Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Huhuu... Nikon 'Z' mount 2018

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Mirrored, 15 Tammikuu 2018.

 1. cedricfan

  cedricfan Active Member

  351
  73
  28
  Taidan olla ihan huono kuluttaja sekä valokuvaaja...

  Olen naimisissa Fuji-Nikonin järkkäreiden kanssa. Tuli siis aloitettua Nikonin runkoon ympätyillä Fujeilla, ja hankittua ne haluamani kakkulat. Oli siis luonnollista vaihtaa aina Fuji Fujiin, ja kun Fujit lopetettiin, oli Nikon oppinut jo sen verran kelvon jiipekin, että se sopi minulle. Ihan helpolla en F-pajunetista siis vaihda pois.

  Olen myös naimisissa Fujin ja Pana-Leica kiinteäputkisten kanssa. Kun on kerran löytänyt itselleen sopivan, niin miksi ihmeessä vaihtaa merkkiä? Uusia malleja tulee joka merkiltä jo nytkin liikaa, usein ilman oleellista eroa edelliseen.

  Ja kaikkein epäkelvoin valokuvaaja olen, kun inhoan suuntausta painottaa videokuvausta. Mielestäni pitäisi olla rinnakkaismalli, josta se puuttuu, ja 25% hinnasta samalla. Perinteinen filmi opetti pakolla hieman elokuvaamisen alkeita hintansa takia. Nyt digiaikana annetaan vaan palaa ylipitkää roskaa. Ihmiskunnan suurin rangaistus on kojelautakamerat, joiden kuvaamaa tuntien ajoa esitetään kärsiville katsojiille juutuupissa. Kuuluisi ennemminkin inkvisiition toimintatapoihin.
   
  Pelari tykkää tästä.
 2. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 287
  342
  83
  Huomautan vaan, että Nikon Df on siitäkin kelpo laite, että mokoma turha toiminto puuttuu siitä kokonaan..
   
 3. cedricfan

  cedricfan Active Member

  351
  73
  28
  Ja kauniskin vielä. Erittäin inhottavaa mainita tuollaisesta tähän aikaan vuodesta kun verovähennylistalla ei ole vielä mitään tälle vuodelle, ja viime vuoden extrat on vielä pankkitilillä.
   
 4. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  Eiköhän se siinä ole. Ovat vain ohjelmoineet videon pois näkyvistä. Sopivalla hakkeri-firmwarella saisi varmaan videon toimimaan Df:ssä yhtä hyvin (tai huonosti) kuin D4:ssä :)

  Minäkin olen tykännyt Df:stä. Mutta vielä enemmän olisin tykännyt jos muotoilu ei olisi ollut överiksi retro, jonkunmoista kieli poskessa vedettyä Bonk-tyyliä. Hillitty ja funktionaalinen muotoilu on eniten mieleen.
   
 5. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
 6. Dr.Jalopeno

  Dr.Jalopeno Well-Known Member

  1 389
  112
  63
  Montakohan esim. A7 III kameraa Sony ehtii myymään ennen sitä Nikonin täyskäri peilitöntä. Markkinarako pienenee koko ajan.
  Nyt tuli vielä ART Sigmat suoraan FE bajolle jne. Monesta paikasta vielä se 5 vuoden täysturvakin kaupanpäälle mikä mullakin tossa A7rIII rungossa.
  B&H:ssa sano myyjä että joka toinen ovesta sisään tullut kysyy Sony A7 III kameraa :) No onhan se kova peli siihen hintaan...
  Japanin suurimman kameraputikiin (MapCamera) myynnit maaliskuulta.

  First place SONY α 7 III Lens interchangeable digital camera
  Second place FUJIFILM X-H1 Lens interchangeable digital camera
  3rd place Nikon D850 Lens interchangeable digital camera
  4th Nikon D7500 Lens interchangeable digital camera
  5th place SONY α 7 RIII Lens interchangeable digital camera
   
 7. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 349
  390
  83
 8. Dr.Jalopeno

  Dr.Jalopeno Well-Known Member

  1 389
  112
  63
  Kunhan nyt saisivat edes noita nykyisiä toimitettua ajallaan :) Uutuuksista varmaan turha haaveillakaan ennen 2020...

