Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Huhuu... Nikon 'Z' mount 2018

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Mirrored, 15 Tammikuu 2018.

 1. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  18 167
  750
  113
  Taitavat ne "mallin erityispiirteet" kumminkin näkyä aika paljon paremmin siltä kameran näytöltä kuin mittarin viisarista :)

  Mutta, lasinegat ja Lunasixit ehkä toiseen yhteyteen, tässähän taisi olla puhe jostain hiukan ajantasaisemmasta aiheesta.
   
 2. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 297
  361
  83
  Mikseivät ne näy silmälläkin, ei kai siihen kameraa tarvita, mutta valojen sijoitteluun ne helposti vaikuttavat, ja sitä myötä...
   
 3. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  18 167
  750
  113
  Nikon kummiskin teki peilittömiä kameroita jo kauan sitten, oliskohan ollut 1948-60. Niissä oli muuten ensimmäisenä maailmassa ttl-mittari. Taisi tosin olla jokin pieni koesarja, ne mallit saattavat olla huutokauppatavaraa nykyisin (ei ehkä kuitenkaan Palsanmäen).
   
 4. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 297
  361
  83
  Sen verran vielä palaan tähän aiheeseen, tai aiheen ulkopuolelle, että onhan mullakin tosiaan noissa sähköpistokkeiden ulkopuolisessa maailmassa käytettävissä Witstroissa olemassa ttl. Ikinä ei muistaakseni ole tullut mieleen semmoista käyttää enkä usko että hevin tulee. Mutta kukin tosiaan tottumustensa ja mieltymystensä mukaan.
   
 5. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  18 167
  750
  113
  No, kun aihe nyt kerran on esillä....

  Sen valotuksen hienosäädön hoitivat isot pojat polaroideilla silloin, kun kameroissa ei vielä ollut kelvollisia näyttöjä, eikä verkkoa läppäriin tms. ollut mukavasti käytettävissä. Syy sille oli hyvin yksinkertainen: joitakin edellä mainittuja asioita ei vain mittarilla näe luotettavasti. Polaroid yms. pikafilmifirmat menivätkin sitten konkurssiin, kun kameraan keksittiin näyttö :)


  Nykyisinhän ei tarvitse kameran näyttöä tihrustaa, kun melkein kaikissa kameroissa on Wi-Fi tai bluetooth.
   
 6. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 641
  446
  83
  Aika vitsikkääksi menee kun oli puhe TTL salamista. Mutta ihan vapaasti, eihän sit'ä tarvitse siinäkään aiheessa pysyä. Kyseessä on sentään zensaatio: peilitön digikinonikon uudella objektiivikiinnityksellä! Kyllä se panee taakse katsomaan katsomaan. Canonin kiinnitysten uusimisilla on sen sijaan pitkä ja vilkkaampi historia.
   
  Viimeksi muokattu: 29 Lokakuu 2018
 7. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  18 167
  750
  113
  Niinpä. Kehitys kehittyy... Tuosta takatelkkarista(kin) vielä.. Wi-Fi on sen joissakin hommissa korvannut, ja Leica näyttää jättäneenkin sen jo pois uutuusmallistaan. Kaikilla kun kuitenkin on puhelin tai tabletti mukana, niin eihän sitä näyttöä kamerassa tarvita. Huonompi se olisi kuitenkin.

  Leica announces new film camera...or is it? - Tech News | The Star Online
   
 8. Humminbird

  Humminbird Active Member

  358
  87
  28
  Mittari sinällään on varsin tarkka ja useimmissa tilanteissa täysin riittävä. Maisemakuvauksessa kuitenkin usein käy niin, että pitäisi saada pistemittaus tarkemmin rajattuun alueeseen kuin mitä tuo keskipainotteinen mittaus tarjoaa. Muuten kirkas taivas teettää helposti sellaisen tempun että taivas lähestyy keskiharmaata ja varjot menee liian tukkoon eikä niitä saa nostettua riittävästi jälkikäteen ilman merkittävää rakeisuutta. Tässä toki filmin valinta vaikuttaa myös paljon, kaikkia ei kannata mittarin mukaan valottaa jos haluaa parhaan lopputuloksen. Itse teen monen filmin kanssa niin että jos paketissa lukee ASA200 niin kameralle väitän että filmi on ASA100 tai ASA125. Esimerkiksi Kodak Gold 200 on mulla aina ASA125.
   
 9. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 641
  446
  83
  'Mittarin mukaan paras lopputulos' kuulostaa oudolta ajatukseltakin. Mittarin avulla määritetään oma tarkka ja paras valotus.

