Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Huhuu... Nikon 'Z' mount 2018

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Mirrored, 15 Tammikuu 2018.

 1. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  16 688
  39
  48
  Toveri todistaa. Just noin olen asian tuumaillut jo kauan. On valokuvauksen harrastajia, ja on kameroiden harrastajia. Mikäpä siinä, saahan sitä olla.
   
  mlphotic tykkää tästä.
 2. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  9 811
  746
  113
  Ei se nyt sen lelummalta vaikuttanut kuin uusi Canon tai nämä jo pitempään olleet peilittömät, toki johonkin D4, D5 ymv. vaikuttavat heppoisilta.
   
 3. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  19 146
  97
  48

  Ajattelin vaan sitä että runkokin on nyt samaa kevyttä kamaa kuin jokin kiinteiden 1,8G sarja jo aiemmin. Siinä tulee mieleen ylihinta, mutta keveys on toki aina kaksinainen asia: hyvä ja paha. Peilittömien tulon vääjäämättömyyttä täällä foorumilla muistan taannoin perustellun niinkin että se laskee kustannuksia. Hinnanmuodostus on toki moninaisempi asia...


  ed. Muitta onhan se ollut hiukan outoa että Nikkorit on tuntumaltaan olleet uusia Tamroneita heppoisempia. Ja nyt sitten kuulin kuinka uuden järjestelmän objektiiveja joku moitti tuntumaltaan ei niin hintansa väärteiksi. Että lopahti ostointo siihen kohtaan jollakin.

  Ikuisuusaiheita.

  Minua tässä kiinnostaa eniten että Nikon on tehnyt uuden järjestelmän, mitä ei ole tapahtunut sitten 50-luvun lopun tässä koossa.

  Tonnin hintalapulla miettisin ostoa. Yhtään mollaamatta. Jos oikeesti tarttisin niin kahdella tonnillakin. Kyllähän jokainen tietää mitä noi maksaa kahden vuoden päästä.
  Nikon Z7 Review
   
  Viimeksi muokattu: 7 Marraskuu 2018
 4. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  16 688
  39
  48
  Niin. Kun hiukan tehostettu Z7x tulee kauppaan, on aika vähän käytettyjä seiskoja täälläkin myyntipalstan etusivu täynnä.
   
 5. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 288
  43
  48
  Nyt kun taideopiskelijatkin on vedetty peliin, niin tuntuu nololta käydä kamerakeskustelua, mutta käynpä kumminkin.

  Z on Nikonille uusi mountti, mutta toiminnallisesti se on pienempi mullistus kuin moni aikaisempi F-mountin kehitysaskel. Z on myös sikäli tiukkaa jatkumoa Nikonin kameralinjastolle, että adapterin kanssa se sisältää hyvän tuen uudemmille F-mountin objektiiveille. Ja itseasiassa Z:n kanssa on parempi käyttää myös Ai-S ja vanhempia Nikkoreita, vrt. Nikonin nykyiset peilikamerat. Sikäli vanhan tuki siis jopa paranee. AF-objektiivien sukupolvi jää tässä tietysti jonkinmoiseksi väliinputoajaksi, mutta samahan on ollut myös tuhatsarjan peilikameroiden suhteen.

  Mitä hintaan tulee, niin tämä on markkinatilanne. Nikonillakin myynti sakkaa ja jostain jostain on rahaa revittävä. Kamerat ovat nykyisin kalliimpia kuin joku aika sitten, mutta toisaalta tuotteiden hinta laskee aikaisempaa nopeammin mallin uutuusarvon kadotessa. Lopullinen romahdus hintaan tulee sitten kun aletaan huhuta mk2 sukupolvesta. Tuo on aivan perusteltua sillä (toisin kuin peilikameroissa) näiden kohdalla voidaan olettaa todellista kehitystä mallista toiseen. Ja joka tapauksessa Z mk2 sukupolvi tulee olemaan nykyistä kiinnostavampi koska 3-5 vuoden päästä on tarjolla jo jonkunmoinen valikoima natiiveja objektiiveja.

  Minua ei kameroiden tai objektiivien muovisuus hirveästi haittaa jos vaan ovat laadukkaita. Tuon trauman yli oli päästävä jo F-mountin muoviämpäreiden kanssa toimiessa... Ja oikeastaan muovi on ihan kivaa: kevyttä, käteen lämmintä ja valmistustekniikan kannalta järkevää. Valokuvausalalla arvostetaan patarautaa aivan turhan paljon.