  Mä ostin ton mun D850 rungon Samy's Camerasta Santa Anasta. Sen varannut oli odottanut sitä 3 kuukautta turhaan ja kyllästynyt.
  Oli sitten ostanu A7rIII rungon ja läjän Sony/Zeiss laseja. Oli tullu D850 sit seur.viikolla :) Mä sain ostettuu sen kaverin välityksellä jonon välistä kun satuin olemaa sopivaan aikaan paikalla.
  Nyt niitä näkynyt jo käytettynäkin jonkun verran. Suomen tilanteesta ei mitään tietoo...

  Canonii taitaa saada hyvin mut en tiedä meneekö niitä uusia enää miten. Ainakin 5Dmk4 runkoja oli hullut määrät käytettynä. Tais olla alle 2000 kuvaa kuvattujakin useampia tarjolla samassa paikassa. Tuorein tais olla alle 600 ( demo ehkä )
   
  Viimeksi muokattu: 26 Huhtikuu 2018
 9. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 349
  390
  83
  Minä sain sellaisen kuvan että Eurooppaan on kyllä kohtuullisesti D850 saapunut verraten USA:han, joka ilmeisesti jäi kokonaan ilman lähetyksiä kuukausiksi. Sitä jossain oltiin tietävinään että jenkkihinnaksi oli sovittu sen verran alhaisempi että kun niistä oli pulaa niin jättivät kokonaan jenkit väliin.
   
 10. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  Nikonin täyskennoinen peilitön on kiinnostava keskustelunaihe :) Kiinnostavaksi kuvausvälineeksi se muuttuu sitten kun kameroita oikeasti on tarjolla ja kun objektiivivalikoima on riittävä. Vaikka innovaatioita on piisannut niin Nikon on viime vuosina osoittautunut aika heikoksi tavarantoimittajaksi.

  Melkein voisi myös ennustaa, että vanha "never buy anything mk1" sääntö pätee myös tässä. Syy varovaisuuteen voi olla hinnassa tai ominaisuuksissa - tai molemmissa. Eiköhän D850 ole paras vakavan valokuvaajan Nikon myös vielä vuonna 2020.
   
 11. Raineri

  Raineri Member

  17
  30
  13
  Canon on siitä mielenkiintoinen valmistaja että kameroiden osuus koko liikevaihdosta on noin 5 % prosenttia. Tuntuu että kamerat ovat pelkkiä markkinointikustannuksia kopio - ja muulle toimistokamoille ;) Oudolta tuntuu Nikonin hiljaiselo peilittömien suhteen, vai tekeekö Nikon muuta kuin kameroita ?
   
 12. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 287
  342
  83
  Nikon on monien optisten laitteiden valmistajana osa Mitsubishin yritysryhmittymää, jotan aika ison palapelin pieni osa...
   
 13. mvuori

  mvuori Well-Known Member

  10 784
  139
  63
  Konsernin joka ikisen firman odotetaan tekevän niin hyvää tulosta kuin suinkin voivat. Palapeli on huono analogia, jos kamerafirma ei kilpaile muiden kanssa, ei ele niistä riippuvainen tai ei vaikuta muihin.
   
 14. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 287
  342
  83
  Tämä liittyi mihin? Tuotti edes näennäisesti jonkin olennaisen näkökulman tai informaatiota muusta kuin kirjoittajansa itsetunnosta?
   
 15. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 414
  1 399
  113
  Tää ketju on mennyt multa kokonaan ohi. Täällähän pohditaan konglomeraattien competitive edge strategioita ihan tosissaan.

  Aikanaan 90-luvun alussa olin rapakon takana länsirannikolla hetken verran tutustumassa oppineiden opastuksella teemaan, jolloin mieleeni iskostui väittämä: joka hallitsee teknologioita, varmistaa cash flown, ja jolla on vahva cash flow, hallitsee teknologioita.

  En rohkene teemaan enempää tuoda kontribuutiotani, totean vain ketjuun ”jos kamerasi on valmistunut viimeisen kuuden vuoden aikana...” viitaten, että pirun hyviä kameroita on saatavissa kaikilta toimijoilta.
   
 16. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 414
  1 399
  113
  Sonyn voitto näyttää parantuneen reippaasti edellisvuodesta. Olisiko juuri Sony nyt yritys, joka hallitsee teknologioita ja omaa vahvan kassavirran, ja tulee vahvan kassavirran ansiosta hallitsemaan teknologioita tulevina vuosina.

  Tuon aseman voi myös menettää ja pudota pelistä nopeasti kokonaan, jos tekee teknologioiden kehityksen suhteen virhearvioinnin. Siitä löytyy ihan suomalainenkin yritys esimerkiksi.
   
