Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Huhuu... Nikon 'Z' mount 2018

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Mirrored, 15 Tammikuu 2018.

 1. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 551
  167
  63
  Olen melko samaa mieltä. Lisäominaisuuksilla on yleensä eniten merkitystä kameraa ostettaessa, arkisessa käytössä ne tuppaavat sitten unohtumaan.

  Minulla on lisäominaisuuksien jumalkamera, eli Oly E-M1 mk2. Siinä on mitä ihmeellisimpiä kuvanottotapoja ja -tiloja. Olyn ihmeellisyyksistä olen normaalien A ja M-moodien lisäksi käyttänyt vain pro capturea. Siinä kamera ottaa kuvia sarjana puskuriin ja alkaa kirjoittaa niitä vasa kun painaa sulkimen pohjaan (samalla tulee valittu määrä "menneisyyden" kuvia). Tuo on kiva ominaisuus vaikkapa luontokappaleita kuvatessa ja joskus myös katukuvauksessa. Urheilukuvaajat löytävät sille varmasti myös käyttöä.

  Peilittömissä on sitten tietysti myös elektronista suljinta käytävä äänetön kuvaus. Se kuuluu hyödyllisten lisäominaisuuksien luokkaan. Äänetön kuvaus on erittäin hyödyllinen ominaisuus jos kuvaa tapahtumia/tilaisuuksia. Rolling Shuter rajoittaa tosin useimmissa kameroissa äänettömän kuvauksen käyttöä. Esim nämä Nikon Z mallit näyttävät olevan sen suhteen heikommasta päästä.

  Edeltäjiinsä verraten D850:ssä on varmaan parasta tarkennus. Vastaavasti D810 on mielestäni yllättävän huono tarkennuksen suhteen vrt. teoriassa huonommat Df ja D610. Ainakin minulle pieleen mennyt tarkennus on yleisin syy sille, että kuva epäonnistuu teknisesti. Olen päättänyt että en enää koskaan osta kameraa jonka tarkennuksen toimivuudesta en ole 100-varma!!!
   
 2. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 740
  463
  83
  No niin, Z julkistettu ja puhe siirtyy muihin. Luonnollista toki.

  Julkaistu 19.5.2018
  After 8 MONTHS & 17,000 photos, we tell you everything we've learned about

   
 3. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 551
  167
  63
  Ajattelin jo heti alussa, että nimimerkkisi huomioiden Z-loikka on lopulta mahdoton ;-)
   
 4. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 740
  463
  83

  Minusta tässä R-1 suunnitelmassa oli tyydyttävästi peilejä otettu mukaan ja pätevä runko. Mutta mihin menikään kehitys.
   
  Viimeksi muokattu: 26 Lokakuu 2018
 5. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 987
  2 016
  113
  Kyllä se niin on, että kun ikää tulee niin kamerankin osalta alkaa sanonta vähemmän on enemmän pitämään paikkansa.

  Peruskuvaamiseen riittää melkein kamerassa kuin kamerassa P mode. Jos sitten intoutuu malleja kuvailemaan voi moden kääntää aukon esivalinnalle.

  Toi vähemmän on enemmän pätee myös painoon ja käytettävien objektiivien määrään.

  Tota sarjakuvausnopeuttakin kohkataan kovasti. Harvoinhan harkitussa kuvauksessa tarvitsee mitää 14 fps sarjoja. Täyttyy kortit ja muistit vaan turhaan.

  Eikä niillä hirveillä iso-arvoillakaan oikein mitään tee. Tollanen 3200 riittää normikäytön maksimina oikein hyvin. Paitsi kissanäyttelyissä, joissa pitää saada hyvää kuvaa vielä 12800 isolla.

  Ja on se niinkin, että toinen korttipaikka on loppujen lopuksi tarpeen vain hääkuvaajille.
   
 6. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 740
  463
  83
  Uudelle Zetalle löytyy käyttäjäkunta ikääntyneistä jos sanoman oikein näin. ( :)) Saatoin ymmärtää hauskasti.
   
