokattu: 25 Kesäkuu 2019
 14. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 386
  228
  63
  Hyvä mutta et sitten yhtään parempaa otsikkoa keksinyt tälle. Täällä on tilaa uusille aiheille.

  ed. Ei sittenkään. Edellä puhutaan autenttisuudesta joten ymmärrän siksi. Olisit voinut silti lainata, (tai vielä mieluummin aloittaa oma aihe).

  ed2. Kuolleen foorumin elämänjälkeisen elämän peruspiirre: Vain yksi aktiivinen viestiketju. Jatkakaamme! :p
   
  Viimeksi muokattu: 25 Kesäkuu 2019
 15. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  4 854
  815
  113
  Vaikea sanoa, miten toi Huawei liittyy Nikoniin, tai kuollut foorumikaan. Nikon Z elää ja on aivan erinomainen kamera ja järjestelmäkokonaisuus. Siis minun mielestäni.
   
 16. Tuojuk

  Tuojuk Well-Known Member

  481
  509
  93
  Miten hyvin ftz adapterilla tarkennus toimii z6 kameralla reuna-alueiden tarkennuspisteillä esim g optiikoilla?
   
 17. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  4 854
  815
  113
  Mielestäni toimii ihan ns natiivisti ton sovitteen kanssa sekä Z6 että Z7. Mun kuvauksessa tosin toi ei oo ollenkaan tärkeää. Paulilla, Paranevalla on kokemusta noista tarkkuutta vaativista kuvista enemmän kuin mulla. Ainakin ne Paulin kissakuvat ovat kauttaaltaan hätkähdyttävän teräviä ja laadukkaita, esim. Sigma 85 millisellä.
   
 18. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  10 070
  1 238
  113
  Kiitos, käytän melkein pelkästään keskipistettä, täytynee kokeilla reunoja viikonloppuna Puistobluesissa.