Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Huhuu... Nikon 'Z' mount 2018

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Mirrored, 15 Tammikuu 2018.

 1. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 550
  166
  63
  Tulkitsen mielumminkin niin että Nikon joutui syksyllä hätäpäissään julkaisemaan Z-kamerat ilman silmätarkennusta. Nyt tekniikkaa on työstetty niin pitkälle eteenpäin, että aikomus ominaisuuden toteuttamisesta uskalletaan kertoa julkisuuteen. Näin paikataan selkeä puute.

  Silmätarkennus on peilittömässä ihan must ominaisuus ja Nikonit taisivat ainoita parempia kameroita joissa sitä ei ollut. Sonyssa tuo toimii nii hyvin, että se auttaa varsin nopeasti liikkuvien ihmisten kuvaamisessa. Ja viime syksynä Sony julkaisi vastaavan aikomuksen eläinten kasvojen ja silmien tunnistamisesta. Sitä voisi jo sanoa mustaksi pekaksi, jos ajatellaan luontokuvausta tai meitä jotka mielellään kuvaamme koiria ja muita kotieläimiä.

  Olisi kiva, mutta vaatii varmaan muutoksia sulkimen rakenteeseen. Eikä tuo ehkä niin iso ongelma ole kuin mitä aluksi kuvittelin. Sony suttasi aluksi kennoa, mutta se on loppunut nyt kun kameralla on enemmän käyttöä takanaan. Tulkitsen asiaa niin, että pöly ei tullut objektiivin vaihdoissa kameran ulkoa, kunten aluksi luulin, vaan sulkimessa oli tehtaan jäljiltä "uudenkarheutta". Samaa minulla on Nikoneissakin.
   
 2. niffe

  niffe Well-Known Member

  11 894
  162
  63
  Ei kai tuo silmätarkennus nyt mitään kovin ihmeellinen ole tänä päivänä, kun sitä on ollut kameroissa jo 6-7 vuotta ja melkein reaaliaikainen kasvontunnistuskin on olemassa. Jos ne on ostaneet sen samalta firmalta kuin Sonykin, niin se on sitten ihan sama ominaisuuksiltaan. Tuskin mikään markkinointifirma noiden softien kanssa itse näpertelee. Ei kuulosta oikein taloudellisesti järkevältä.
   
 3. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 550
  166
  63
  Onko Nikon markkinointifirma?

  Jos se noin yksinkertaista on, niin miksei tätä ollut heti Z-kameroiden julkistuksessa?
   
 4. Toivotaan että firmware - päivityksiä on tulossa tiheään tahtiin.
  Olettaisin että tuolla on muutamiakin ominiasuuksia vielä tuunattavissa paremmaksi.
   
 5. niffe

  niffe Well-Known Member

  11 894
  162
  63
  Enimmäkseen varmaan. Yrityksiä, joiden ensisijainen päämäärä on tuotekehitys ja asiakaspalvelu on nykyään vähenevissä määrin.
   
 6. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 550
  166
  63
  Niin on. Markkinataloudessa pitää aina myös myydä.
   
 7. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 496
  245
  83
 8. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 496
  245
  83
 9. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 000
  949
  113
  Sinänsähän noi Leican linssit ovat kyllä aika mukavia kuvanlaadultaan.
   
 10. niffe

  niffe Well-Known Member

  11 894
  162
  63
  Bingo!
   
 11. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 362
  352
  83
  Ei.

  Tavanomaisessa kielenkäytössä "markkinointifirma" tarkoittaa sellaista joka myy alihankkijoilla teettämiään tavaroita. Vaikkapa Suomessa Kesko, joka teettää Pirkka-tuotteita monilla alihankkijoilla.

  Nikonilla taitaa olla omia tuotantolaitoksia.
   
 12. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 496
  245
  83
 13. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 362
  352
  83
  Luulisin, että Fujin X on lähinnä. Runko on jossain määrin saanut vaikutteita Leican rungosta, ja sovite toimii hyvin. Konica, Minolta, Voigtläder/Cosina, Rollei, Zeiss Ikon jne. ovat tehneet ihan kivoja M-laseja.
   