  Kukin tietysti tyylillään. Ainahan niitä pistemittarifaneja on, mutta sillä menee valotukset myös metsään ennenkuin osaa sen homman. Tuo ISO-temppu on yksi ihan OK taktiikka negafilmeillä, mutta vielä yleisemmin tarpeen 'point and shoot' käytössä automaattivalottajilla. Se mitä kerroin tuon mittarin käytöstä on myös osittain käyttöohjeessa sivulla 24. Tämä on vastakohta näppäilykäytölle, mikä sopii kuin nenä päähän käsisäätökameralle ja on pirun nopea verraten pistemittarin käyttöön. http://cdn-10.nikon-cdn.com/pdf/manuals/archive/FM2.pdf


   
  Viimeksi muokattu: 29 Lokakuu 2018
 10. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 641
  446
  83
  Noista valotuksista. Eipä siinä ole juuri mikään muuttunut digeilläkään. Ei minkäänlaisen mittarin mukaan saa suoraan tasaista jälkeä ja tavoiteltuja valotuksia tilanteesta ja olosuhteista toiseen.

  Automaattivalotusta tulee usein käytettyä ja valotuksen korjailu on ahkerasti käytössä. Siis pakko olla. Tai sitten valotuksen lukitus. Välillä käsisäätökin.

  Summa summarum. Älköön koskaan sanottako FM2:n valotusmittaria alkeelliseksi koska kaikki valotusmittarit ovat sellaisia! :p Aika paljon diaakin tuli FM2:lla valotettua. Ja sitä ennen Nikkormatilla. Ja tietysti oikein. :-= :cool:
   
  Viimeksi muokattu: 29 Lokakuu 2018
 11. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 641
  446
  83
  No nynne laitto zen paloihin. Teardown of the Nikon Z7 Mirrorless Camera

  Kummia himmeleitä kun varsinaista tukevaa runkopalaa ei meinaa kuorien alta erottaakaan enää. Jotenkin sitä vaan ajattelee, että tietenkin jalustakierre ja bajonetti pitäisi olla samassa kiinteässä osassa.
   
  Viimeksi muokattu: 31 Lokakuu 2018
 12. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  Ilmeisesti laskevat sen varaan, että koko rakenne on kaikkine liimauksineen kuin yhtä palaa. Näytti aika vakuuttavalta.

  Tuosta tulee hyvin esille miten peilittömyys muuttaa kameran sisäistä arkkitehtuuria. Jos nappeja ja pyöriä ei lasketa, niin mekaanisesti liikkuvia osia ovat enää suljin ja vakaaja.
   
 13. Tuus4

  Tuus4 Well-Known Member

  2 154
  43
  48
 14. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  Aika hyvä Nikonilta! Seuraavaan malliin nopeampi datan luku kennolta ja (lisää prosessoritehoa) niin saadaan parempi tarkennus ja välkkymättömämpi etsin, ja se on siinä :)
   
 15. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  18 167
  750
  113
  Jotain parannusta pitää aina saada x- tai s-malliin, kukapa muuten vaihtaisi.
   
 16. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 641
  446
  83
  Noi S Nikkoritkin on kuulemma aika kevyitä kuin G 35 ja 50 yms jo ennen. Kivaa. Saadaan runkokin päivitettyä nykyaikaan. Jee jee.
   
 17. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 705
  1 717
  113
  Odotellaan nyt rauhassa tällä kertaa, vanhoillakin pärjää, Oon noiden opintojen myötä huomannut, että minua paljon etevämmät ja paremmat kuvaajat käyttävät (siis isoihin) näyttelykuviin varsin vanhoja laitteita: Canon 5D,mkii, Nikon D700,800,3s, filmiä 6x6,6x7, palkki ym, vanhoja laseja, zoomia ei käytä juuri kukaan.

  Jotenkin on varmistunut oikeaksi käsitys, että valokuvaajajoukossa on kaksi pääryhmää:
  1. Suht. vähän kuvauskokemusta, puhumattakaan näyttely- ym julkaisukokemusta omaava joukko, joille tärkeintä tutkia netistä kaikki mahdollinen laitteista, Heille tärkeitä on kamera ja objektiivi. ja
  2. Valokuvaajat, jotka oikeasti osaavat kuvata, järjestävät omia näyttelyitä, yhteisnäyttelyitä, tekevät julkaisuja, toteuttavat ideoita, kykenevät ottamaan omilla laitteillaan näkemyksensä mukaisia kuvia. Heille tärkeintä on visuaalinen ilmaisu, kuva!

  Annetaan kaikkien kukkien kukkia!
   
  SakkeM tykkää tästä.
 18. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 641
  446
  83
  Nyt on jälleen niin pyhä sylvi ettei paremmasta väliä. Soori.
   
 19. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 705
  1 717
  113
  Joo, hyvä, kaikki kukat kukkivat. Parhaitenhan sen todistaa viestiesi huikea määrä. Ja se on hienoa se!
   
 20. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 641
  446
  83
  No joka tapauksessa noi uudet nikkorit on tuntumaltaan leluja. Hiplaajat kertoivat. Tätä tarkoitin ilmaista vaan.

  Täähän ei ole mikään valokuvailmaisuketju varsinaisesti.