  Viimeksi muokattu: 26 Lokakuu 2018
 7. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  10 714
  2 601
  113
  Jos olet Pirkanmaalla, viikonloppuna on suurin koskaan järjestetty kattinäyttely maassamme, Pirkkahalli on niitä parhaita paikkoja, siellä selvinnee ISO6400, ehkä jopa 3200 :) Muutenkin tietysti näitä kauniita olentoja kannattaa tulla katsomaan :)
   
  mlphotic tykkää tästä.
 8. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 342
  405
  83
  Täältähän alkaa misukuvaajia löytyä...
   
 9. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 551
  167
  63
  Tuohan on melkein offtopic tässä. Nikonissa ei taida olla edes ihmisen kasvojen tunnistusta, Sony lupasi Photokinassa että seuraavissa päivityksissä tulee eläinten silmäntunnistus. Voi sitä kattikuvaamisen ihanuutta ;-)

  PS Käytän kyllä herkkyyksiä surutta sillä vanhetessaan sen ymmärtää: elämä on lyhyt.
   
 10. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 987
  2 016
  113
  Usko tai älä, peruin ton varauksen. Ajattelin, että kerrankin vähän katson kuinka noi Nikonin peilittömien ekat versiot pelittää ja millaista lasitavaraa on tulossa ja miten noi F bajonetin lasit käytännössä toimivat ton adapterin kanssa.

  Eli en laita vielä niitä rahoja, joita Ollia mukaellen edes ei varsinaisesti vielä ole uuteen kalustoon, kun vanhoillakin saa riittävän hyviä kuvia, jos sattuu joskus vähä osaamaan.
   
 11. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 433
  286
  83
  Olen kuvannut muutamankymmentätuhatta naamakuvaa, enkä ole koskaan kokenut tarvitsevani kasvojentunnistusta. Mistähän olen jäänyt paitsi?
   
  Est ja Olli Knuuttila tykkäävät tästä.
 12. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 740
  463
  83
  Katselin Tamron SP35 vs Nikkor Z35 alkaen 6:35, mutta en vaan meinaa saada Matt Granderin lauseista selvää. Näyttää tulevan kuitenkin jotensakin häikäistyneeksi Tamronista. Tuttu lasi enkä ihmettele.

  MattGrander.jpg

   
  Viimeksi muokattu: 27 Lokakuu 2018
 13. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 551
  167
  63
  Bulkkituotannossa se Canon 6D:n kuuluisia keskipiste on varmaan aivan paras. Yleisemmin tulee mieleen, että viestisi sävy on hieman sama kuin koulukaverini isäpapan narina automaattiryypyn turhuudesta Opelissa. Vuosi oli tuolloin noin 1978.
   
  SakkeM tykkää tästä.
 14. Est

  Est Well-Known Member

  13 793
  824
  113
  Toi matti saattaa olla ihan symppis niinkuin ihmisenä mutta valokuvaajana melko tohelo. Välillä sen väkellyksissä yli puolet perseelleen tarkennettuja, ihan omituisia /harkitsemattomia valaisusöhellyksiä, videot pumppaa jne.
  En sen argumenteista juurikaan perusta. Kömpelö höntti.
  Noita selfmade gurujahan sinätuupissa löytyy: On poroporvarilliset ja *itun tylsät tonyt ja chelseat, narsisti-fro thinks he knows everything jnejne...

  Edit: Nikon zetasta kehittyy eittämättä ihan jep. Itse en sitä toistaiseksi tarvitse mihinkään. Vanhanaikaiset ja kolhot peilirojut piisaa ihan hyvin vielä kauan. Ehkä tämän elämän.
   