 14. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 550
  166
  63
  Suurin osa M-optiikoiden ongelmista ratkaistaan sillä, että käytetään 1/2 kennoa ja rajataan laidat pois. Tämä tietenkin tapahtuu Fujissa täysin automaattisesti :)
   
 15. niffe

  niffe Well-Known Member

  11 894
  162
  63
  Muotoillaanpa tuo uudelleen. Nikon Imaging Japan Inc. on myynti- ja markkinointifirma tai todennäköisesti ainakin haluaisi olla sellainen oman ilmoituksensa mukaan. Nikon-konserniin kuuluu myös Sendai Nikon Corp., joka sen sijaan sen sijaan ilmoittaa toimialakseen mm. kameroiden valmistamisen ja Miyagi Nikon Precision LTD sekä Tochigi Nikon Corp., jotka valmistavat puolijohteita, että onhan heillä jotain valmistusta, mutta veikkaan varsinaisten tuotantojen enimmäkseen seilaavan siellä, missä valmistus on edullisinta. Se on vaan elektroniikkavalmistuksen henki tänä päivänä, kun katteet ovat aika sniiduja.
   
 16. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  10 137
  1 397
  113
  Onhan Nikonilla jokunen paja vielä Japanissakin, Kiinan tehdas suljettiin, Thaimaassa ilmeisesti tehdään valtaosa harrastajakameroista.
   
 17. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 550
  166
  63
  Ettei lainausten perusteella väärää käsitystä jäisi, niin minun miestäni Nikonin luonnehtiminen markkinointifirmaksi on naurettava väite. Itse en siis sitä esittänyt, vaan se oli veli n. Moista voi väittää ainoastaan sillä perusteella jos ei ymmärrä nykyajan talouden ja tuotannon tapoja.

  Vrt. Valio on markkinointfirma kun eivät pääkonttorilla voita kirnua :)
   
 18. niffe

  niffe Well-Known Member

  11 894
  162
  63
  Trollaat sä vai vedätkö sä jotain LSD:tä? Sun tuotantotaloudelliset oppisi on jostain ajalta laivat puuta ja miehet rautaa? Nikon Imaging on nimenomaan markkinointifirma ja varmasti haluaakin olla sellainen, jotta riskit ja kulupuoli olisi jotenkin skaalattavissa ja hallittavissa. Kameroita kannattaa ostaa sieltä, mistä niitä halvimmalla saa ja/tai osataan parhaiten valmistaa. Sopimusvalmistajia on niin hyvin tarjolla, että tuskin kukaan tosissaan näitä miettii Nikonilla tehtäväksi, ellei nyt jotain koe-eriä jostain high end-mallista.
   
 19. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 550
  166
  63
  En trollaa. Ja selvyyden vuoksi, tarkoitan kuten varmaan 98% muistakin tämän foorumin keskustelijoita tarkoitan koko Nikonia, firman yhtiörakenteeseen takertumatta. Valmistus on yksi asia ja toki voitaisiin selvitellä sitä, missä määrin ja millä tavoin se on Nikonin käsissä. Mutta tämän lisäksi on mm. tutkimus ja tuotekehitys, strategiset päätökset jne. Yritystoiminnan pelkistäminen pelkäksi markkinoinniksi on omituinen käsitys.
   
 20. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 496
  245
  83

  Niinpä ja se tietenkään ole mikään ratkaisu mielekkään objektiivivalikoiman saamiseen M-laseista, vaan avain on kennonpäällyksissä.  Ekat huhut Zetan toimivuudesta sellaisenaan ovat varsin hyviä. Kolarivision thin filter modifikaatiot ovat jo näyttäneet että täyskennoa ei ole turha toivoa Leican ohelta.

  Kolarivision A summary of tests done with various lenses: here


  Oma visioni on eräänlainen paluu vanhaan tottumaani, jossa on muutama käteensopiva helposti vaihdettava kiinteä objektiivi. Laukku ei paljoa paina ja ovat jopa taskukokoisia laseja. Kyseessä oli Nikkor AIS lähinnä, muuta yhdessä vaiheessa mulla oli myös Canon FD:tä. Nykylasit on turvonneet sellaisiin mittoihin, että objektiivinvaihto on huomattavasti hankalampaa. Kahta ei enää edes mahdu yhteen käteen. Kenties jo kahden vuoden kuluttua! :rolleyes:

  M-lasit ovat toki vain yksi mahdollisuus, mutta mielenkiintoinen aihe äärimmäisessä kompaktiudessaan.
   
  Viimeksi muokattu: 28 Tammikuu 2019