  Viimeksi muokattu: 28 Huhtikuu 2018
 17. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  Kyllä nuo nyt kovasti lupailevat, että vuoden päästä saisimme ihmetellä Nikonin uutta peilitöntä järjestelmää. Mutta suurempaan hypettämiseen ei liene aihetta koska teknisistä yksityiskohdista ei olla julkaistu oikein mitään tietoa.
  Nikon manager confirms: New mirrorless system coming by spring 2019

  En epäile, etteikö Nikon pystyisi tekemään hyvää peilitöntä kameraa, mutta tällä hetkellä sen takamatka peilittömissä on kuitenkin pitkä. Eikä tiedetä mihin hintaluokkaan runko (rungot?) tulisi asettumaan, eikä myöskään objektiiveista ole tietoa. Hiukan pelkään, että joskus vuonna 2019 kauppoihin tuleva ekan sukupolven Nikon-peilitön on D610 korvike 3000e hintalapulla ja 2-3 natiivin objektiivin valikoimalla. Toivotaan kuitenkin parempaa :)

  Itse en myöskään ymmärrä mitä Nikon aikoo tehdä dx-sarjansa kanssa. Jo nyt D3000 ja 5000 sarjan Nikonit on helppo korvata muun merkkisillä peilittömillä joihin on kaikkiin tarjolla runsas objektiivivalikoima. Kun pienempikennoiset järkkärit on kuitenkin kaupallisesti erittäin tärkeitä tuotteita, niin eikö Nikonin pitäisi olla läsnä myös niiden markkinoilla? Ja jos (kun) pitää, niin miten Nikon pystyy samanaikaiseti kehittämään uusi peilittömiä tuotteita sekä dx että fx-formaattiin.

  Muutenkin Nikonin tilanne näyttää aika tukalalta. Uutisista voimme lukea Canonin ilmoituksia, että se hallitsee järjestelmäkameroiden markkinoita noin 50% markkinaosuudella. Lopun 50% jakavat sitten Nikon "pienistä suurimpana" sekä Sony, Olympus, Panasonic, Fuji. Siirtymän peilittömiin on pakko mennä sekä teknisesti että taloudellisesti putkeen, tai Canon karkaa lopullisesti omiin sfääreihinsä!

  Sonylla on valtit käsissään, mutta kun kohta puoli vuotta A7r3:lla olen kuvannut, niin täytyy sanoa, että Sonylla on vielä oppimista kameran tekemisestä. Saisi olla pyöreämpää muotoilua jne. Tällä hetkellä tuo ei vielä ole iso asia ostopäätösten kannalta kun firmalla on monopoli täyskennoisiin peilittömiin, mutta tilannehan muuttuu lähivuosien aikana. Odotankin, että 4 sukupolven A7 mallisto saa enemmän käteen sopivan muotoilun.

  Sensijaan Sonyn paljon puhuttuja menuja tai nappulatekniikkaa en ole kokenut ongelmaksi. Erittäin sujuvasti A7r3 käyttö sujuu - kunhan vain hyväksyy, etteivät sen muodot helli kättä samalla tavalla kuin CaNikonin peiliprutkut. Ja se täytyy sanoa, että Sonyn tekninen etevyys on monella alueella aika selvää. Esimerkiksi täällä paljon keskusteltu ja perisympaattinen Oly E-M1 mk2 vaikuttaa teknisesti paljon epäkypsemmältä laitteelta. Vielä yli vuoden käytön jälkeenkin minun on pakko valittaa siitä, että Olyn menut on kauheat ja nappulatekniikka sekavaa. On myös sanoattava, että Sony on toiminut luotettavammin kuin Olympus josta olen pari ihan oikeaa bugia saanut esille (yhden bugin vuoksi jäi tilaisuuden ratkaisevat kuvat ottamatta).
   
 18. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 414
  1 399
  113
  Mehän voitais täältä laukun hevosmiesten toimistosta ehdottaa, että Nikon sulautuisi Sonyyn. Se olisi kova liike. Olisi muskelia ja osaamista. Löytyisi varmasti synergiaa ja löytyisi saneerattavaa. Luulisi Nikonin brändilläkin olevan niin paljon arvoa, että Sonyn kannattaisi se pitää hengissä. Yli puolet Nikonin omistuksesta on japanilaisilla finanssilaitoksilla, joten vaikeuksien käydessä ylivoimaisiksi kassavirran ja investointikyvyn kannalta, toimet voisivat käynnistyä nopeastikin. ;)