  Viimeksi muokattu: 27 Lokakuu 2018
 15. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 433
  286
  83
  Ihan totta. Tähän asti olen kuvitellut, että riittää, kun minä tunnistan kasvot kuva-alalta. Miten väärässä olenkaan ollut. Olethan huomannut, että kameran voi myös laittaa automaattisesti laukomaan kuvan esimerkiksi 2 sekunnin välein. Se on ihan must yhdessä tuon kasvojen tunnistuksen kanssa. Sitähän varten automatiikka on, että sitä käytetään. Joko olet muuten hommannut automaattitarkenteisia objektiiveja siihen Sonyysi vai vieläkö kuvailet niillä käsitarkenteisilla? Kantsuu kokeilla automaattitarkenteisia myös. Niiden kanssa saa kuulemma enemmän irti siitä kasvojentunnistusautomatiikastakin.
   
 16. Manual

  Manual Active Member

  907
  33
  28
  Kun nyt kuvataide ja valokuvaus ovat usein erittelemättömästi yhdentyneet ilmaisumuotona.
  Jos seuraat maalaustaidetta, videon laajakuvaa, niin tekijät harvemmin ovat korostaneet silmiä.
  Toki niillä on tunne ja yhteys todellisuuteen.
  Kuitenkin värit, ääriviivat, symboolit, tai maisemissa valo ovat katselijaa kuljettavia ominaisuuksia.
  Tietenkin, jos on ihastunut leikkimielisesti päihin, kasvoihin, niin onko silloin vasen tai oikea parempi, vai suun muoto.
  Pitäisikö olla kamera, joka ottaa 14 kuvaa sekunnissa tarkennuksen rullatessa em. kohteissa? +5 salakuvaa ennakkoon.

  Samanaikaisesti pitää kai erotella mallikuvaus, lapsikuvaus, tunnetyö, selfiet, ryhmät ja yhteisöt, luontokuvaus ...
  Meneekö teknisten ominaisuuksien vaade pipertämiseksi. Vai haluatko tosiaan kullekin kuvauslajille profiloidun erikoiskameran.
  Sehän on valmistajien märkä uni. Ymmärrän, että kampausta ja sukkahousuja voi vaihdella, leikkimielisyyttä.
  Kaksi kameraa + kännykkä matkassa ja toinen mokoma kaapissa. Ekologinen katastrofi, elinkaari = takuuaika.. vastuutonta.
  Ostovoimainen digiuskovaisten porukka lanaa muiden tarpeet, ehkä luovuuskaan ei pidä alati päivittyvistä softista.
  Ainakin mun kameroissa on 80-90 % ominaisuuksia, joita en edes tunne tarvetta osata, edes tiedostaakaan.
  t. manual
   
  Viimeksi muokattu: 28 Lokakuu 2018
  mlphotic tykkää tästä.
 17. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 987
  2 016
  113
  Tosiasia on, että filmille vasta hienoja potretteja otettiinkin, vaikka kasvojen tunnistuksesta puhumattakaan automaattisesta silmään tarkentamisesta ei tiedetty mitään.

  Toisaalta kävi kyllä niinkin, että automaattiryypyllä käynnistettäessä, tuli sählättyä niin, että kastu, eikä auto lähtenyt pariin tuntiin käyntiin lainkaan. Pakkasessa sitten tuli joskus vielä väkisin starttailtua niin, että akkukin tyhjeni. Piti ottaa akku pois ja ladata sitä pari päivää.
   
  niffe tykkää tästä.
 18. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 342
  405
  83
  Varmaan noista uusista automatiikoista voi hyötyä olla, niille kenelle on ja tykkää niitä käyttää. Olis kai se nyt kuitenkin aika erikoinen ajatus, että studiolla (tai toki miljöössäkin) kun on saanut kameraan manuaaliasetukset laitettua ja valot mittarilla asetettua laittais kameraan kasvontunnistuksen päälle ja alkaisi kuvaamaan???
   
 19. AIM

  AIM Member

  132
  14
  18
  Kuvaus varsin yksinkertaista toimintaa, ISO, aukko ja aika. Kamerassa on hyvä olla valotusmittari niin ei tarvitse erillistä valotusmittaria.
   
 20. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 342
  405
  83
  Ne kameran mittarit vähän huonosti salamaa mittaa, tai siis eivät mittaa, kyllä kai se kuitenkin yleensä erillisenä tarvitaan. Muuten ihan asiaakin tuossa...